На 33 сама ...

• 94 152
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 810
прочетох съветите на бгтатко към летяща да търси мъже сред свитичките и невзрачните и да е предпазлива с хубавците и искам да знам какъв е този двоен стандарт и защо мъжете не се съветвате помежду си да се ориентирате към свитичките и невразчни женици, м?
Какво значи "мъжете"? Защо се обобщава така? Вие нали имате мъж също - баща на децата Ви? И той ли е "мъжете"?

АЗ така съветвам и съветвам така както жените, така и мъжете, които преценя, че се интересуват от по-дълбоки неща отколкото външността. Не знам какво значи "невзрачна женица". През живота си съм виждал може би 1-2 момичета на живо, които да ме поразят с красотата си, всички други ми се струват нормални момичета/жени. Някои са мъничко по-симпатични, други малко по-малко, но е супер тъпо да се преценява един човек единствено по външния вид. Външният вид е преходен, има безброй други характеристики, които са ключови. Поведение, маниери, идеи и т.н. са това, което може да ме накара да си променя коренно отношението към едно момиче. Много случаи мога да изброя, когато момиче, след което не бих се обърнал по принцип, ме поразява с интелекта и знанията си или със старателността си и отдадеността на работата или с възпитанието си и милия си характер, или с борбеността си за някаква смислена кауза, или с някаква друга характеристика, която прави позитивно впечатление и при мъж, и при жена. Има и обратните случаи - примерно една партньорка на танци преди много много време - доста симпатично момиче, но изключително отблъскващо поне за мен по редица параметри - интелект и поведение на първо място, но и маниери (примерно дъвче дъвка с отворена уста докато танцуваме), миризма - нейната си миризма, не на парфюмите, с които се поливат някои жени. Между другото миризмата на човека е много важна - на среща човек отива изкъпан 5 пъти и полят с парфюми (или дискретно пръснат, ако има поне малко акъл), но в живота си нон стоп с този човек - ако не можеш да понасяш миризмата на потта му, на тялото му, не знам каква сексуална/интимна връзка ще има в дългосрочен план.... Успех да се прецени това за 30 секунди, че и за 1-2 срещи... В този смисъл поне по този критерий може доста да се отсее при запознаване на планина Simple Smile Но и химията между хората е второстепенна, комбинация от фактори е разковничето, комбинация, която е трудно да се рационализира, но определено е някаква съвкупност от търсени характеристики. Бих посъветват всеки един мъж на каквато и да е възраст да не се фокусира върху външността и дори да е предпазлив, ако външността е плод на прекалено фокусиране върху визията, а не на естествен чар. По младите мъже (под 25 примерно) бих посъветвал обаче и да не се плашат от много красиви момичета. Няма такова нещо като "най-красивата от тези, с които има шанс". Никой освен нея не знае красавицата по кого ще си падне и на кого ще даде "шанс". 

В случая с летящата - логиката ми е, че ако един мъж е и хубав, и интелигентен, и нормален като характер, и реализиран професионално, и САМ - това е доста рядка комбинация при 30+. Понеже една много много малка част от хубавите мъже (както и от хубавите жени) отговарят и на останалите изброени условия - съветвам да не се почва от оценка на външността, а от цялостна оценка на човека, преди още да се премине към интимни срещи, защото подобни срещи изтощават и обезкуражават. Също така летящата ми изглежда като човек, за когото вътрешните характеристики, които малко по-трудно се виждат веднага, са доста важни, докато очевидно и с външността, и с материалното положение би могла да прави компромис. Затова следвайки добрата препоръка да не се почва с големи компромиси, препоръчах да опита да опознае човека първо като интелект, обща култура, характер, а не само като външност, (демонстриран) материален статут и (демонстрирано) умение да се държи адекватно на опознавателни интимни срещи, което умение съм категоричен, че го има най-развито у играчите, които не бих препоръчал на никого Simple Smile

...
Янечек, Вие сте много активна в този форум, винаги давате много категорични съвети и имате мнение във всяка една ситуация. Не мога да Ви отрека острия и бодлив език, нито бързата мисъл (особено когато става дума да се жегне някой). Но на колко години бяхте като се събрахте с бъдещия си съпруг? На колко интимни срещи сте били с различни мъже? На база какво съдите за мъжете - имате ли сериозен (или изобщо някакъв) опит с различни мъже на зряла възраст (20+), освен със съпруга си? Не говоря за секс непременно, но за интимни срещи, връзки, за контакт с различни мъже - бедни, богати, красиви, грозни, не толкова грозни? Защо не споделите на авторката Вашия опит - Вие как открихте подходящия мъж? През какво минахте? Каква стратегия ползвахте? Били ли сте Вие в нейната ситуация? Не ми е съвсем ясно от каква позиция се изказвате толкова категорично по всички подобни въпроси.

