АЗ така съветвам и съветвам така както жените, така и мъжете, които преценя, че се интересуват от по-дълбоки неща отколкото външността. Не знам какво значи "невзрачна женица". През живота си съм виждал може би 1-2 момичета на живо, които да ме поразят с красотата си, всички други ми се струват нормални момичета/жени. Някои са мъничко по-симпатични, други малко по-малко, но е супер тъпо да се преценява един човек единствено по външния вид. Външният вид е преходен, има безброй други характеристики, които са ключови. Поведение, маниери, идеи и т.н. са това, което може да ме накара да си променя коренно отношението към едно момиче. Много случаи мога да изброя, когато момиче, след което не бих се обърнал по принцип, ме поразява с интелекта и знанията си или със старателността си и отдадеността на работата или с възпитанието си и милия си характер, или с борбеността си за някаква смислена кауза, или с някаква друга характеристика, която прави позитивно впечатление и при мъж, и при жена. Има и обратните случаи - примерно една партньорка на танци преди много много време - доста симпатично момиче, но изключително отблъскващо поне за мен по редица параметри - интелект и поведение на първо място, но и маниери (примерно дъвче дъвка с отворена уста докато танцуваме), миризма - нейната си миризма, не на парфюмите, с които се поливат някои жени. Между другото миризмата на човека е много важна - на среща човек отива изкъпан 5 пъти и полят с парфюми (или дискретно пръснат, ако има поне малко акъл), но в живота си нон стоп с този човек - ако не можеш да понасяш миризмата на потта му, на тялото му, не знам каква сексуална/интимна връзка ще има в дългосрочен план.... Успех да се прецени това за 30 секунди, че и за 1-2 срещи... В този смисъл поне по този критерий може доста да се отсее при запознаване на планина
Но и химията между хората е второстепенна, комбинация от фактори е разковничето, комбинация, която е трудно да се рационализира, но определено е някаква съвкупност от търсени характеристики. Бих посъветват всеки един мъж на каквато и да е възраст да не се фокусира върху външността и дори да е предпазлив, ако външността е плод на прекалено фокусиране върху визията, а не на естествен чар. По младите мъже (под 25 примерно) бих посъветвал обаче и да не се плашат от много красиви момичета. Няма такова нещо като "най-красивата от тези, с които има шанс". Никой освен нея не знае красавицата по кого ще си падне и на кого ще даде "шанс". В случая с летящата - логиката ми е, че ако един мъж е и хубав, и интелигентен, и нормален като характер, и реализиран професионално, и САМ - това е доста рядка комбинация при 30+. Понеже една много много малка част от хубавите мъже (както и от хубавите жени) отговарят и на останалите изброени условия - съветвам да не се почва от оценка на външността, а от цялостна оценка на човека, преди още да се премине към интимни срещи, защото подобни срещи изтощават и обезкуражават. Също така летящата ми изглежда като човек, за когото вътрешните характеристики, които малко по-трудно се виждат веднага, са доста важни, докато очевидно и с външността, и с материалното положение би могла да прави компромис. Затова следвайки добрата препоръка да не се почва с големи компромиси, препоръчах да опита да опознае човека първо като интелект, обща култура, характер, а не само като външност, (демонстриран) материален статут и (демонстрирано) умение да се държи адекватно на опознавателни интимни срещи, което умение съм категоричен, че го има най-развито у играчите, които не бих препоръчал на никого
...
Янечек, Вие сте много активна в този форум, винаги давате много категорични съвети и имате мнение във всяка една ситуация. Не мога да Ви отрека острия и бодлив език, нито бързата мисъл (особено когато става дума да се жегне някой). Но на колко години бяхте като се събрахте с бъдещия си съпруг? На колко интимни срещи сте били с различни мъже? На база какво съдите за мъжете - имате ли сериозен (или изобщо някакъв) опит с различни мъже на зряла възраст (20+), освен със съпруга си? Не говоря за секс непременно, но за интимни срещи, връзки, за контакт с различни мъже - бедни, богати, красиви, грозни, не толкова грозни? Защо не споделите на авторката Вашия опит - Вие как открихте подходящия мъж? През какво минахте? Каква стратегия ползвахте? Били ли сте Вие в нейната ситуация? Не ми е съвсем ясно от каква позиция се изказвате толкова категорично по всички подобни въпроси.
Не виждам смисъл в тази война "мъже" срещу "жени". Всички сме хора и всички можем да допринесем с някаква различна гледна точка по темата.

Но сега трябва да оправя една лего пързалка (изключително спешно е!!!), така че гледайте да не се изпонаскубете съвсем "мъже срещу жени" в този прекрасен, слънчев съботен следобед