На 33 сама ...

• 94 129
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 825
Аз пък съм сам и си ''търся'' ( по-скоро в момента чакам да падне от небето Simple Smile ) жена, но съм минал през какво ли не и никога няма да се предам на самотата или обществените стереотипи и социален натиск, че трабвало да се създаде ''семейство'' и тн. Та, то така ли се създава семейство - той има апартамент, добри доходи и сперматозоиди, а тя хубави гърди и приятна визия и хоп - ''създаваме'' семейство. Винаги съм бил грижовен, в кръвта ми е това, още от малък една от любимите ми игри беше да си играем на семейство, но това не е ДЕТСКА игра, а отговорност към нещо възвишено, в което Трябва да поставиш интересите на семейството си на първо място, а своите на последно! Силна връзка и семейство не се гради със егоизъм и удовлетворяване на личните интереси, а със Вяра, Любов, Взаимност и трансформация на Егото в Любов. Ако няма истинска любов, майната му на семейството. Сърцето ми вижда достатъчно ясно, че да се самозадоволявам и самозалъгвам със прах в очите. Wink
Айде, още един теоретик на междуполовите отношения, който идеално знае как се прави семейство, само дето си няма... Но пък точно се уцелихте с авторката. Айде вземайте се, че да има едно перфектно семейство на тоя свят вече.

А, между другото, има една тема, дето всички са поставяли личните си интереси на последно място. Името ѝ е "Група за взаимопомощ при изневяра".

# 826
На мен ми звучи психарливо това изложение. Святкат ли, святкат червените лампички...

# 827
Да обичаш половинката си повече от себе си е генерална ''репетиция'', преди да докоснеш ръчичките на новороденото си дете.
То, понеже има толкова много последователи на първия модел, има и толкова много връзки и бракове приключили със радели и разводи, но  не само със бащата/майката на детето, но и със самото дете, което е жалко.

# 828
Колкото до личните въпроси, няма да ти отговоря на нито един, не за друго, а защото в една тема не спря да врънчиш Сирен "Хайде, Сирен, моля ви се опишете как минава един ваш ден с децата, много ще е интересно, кажете кога миете пода у вас..." и като Сирен взе, че ти отговори най-накрая, ред по ред ѝ обясни, че е мърла и си неглижира децата. Изобщо не си добронамерен, както се опитваш да изглеждаш.
Янечек, мерси за отговора - напълно достатъчен ми е, за да си направя изводи каква реакция очаквате, ако отговорите искрено на поставените въпроси.

Що се отнася дали съм добронамерен - по презумпция съм добронамерен. Нямам потребност да злобея или избивам комплекси в женски форум (доколкото този изобщо е такъв - като гледам тази тема - бая мъже пишат/четат май). Казвал съм много пъти каква ми е мотивацията да пиша тук, Вие не сте обяснявали каква е Вашата. Че СО бил холът на бг-мамма - това е абсурдно - тук идват хора, на които им предстоят изключително тежки решения. Как ще седнете да пиете кафенце и да си говорите непринудено (доколко непринудено говорите изобщо Вие специално) за нечий аборт или нечий нарко-зависим приятел, смъртта на близък... Не съм добрият самарянин и не ми е приятно като ме тролят и то систематично - добрият трол се пробва, когато знае, че ще захапят. Тук обаче не е типичен форум. Всеки форум си има тролове, тук троловете си имат форум. И ако някой иска да пише по същество, а не да е поредната заблудена душа, принесена в жертва на троленето, очевидно този някой пречи и то пречи много и дразни.

Та това е - не съм добронамерен, възпитан съм, не влизам в лагери, не си търся гадже/любовница, не ме интересува пиенето на кафе с дъвка човешки съдби или злорадстването, че някой е сбъркал, интересуват ме дечицата основно, а тук съм защото има важни въпроси, които по принцип ме вълнуват и имам мнение. Ако не бях попаднал случайно заради някаква тема за кой гладел вкъщи, най-вероятно изобщо нямаше да пиша в този под форум, което никога не е късно да се промени.