Не виждам смисъл в тази война "мъже" срещу "жени". Всички сме хора и всички можем да допринесем с някаква различна гледна точка по темата.

# 811
Гугълче, аз не отричам разходките насам-натам за разнообразие. Имам предвид един определен начин на живот, свързан с чергарски живот, който много хора определят като интересен, вълнуващ, тръпка. Simple Smile
Разбрах те! Simple Smile Това е съвсем отделен типаж.
Сирена, като заговори за високото, аз не знам какъв е смисъла от палатка в ниско. То по-добре вярно в хотела 100 метра по-надолу. Велики спомени имам от едно връхче малко под Вихрен - Хвойнати връх, както и от Дженгал (там не баш на върха, а в една мъничка полянка точно над езерата. Събуждаш се и виждаш езера, върхове, чудеса...
МП е спал така над Райското пръскало и като се събудил навсякъде било пълно с диви коне. А на самия Вихрен пък диви кози.
Къде ти ще се завра в палатка някъде у гората без гледка без нищо.
Сега ви дочитам. Simple Smile

# 812
Този път съм на едно мнение с бгтатко. Даже дочетох в събота. Simple Smile

Мирисът на един човек спада към нещата, с които не бива да се прави компромис. Ето нещо, което изглежда на повърхността, но ако е за дълго, става тегаво. И има дори изследвания в тази посока – мъже и жени с определена телесна миризма се привличат. Други се отблъскват.
Бгтатко, единствено ми се струва, че ти убягва отношението на Янечек. Остра е много даже. Но според мен е специфично (и лично за мен забавно) чувство за хумор. Някои хора бъркат иронията със злоба. И човек с добро сито за околните и случващото се. В един момент спираш да се обясняваш и да се чувстваш длъжен да си толерантен с всеки и всичко. Не защото си злобен, а просто защото разбираш, че няма особен смисъл. По едно време много обичах приказката "кой разбрал, разбрал".

# 813
Синопсис за колегите Grinning
Споделям как според мен трябва да се избира партньор, като същината е принципът: "по външността посрещат, по личността изпращат" Simple Smile

Събота следобед след като си станал в 7 и си свършил доста неща е прекрасно време да се поразпише човек по форуми Stuck Out Tongue Но сега трябва да оправя една лего пързалка (изключително спешно е!!!), така че гледайте да не се изпонаскубете съвсем "мъже срещу жени" в този прекрасен, слънчев съботен следобед Simple Smile

# 814
Нещата са по-прости. Ако си е турил якенце с космата яка, хвали се с часовник и маркови дрешки - има вероятност да е задник. Важното е да ти е комфортно с тоя човек, има цял живот да живееш с него, деца ще му раждаш, всякак ще те види - ми не може да си хванеш някой извисен, до който да не смееш да пръднеш.

Всъщност може де, ама ако е милиардер и се среща с теб само за стилна вечеря, а през останалото време не те закача. Но да ти виси, гледа под лупа и намира кусури, да се прави на панелен принц и цар на БМВ-то втора ръка...не, мерси.

А, и без татуировки.

# 815
така че гледайте да не се изпонаскубете съвсем "мъже срещу жени" в този прекрасен, слънчев съботен следобед Simple Smile
A с някои дори и на това не може да се играе, ама да не подхващам отново темата за перчема.
Колкото до личните въпроси, няма да ти отговоря на нито един, не за друго, а защото в една тема не спря да врънчиш Сирен "Хайде, Сирен, моля ви се опишете как минава един ваш ден с децата, много ще е интересно, кажете кога миете пода у вас..." и като Сирен взе, че ти отговори най-накрая, ред по ред ѝ обясни, че е мърла и си неглижира децата. Изобщо не си добронамерен, както се опитваш да изглеждаш.

# 816
Смея да кажа, че сме безпардонни, защото знаем, че вече като се влезе в "кухнята" на наистина сериозните отношения, то всяка грешка и лиготия се плащат скъпо, най-вече от жената. С наличието на брак и деца си имаме 1,000 задачи. И вече дори симпатичните ексцентричности на милото по-добре да се сгънат и архивират за по-добри времена. Да не говорим за по-дълбоки проблеми с характера.

# 817
Няма такова животно като ,,наричане на нещата с истинските им имена,,. Всичко е субективизъм.

# 818
Няма такова животно като ,,наричане на нещата с истинските им имена,,. Всичко е субективизъм.
Тогава съм прав да не приемам на сериозно обобществените епитети към мъжете от този форум. Wink

Всичко е субективизъм - това пък е генерализиране. Езика е създал човека. За хиляди години шлайфане все пак има думи, които са общоприети за истинските имена на някои неща.

