Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 4

• 66 281
  • 807
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Системата за прием на практика си остава същата. ТОва с административния район и предимство за него, категорично бе отхвърлено. Ще се помисли само евентуално второ дете да ползва повече предимство, ако първото дете влязло с прилежаща територия , която сега е изменена малко. Това не знам дали го обясних добре. Утре ще стане ясно.

Утре ще имат поредното обсъждане или финално гласуване?

# 181
А критерият месторабота? Видях, че ще бъде обсъждано. И защо избирателно са включени тук мненията? https://www.sofia.bg/documents/20182/2476701/%D0%9E%D0%B1%D0%BE% … b0dd-8ea78bd53c82

# 182
  • Sofia
О, за месторабота изобщо не е повдиган въпрос. Утре вероятно ще е финалното гласуване.

# 183
  • Куциндрел
Системата за прием на практика си остава същата. ТОва с административния район и предимство за него, категорично бе отхвърлено. Ще се помисли само евентуално второ дете да ползва повече предимство, ако първото дете влязло с прилежаща територия , която сега е изменена малко. Това не знам дали го обясних добре. Утре ще стане ясно.
Значи само по прилежащ район ли остава?
Чакам да излязат с окончателното си решение.  Twisted Evil
Нямам ли и точка в училщето, което в съседния район, да очакват жалби до където се сетя.
Не може в учлището, което е на 10 мин най-много от нас да имам предимство все едно живея в Перник.

# 184
  • София
Е не може така. Трябва да решат какво става с неприетите деца в първите три групи. И какво става ако в някоя група има много деца с еднакви точки, дори с допълнителните критерии.

# 185
  • Куциндрел
Да дадат шанс за приемане, т.е. точки, в повече от едно училище. Ще кажеш, че там гласуват паднали от Марс или такива със силен интерес да няма точки по административен район.

# 186
  • София
В такъв случай какво става с тези предложения, срещу които пише "приема се"? Имам предвид тези с местенето в рамките на прилежащия район, многодетните...

# 187
  • Sofia
Не знам какво става , но нито едно на практика не е прието. Не ми е и минавало през ума, че това, че пише, че е прието, е вярно. На моето мнение  пишще, че се обсъжда, а общо взето ги наругах просто.

# 188
  • Куциндрел
Ще има ли още заседания и кога окончателно ще се приемат критериите?

# 189
  • Sofia
Утре вероятно на извънредно заседание на комисия  по образование, за да може окончателния вариант да мине и през комисия по местно самоуправление в сряда. Но окончателност няма да има до сесията на СОС на 22 февруари. На практика дотогава всичко може да се променя.

# 190
И аз ще подам жалба до Общината за дискриминация. Смятам, че е редно всеки ученик да има право да избира дали ще учи в училище, което изпълнява програма за интеграция или не.

Кой е подавал жалба до съда миналата година и е виновен да падне критерий „месторабота”, някой знае ли?

# 191
  • София
Lаdу Stаrdust, дори да подадеш сега, няма да има достатъчно време.

Ти де факто имаш право да избираш което си искаш училище. Затова твоето не е дискриминация. Просто е лош късмет.

# 192
  • Sofia
Значи само по прилежащ район ли остава?
Чакам да излязат с окончателното си решение.  Twisted Evil
Нямам ли и точка в училщето, което в съседния район, да очакват жалби до където се сетя.
Не може в учлището, което е на 10 мин най-много от нас да имам предимство все едно живея в Перник.

Мисля, че ще има точки и за административен район , не само за прилежащ , предложението на Ивелина Пенева на стр. 23 е прието. Подобно е и предложението на Радостина Апостолова на стр. 37, което също е прието.

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 16:33 от sunshine through the rain

# 193
  • Sofia
Ох, това "Прието" срещу мнението на еди кой си, нищо не значи. На практика нищо от родителските мнения не е прието. Днес Чобанов категорично каза, че няма да има административен район за предимство. Цитирам по памет -" Административните райони са са особени граници, неправилни форми и някои са адреси са отдалечени на един час път до едно училище. Как да дадем предимство на детето от другия край на района, като такова няма да ползва дете, което живее на 5 минути от същото училище, но попада в друг административен район".

# 194
  • Sofia
Е да де, ама са го приели преди днешното заседание:grinning:

Общи условия

Активация на акаунт