Не ме четете, не ме коментирайте, подминавайте ме, моля - ако никога вече не видя препратка към мое мнение или споменаване на ника ми от Вас специално, както и от още една потребителка, на която съм ѝ казал същото - участието ми в тези форуми ще е няколко пъти по-приятно.

# 829
Цитат
Не бих могъл да разубедя тези, които предпочитат чистотата и удобството на Албена или невероятната природа на испанските ол инклузив Grinning
Че кой казва, че на подобни места е по-добре. Преди 6 години от целия олинклузив в "албена" хванахме въшки. Мераци да обхождам чуждите крайбрежия хептен нямам. Имаме си къщи в 2 планини, както и на река, а морето не ми е страст. Така че, както казват по-глупави от мен, "всичко е точно".

# 830

Костадине, дори аз, която съм определена като доста наивен човек, не смятам, че съм способна да обичам някого повече от себе си, освен детето си. Много съм съгласна, че в отношенията трябва да се изолира Егото, защото то обикновено проваля връзката. Но и здрав разум трябва - разлика м/у компромис/отстъпка и самопожертване.

# 831
Да обичаш половинката си повече от себе си е генерална ''репетиция'', преди да докоснеш ръчичките на новороденото си дете.
То, понеже има толкова много последователи на първия модел, има и толкова много връзки и бракове приключили със радели и разводи, но  не само със бащата/майката на детето, но и със самото дете, което е жалко.

Хубаво отричаш финансите, жилището и приятната външност, но освен ръчичките на новородено, всяка вечер трябва и да си лягаш с тоя човек, което без жилище и финанси е доста тегаво. Трябва да му гледаш физиономията и на ставане, и на лягане и ако тя е гадна, няма да ти помогнат никакво себеотрицание и нищо.
А и новороденото иска дом с ток, вода, мебели и храна. Това се плаща, не става с генерални репетиции.
Не е лошо да слезеш на земята.
Пък ако половинката ти е мързелив, мърляв, безработен неудачник, малко трудно е да я обичаш изобщо, но ако не е - става от ония със сериозната работа и жилище - омагьосан кръг.

# 832

Костадине, дори аз, която съм определена като доста наивен човек, не смятам, че съм способна да обичам някого повече от себе си, освен детето си. Много съм съгласна, че в отношенията трябва да се изолира Егото, защото то обикновено проваля връзката. Но и здрав разум трябва - разлика м/у компромис/отстъпка и самопожертване.

Остави го Костадин, сигурно чете тайно Даниел Стийл и реве на Съдби на кръстопът, но без да го видят, че си е за срам. Добре, че е форума да си излее романтичната душа. А и най-вероятно е закъсал със жилището, заплатата и приятните черти, а достъпа до циците е просто непостижим мираж.

# 833

Хубаво отричаш финансите, жилището и приятната външност, но освен ръчичките на новородено, всяка вечер трябва и да си лягаш с тоя човек, което без жилище и финанси е доста тегаво. Трябва да му гледаш физиономията и на ставане, и на лягане и ако тя е гадна, няма да ти помогнат никакво себеотрицание и нищо.
А и новороденото иска дом с ток, вода, мебели и храна. Това се плаща, не става с генерални репетиции.
Пък ако половинката ти е мързелив, мърляв, безработен неудачник, малко трудно е да я обичаш изобщо, но ако не е - става от ония със сериозната работа и жилище - омагьосан кръг.

Аз не виждам къде е отрекъл финансовата част ?
По-скоро виждам,че в единия случай е посочил само тях като единствена предпоставка.
Което е съвсем различно.

# 834
То, понеже има толкова много последователи на първия модел, има и толкова много връзки и бракове приключили със радели и разводи, но  не само със бащата/майката на детето, но и със самото дете, което е жалко.

