Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 4

• 66 039
  • 807
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Desive78, справяш се чудесно!

Аз съм проста и пак да попитам за граничните райони - дават се 5 доп. точки, които ти дават предимство в група 8.4, така ли е?

# 571
  • София
Desive78, справяш се чудесно!

Аз съм проста и пак да попитам за граничните райони - дават се 5 доп. точки, които ти дават предимство в група 8.4, така ли е?
Точно така. И то само за училище което попада е прилежащ район, граничещ с вашия прилежащ район, но не и за целия административен район. Например в моя случай, ще имам допълнителни 5 т в 4-та група за 2 училища които са в съседни прилежащи райони, но за останали 4 училище в административния район няма да мога да ползвам тези точки.

# 572
  • София
Ясно, благодаря Flowers Hibiscus!

# 573
  • София
Аз това

Ако постоянният/настоящ адрес на детето е променян през последните над 3 години, от 1 до 3 години или през последната една година преди подаване на заявлението, но промяната попада в граници на прилежащия район на училището, се ползва по-благоприятната за ученика група.

не го захапах. Някой ще ми го смели ли?

# 574
  • Sofia
Преместил си се на съседната улица в същия прилежащ район. Досега в стгария вариант се предлолагаше, че не ползваш предимство при този казус. Вече ще го ползваш, няма да се отчита , че си сменил адреса си, защото и двата са в прилежащата площ.

# 575
  • София
Много странно е написано. Аз точно това им бях предложила, но по-разбрано,  и ми го отхвърлиха.

В тия групи дават ли точки? Или точки ще има само ако децата в групата са повече от местата?

# 576
  • София
Много странно е написано. Аз точно това им бях предложила, но по-разбрано,  и ми го отхвърлиха.

В тия групи дават ли точки? Или точки ще има само ако децата в групата са повече от местата?
Да, допълнителните точки ще се гледат само ако кандидатите в групата са повече от местата. А накрая пак има жребий.

# 577
  • София
Само дето се пънахме да пишем становища.

Аз ви казах, че така ще гласуват: всички в хор, без да знаят за какво. На Чобанов колежките са му прочели становищата, той е казвал  да/не, те са записвали. После на заседанието всички са вдигнали ръце в знак на съгласие.

# 578
  • Sofia
Е то така обикновено става с много доклади. Миналата година имаше три коренно различни варианта за системата за прием. Бяха раздали на общинските съветници втория, а не последния вариант. Така и не разбраха какво са гласували.

# 579
  • София

Да, допълнителните точки ще се гледат само ако кандидатите в групата са повече от местата. А накрая пак има жребий.
Т.е. някой, регистрирн един ден преди подаване на документи за прием в района, прилежащ на училището, ще има предимство преди всички в съседните райони. Така ли е?

# 580
  • София
Не, не така. Обяснявам нагледно. Районът на 131во училище в Младост 4 обхваща цяла Младост 4. Ако в последните 3 години адреса на детето е сменен от 430 блок, на 450 блок, без значение, че няма уседналост на настоящия си адрес, то ще е в първа група, защото реално има уседналост повече от 3 години в прилежащия район на училището, тъй като и блок 430, и блок 450 са в обхвата на този прилежащ район.

# 581
Т.е. някой, регистрирн един ден преди подаване на документи за прием в района, прилежащ на училището, ще има предимство преди всички в съседните райони. Така ли е?

Така е, ще бъде трета група. Но за силно търсени училища едва ли ще се стигне до трета. Tired

# 582
  • София

Дете, с адрес в прилежащия район , граничен на прилежащият район на училището получава 5 точки - това като част от допълнителните критерии.

Какво трябва да значи този критерии. Нещо не ми става ясен. Нашия адрес е извън прилежащата територия на училището. Но пък е в административния район на същото. Съответно това трябва ли да значи че се водим в граничен район към прилежащия? Не мога да си го обясня

# 583
Ако си в Младост 1, ще можеш да кандидатстваш в Младост 2 и Младост 1А, но не и в Младост 4 с допълнителните 5 точки.

# 584
Ако си в Младост 1, ще можеш да кандидатстваш в Младост 2 и Младост 1А, но не и в Младост 4 с допълнителните 5 точки.

Може, но едва ли ще има места. Допълнителните критерии/точки се разпределят, само когато местата по водещия критерии не са запълнени за групите от 1ва до 4-та или обратно, ако учениците са повече от местата.

Общи условия

Активация на акаунт