# 819
Тогава съм прав да не приемам на сериозно обобществените епитети към мъжете от този форум. Wink

Всичко е субективизъм - това пък е генерализиране. Езика е създал човека. За хиляди години шлайфане все пак има думи, които са общоприети за истинските имена на някои неща.

Генерализиране е , но е факт.
,,Общоприети,, не означава обективни Simple Smile

# 820

Съгласен. Но!
От личен опит ще ви кажа, че да се опълчиш срещу общоприетото и да защитиш обективното е благородно, но болезнено начинание.
-------
Абе вие двамката да не би да се познавате от някъде, че сте така ожесточени?

# 821

Съгласен. Но!
От личен опит ще ви кажа, че да се опълчиш срещу общоприетото и да защитиш обективното е благородно, но болезнено начинание.
-------
Абе вие двамката да не би да се познавате от някъде, че сте така ожесточени?

Аз просто отричам наличието на ,,обективно,, Simple Smile
А на втория ти въпрос - салава Богу - НЕ Simple Smile
Аз изобщо даже не съм ожесточена и изобщо не съм влизала в монолога на тоя ,,човек,, !

# 822
Смея да кажа, че сме безпардонни, защото знаем, че вече като се влезе в "кухнята" на наистина сериозните отношения, то всяка грешка и лиготия се плащат скъпо, най-вече от жената. С наличието на брак и деца си имаме 1,000 задачи. И вече дори симпатичните ексцентричности на милото по-добре да се сгънат и архивират за по-добри времена. Да не говорим за по-дълбоки проблеми с характера.
Подкрепям. Ако не успееш да си научиш урока след сблъсък с реалността, продължаваш да следваш идеали и да повтаряш клишета до откат. Ако го научиш, няма как да не станеш субективен.

А, между другото, всичко е субективно.
Обективност може да има в една затворена система с определен брой алгоритми и варианти на реакция. Задаваш параметрите и получаваш обективни реакции. Simple Smile

Хората не сме машини и това му е хубавото, непредвидими сме в реакциите си. Ако днес си реагирал като си отхвърлил мъжа без коса, не се знае дали утре няма да го обожаваш и да го следваш навсякъде (дори и на палатка кх кх), ако си видял в него най-добрия човек на света.

# 823
Аз пък съм сам и си ''търся'' ( по-скоро в момента чакам да падне от небето Simple Smile ) жена, но съм минал през какво ли не и никога няма да се предам на самотата или обществените стереотипи и социален натиск, че трабвало да се създаде ''семейство'' и тн. Та, то така ли се създава семейство - той има апартамент, добри доходи и сперматозоиди, а тя хубави гърди и приятна визия и хоп - ''създаваме'' семейство. Винаги съм бил грижовен, в кръвта ми е това, още от малък една от любимите ми игри беше да си играем на семейство, но това не е ДЕТСКА игра, а отговорност към нещо възвишено, в което Трябва да поставиш интересите на семейството си на първо място, а своите на последно! Силна връзка и семейство не се гради със егоизъм и удовлетворяване на личните интереси, а със Вяра, Любов, Взаимност и трансформация на Егото в Любов. Ако няма истинска любов, майната му на семейството. Сърцето ми вижда достатъчно ясно, че да се самозадоволявам и самозалъгвам със прах в очите. Wink

# 824
Аз пък съм сам и си ''търся'' ( по-скоро в момента чакам да падне от небето Simple Smile ) жена, но съм минал през какво ли не и никога няма да се предам на самотата или обществените стереотипи и социален натиск, че трабвало да се създаде ''семейство'' и тн. Та, то така ли се създава семейство - той има апартамент, добри доходи и сперматозоиди, а тя хубави гърди и приятна визия и хоп - ''създаваме'' семейство. Винаги съм бил грижовен, в кръвта ми е това, още от малък една от любимите ми игри беше да си играем на семейство, но това не е ДЕТСКА игра, а отговорност към нещо възвишено, в което Трябва да поставиш интересите на семейството си на първо място, а своите на последно! Силна връзка и семейство не се гради със егоизъм и удовлетворяване на личните интереси, а със Вяра, Любов, Взаимност и трансформация на Егото в Любов. Ако няма истинска любов, майната му на семейството. Сърцето ми вижда достатъчно ясно, че да се самозадоволявам и самозалъгвам със прах в очите. Wink

Болшенството от подрастващите в нашия век залагат на първия модел.Което е много жалко,но е факт.
За силната връзка и за семейството съм много съгласна. За егото и компромисите - също.
Човек,който е обичал и е бил обичан по втория модел никога не би се задоволил с първия.
Пък обществото нека си говори .....
Най-лошо е когато човек се остави да бъде преобразен по обществен калъп загърбвайки истинското си аз.

Общи условия

Активация на акаунт