Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 4

• 66 245
  • 807
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Не е разрешено отписването, защото ако човекът не се е регистрирал никъде, остава реално без адрес. Което е глупаво, особено за регистрираните по настоящ адрес. Могат просто да им ползват постоянния в такъв случай.

# 346
  • София
Ето я поредната пробойна, мили хора - бивш наемател не се е отписал от адреса на наемодателя, като си е сменил документите си, е отбелязал, че е на същия адрес и никой нищо не може да направи - нито наемодателя, нито общината...пък какво говорим, ако реши детето му да учи в кварталното училище. И поради тази недомислица децата на новодошлите преди по-малко от 3 години ще са във втора група и недай си боже училището да е елитно и могат да не се класират изобщо...докато децата на тези наглеци, които извършват един куп нередности, но за забравили дори очите на квартала, няма да имат никакви проблеми с уседналостта.

# 347
Така е. Прерових становищата и има точно едно по тази тема, ама едва ли ще му обърнат внимание.

# 348
  • Куциндрел
Значи, заради общински неуредици и не искане да се направят промени според миграцията на хора и глобализацията, ние тука ще си изпокъсаме панделките.  Crazy

# 349
  • София
Тук въпросът е на законово равнище, а на тези, от чиито действия зависи промяната, им дреме за нашите вълнения...нали техните деца учат по частни училища или най-малкото няма да им е проблем да си ги вкарат и в общинските такива.

# 350
  • София
Тук въпросът е на законово равнище, а на тези, от чиито действия зависи промяната, им дреме за нашите вълнения...нали техните деца учат по частни училища или най-малкото няма да им е проблем да си ги вкарат и в общинските такива.
Проблемът с регистрациите въобще не свършва с първокласниците. За съжаление обаче, някой умишлено не го решава вече доста години.

# 351
  • София
И отново напомням за разликата между постоянен и настоящ адрес. Защото "честитки" и прочие пристигат по постоянен адрес, за какъвто наемодатели на практика почти никога не регистрират наемателите си...

# 352
И отново напомням за разликата между постоянен и настоящ адрес. Защото "честитки" и прочие пристигат по постоянен адрес, за какъвто наемодатели на практика почти никога не регистрират наемателите си...

Разликата я знаем, ама ти явно нямаш опит с отдаване под наем Wink Не е така. Направихме грешката да дадем настоящ адрес на бивш наемател, никога не бихме дали постоянен в нашата собстеност. Какво е давал и къде, не знам, но в един момент се изнесе и до сега (няколко години!) пристигат честитки от знайни и незнайни кредитори, лепят по вратата, заплахи за изземване на имущество и какво ли не.  Новият наемател протестира, ние също, старият се покри. Иди се оправяй. В темата за наемите и други наемодатели се оплакват от същото.   И докато не оправят нещата в общината да може наемодател също да отписва, вече и настоящ адрес няма да дадем.

Няма логика в това, което казваш, защото ако постоянният ти адрес е в Сливен (примерно), а ти покажеш документ, че имаш настоящ адрес в София, познай кой адрес за кореспонденция ще вземе кредиторът - нали ти не живееш в Сливен, а в София, и то по официален документ, за какво ще ти праща нещо в Сливен, нали няма да го прочетеш изобщо, защото физически не си там. То това е смисълът на настоящия адрес. Навсякъде в институциите може да посочиш адрес за кореспонденция, различен от постоянния ти адрес

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 09:52 от Анонимен

# 353
Взема се адреса от личната карта.

# 354
Логично е да се вземат всякакви адреси, за да имат повече опции да те издирват, ако почнеш да не си обслужваш кредитите.

# 355
  • София
И какво правим с такива деца? Обикновено семействата с малки деца са на квартира докато съберат пари за ипотека. После се изнасят в собствено жилище и си сменят адреса.

Да не говорим колко малко са случаите някой да е на квартира и никога повече да не си смени адреса. А, че и да вземе кредити, които да не обслужва. Просто наемодателите трябва да си подбират наемателите по-добре.

# 356
Взема се адреса от личната карта.
В неговата лична карта няма начин да е пишело адреса на нашия имот, ясно ти е, надявам се. А честитките си пристигат, скоро новият наемател ми предаде още една. Вече не знам колко години стана, обаждала съм се на посочените телефони да обяснявам, "да, госпожо, разбирам", и след няколко месеца - пак честитка. Питай в темата за наемите колко други са опарени по същия начин.  
....
Да не говорим колко малко са случаите някой да е на квартира и никога повече да не си смени адреса. А, че и да вземе кредити, които да не обслужва. Просто наемодателите трябва да си подбират наемателите по-добре.
...
Виж, тук съм напълно съгласна - само по германската система,  да покажат трудов договор или друг документ за легални доходи на сума поне 3 пъти по-голяма от наема. Даже го писах в темата за наемите, ама ме награкаха  отново Wink
Posh, не знам какво се опитват да докажат дамите по-горе, обаче настоящ адрес повече не даваме, докато не оправят нещата от общината. Пък който иска.

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 10:06 от Анонимен

# 357
Да не разводняваме излишно темата, но този, който е живеел преди на моя адрес, е бил по настоящ и го търсят тук.  Да не говорим, че една съфорумка беше писала в друга тема, че самата тя и семейсвтото й не можели да се регистрират по постоянен адрес на адреса на имот, който са закупили, защото вече там имало регистрирани нам си колко човека и надвишавали квотата. Това е тотално безумие, да не мога аз да отпиша някой си от собсвтения си имот, дет нито го знам, нито познавам.

# 358
Всъщност при всички контакти с банки и други кредитни институции нещо различно от личната  ми карта и данните в нея не са търсени.
В някакъв момент явно настоящият адрес е станал постоянен и си е издал документите с този адрес.
Това, което се случва с наематели може да се случи и при покупка на жилище и да наследиш неуредиците на бившите собственици и техните проблемни отрочета.

# 359
  • София
И ся две неща от кухнята, не знам дали се е споменало до сега.

Всеки директор е получил списък с децата, попадащи в района му.
Самите райони са определени от районите, а не от директорите. Гледали са максимално да разделят столицата около наличните училища.

Та, който не си харесва училището, да говори с директора на това, в което иска. Той от сега ще може да каже дали ще има свободни места. В повечето неезикови училища ще има и за четвърта група. Това специално за Lаdу Stаrdust.

Общи условия

Активация на акаунт