На 33 сама ...

• 93 169
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 345
Да ти кажа, на мен "приятно за годините си" не ми звучи като комплимент, аз никога не бих го казал на една жена Simple Smile
И кой мъж така рязко е реагирал на килограмите, защото май жените скочиха повече Simple Smile

# 346
Да ти кажа, на мен "приятно за годините си" не ми звучи като комплимент, аз никога не бих го казал на една жена Simple Smile
И кой мъж така рязко е реагирал на килограмите, защото май жените скочиха повече Simple Smile

Скромнича 😉

# 347
  • София

Струва ми се, че вероятно имаш достатъчно време... за всичко.
Но ако идеята за деца е по-стресиращата, винаги имаш и задна вратичка - можеш да си поставиш някаква граница, след която да потърсиш инсеменация - кой знае, може пък тази мисъл да ти помогне да търсиш по-спокойно.

Антимюлеровият ще ти даде представа за яйчников резерв, да.

# 348
Aз мисля, че е много рано за замразяване на яйцеклетки и такива подготовки. В момента много жени раждат около 30-35, но има доста примери за много по-късно първо бебе. Моя приятелка роди на 45 здраво и сладко детенце. Авторката е весел човек, личи й, ще попадне на човек. Много е рано за паника.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 11:29 от bubanka

# 349
Но аз винаги съм искала дете и бях решила, че ако на 30 нямам сериозен човек до мен не бих губила време, а бих си ползвала донорска сперма и бих имала детето си.

Мъж може винаги да се намери за партньор и компания, но времето за дете не е толкова дълго след 30 годишнината на жените. На повечето. Не на всички, но откъде да знаеш към коя категория ще спаднеш когато почнеш с опитите?!

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 11:31 от Анонимен

# 350
Малко под 30 съм (видях, че назад сте обсъждали), но и аз ще си позволя да дам съвет.
Според мен този подход с "разширяване на кръга" чрез танци, спортове, хобита и излизане с приятелки е загуба на време. Малко ми звучи като "Самотна госпожица си търси морално приемливо занимание с надеждата някой джентълмен да я забележи". Laughing
Щом искаш връзка с мъж, почвай да излизаш на срещи с мъже. Аз бих пробвала всичко и Тиндър, някой сайт, бързите срещи, някоя приятелка да те уреди... Нищо срамно няма и не виждам защо трябва да се крие човек зад друго занимание очаквайки евентуално да бъде забелязан. Нали идеята е да намериш идеален за теб, а не някой случаен само и само да не си сама. Всяка седмица ако излизаш на по 2 срещи, например един ден през седмицата след работа за по бира и за едно кафе през уикенда няма да загубиш много време и статистически ще е невероятно да не си допаднеш с някого.
А пък през свободното време като ти се излиза с приятелки- си излизаш и си се занимаваш с хобитата, които на теб са ти интересни. Няма защо да се променяш и да правиш неща, които не са ти присъщи.

# 351
А какво изследване се прави за да си видиш яйцеклетките на къде са ? Антимюлеров хормон ли ?
Оценката на яйчниковия резерв е комплексна. АМХ е може би най-ненадеждния показател от всички, той по-скоро дава информация за това каква е прогностиката ако тръгнеш да правиш ин витро: как би реагирала на стимулационните лекарства. Не е толкова прогностичен просто ей така да видиш какво е положението. Високо ниво, например, може да те успокои фалшиво, защото реално е възможно да отразява поликистозни яйчници, а не много годни яйцеклетки. И въобще, не бих си самоназаначила подобно нещо в случайна лаборатория, особено АМХ, който технологично е доста специализиран тест и само бих се доверила на добра АГ клиника за него
Всъщност, 33 е една прекрасна възраст за прочитане на книгата Taking Charge of Your Fertility, например и един пълен профилактичен преглед при добър репродуктивен специалист. Просто защото ако наистина искаш деца (за които далеч не си престаряла), това би ти дало една добра подготовка и яснота. За мен това е част от здравната култура на "тази възраст." Иначе, ето тук по-подробно: https://ivf.bg/kakvo-predlagame/yaichnikov-rezerv

Тук пък даже и безплатна кампания: http://9m-bg.com/novini/bezplatna-ocenka-na-yaichnikoviq-rezerv/

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 03:09 от elenna

# 352
Понякога имам чувството, че основна цел на лекарите е да шашкат жените на 35+ години. Много е гадно.

# 353
Аха, само на лекарите. Основна цел на някои жени явно е да шашкат други жени....и аз не знам защо. Може би за собствено успокоение, че още има шанс да хванат влака. Аз съм потресена от някои диалози между жени, които прочетох тук. Не разбирам какво удоволствие може да носи с  такава ярост и жестокост да обясняваш на непознат човек как живота му ще бъде пълен провал. Наистина, че е пълно със щастливи самотни и несамотни жени наоколо.

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 10:51 от Анонимен

# 354
За съжаление от една възраст нагоре може да си заченеш и родиш и да мислиш, че всичко е 6, но понеже тялото вече е по-старичко, след целия процес бременност-раждане по-трудно да влезе в режим. В смисъл - хормоналната система се пренастройва след всяко раждане. Проблемът е, че настройките са, как да кажем, не като едно време, което или ще избие на килограми, или на злонравие. Може би оттам тръгват легендите за злите слаби жени:)

След всяко раждане ми идва да напиша Отворено писмо до месечния си цикъл и да питам - абе цикъл, какво ти става и защо ми сменяш личността като в Блясъкът на чистия ум...

Та така, може да родиш на 35, ама след това работата вече е като в народните приказки - 3 прекрасни дъщери и майка им, ламята.

# 355
Понякога имам чувството, че основна цел на лекарите е да шашкат жените на 35+ години. Много е гадно.
И не само на лекарите. Аз съм бременна с второ на 35 и ела да видиш как се бях ошашкала покрай БХС-то в отчетната тема. И още не съм се успокоила, де, постоянно ме тресе, че съм стара и това някак ще се отрази на здравето на бебето ми.
Да не говорим, че като бях бременна с първото на 30, един доктор ми каза, че съм "закъсняла първескиня".
Малко се успокоявам обаче като чета в тази тема как хора на 40+ раждат здрави и прави деца.

# 356
Ще се намери мъж, просто не трябва да е фикс идея Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 10:52 от DonJon

# 357
Ако ходите при лекари, които ви плашат с възрастта: сменете лекарите!

# 358
И аз не виждам голяма драма в това да си сама на 33. Много хубаво беше казал някой преди това - остави се да бъдеш намерена. Може би има някой точно под носа ти, но не го забелязваш.Flowers HibiscusBlush

# 359
Сама на 33 не е някакво изключение, ами си е тенденция, която отразява мисленето и характера на съвременното общество, в което хората не могат да разчитат един на друг, ами всеки мисли и отговаря само за себе си. Само прочетете съседните теми, в които жените при раздяла остават на улицата с бебе на ръце без дом и подкрепа или как се притесняват да забременят, защото си търсят работа, а после как не могат да започнат с малко дете, защото то ще боледува и ще ви стане напълно ясно защо на 33 все още не могат да се решат на дете.
Разбираемо е, че всеки иска първо да напредне финансово, кариерно и имотно и тогава да мисли за деца, само че от жената се иска и още нещо - да е готова за план "Б", в който трябва сама да отгледа детето си, а това ако изобщо е постижимо за конкретната жена, защото за много жени не е, то няма как да се случи преди 30+.

Общи условия

Активация на акаунт