О, не, не ги отричам във никакъв случай! Семейство без финанси, не става, даже си мисля, че това би било прекалено егоистично, да обричаш дете на нещастие и лишения. Според мен трябва баланс, а и все си  мисля, че ако един мъж е здрав, прав, а в най-добрия случай има и малко акъл, то никога не би оставил семейството си без прехрана.
''Пък ако половинката ти е мързелив, мърляв, безработен неудачник, малко трудно е да я обичаш изобщо, но ако не е - става от ония със сериозната работа и жилище - омагьосан кръг.'' - това е абсурдна крайност, мисля че и двамата го знаем. И повярвай ми, достатъчно силно съм стъпил на земята Wink

# 835
Коткай авторката, не се разконцентрирай с мен Wink
В казармата ги разконцетрирах такива образи като теб със иронични, подигравателни и неуважителни ''коментари'' със една светкавична глава , а след това ми ставаха приятели... Каква ирония, нали ? Сега обаче ''сме''  улегнали и разумни хора, така че би трябвало да знаем, че всеки човек има светоусещане, което е различно от нашето и ние трябва да го увжаваме или най-малкото приемаме, без да си натрапваме собствените мнения или възприятия.
Но, виж, ако авторката на темата ми беше жена, ( както се бъзикаш) тогава щеше да има корекция и връщане в добрите стари времена.

От много себеотрицание и възвишена любов, май не си я докарал до никъде и имаш проблем с тестостерона и адреналина. А когато тръгваш - "пък в казармата" ... но от тогава са минали 20 години, значи нещо е спряло да се развива в онзи период и така не си го минал.

# 836
Много готина стана темата. А аз си мислех, че ще е една заспала събота. Simple Smile
Бгтатко, твърде лично и сериозно ги приемаш нещата. Това е просто форум. Всеки има право на каквото си иска отношение. Wink

Янечек, не го съди Бгтаттко толкоз строго. Той страда от свръхотговорност затова налетя на Сирената. Аз както отказвам да готвя и да се занимавам на всяка цена, когато не съм на кеф, без значение за дете, мъж или там който, трябва да бъда заклеймена като тотална мърла.

Когато човек има честта да бъде "страхуван" от всякакви ситуации в живота си, разбира, че да се взема твърде насериозно е мега бастунско.

# 837
Аз пък съм сам и си ''търся'' ( по-скоро в момента чакам да падне от небето Simple Smile ) жена, но съм минал през какво ли не и никога няма да се предам на самотата или обществените стереотипи и социален натиск, че трабвало да се създаде ''семейство'' и тн. Та, то така ли се създава семейство - той има апартамент, добри доходи и сперматозоиди, а тя хубави гърди и приятна визия и хоп - ''създаваме'' семейство. Винаги съм бил грижовен, в кръвта ми е това, още от малък една от любимите ми игри беше да си играем на семейство, но това не е ДЕТСКА игра, а отговорност към нещо възвишено, в което Трябва да поставиш интересите на семейството си на първо място, а своите на последно! Силна връзка и семейство не се гради със егоизъм и удовлетворяване на личните интереси, а със Вяра, Любов, Взаимност и трансформация на Егото в Любов. Ако няма истинска любов, майната му на семейството. Сърцето ми вижда достатъчно ясно, че да се самозадоволявам и самозалъгвам със прах в очите. Wink
Айде, още един теоретик на междуполовите отношения, който идеално знае как се прави семейство, само дето си няма... Но пък точно се уцелихте с авторката. Айде вземайте се, че да има едно перфектно семейство на тоя свят вече.

А, между другото, има една тема, дето всички са поставяли личните си интереси на последно място. Името ѝ е "Група за взаимопомощ при изневяра".
Ти мъж ли си или е объркано нещо, че да знам как да ти отговоря?

Човека е мъж. На тебе, като гледам, все още ти предстои да станеш. Теорията ти е правилна, но практиката, извини ме, липсва. Мисля, че жените от форума ще потвърдят следното ми наблюдение:
Жените търсят най-вече победител, а не жертва. И гледат (в най-добрия случай) със съжаление на момчетата, които са готови да се жертват за тях без нищо насреща от ден едно.

Любовта, доверието, взаимността, се градят дълго след първоначалното влюбване, с малки стъпки, всеки ден и от двете страни. Сградата не винаги е красива и не е задължително устойчива на силен вятър или слабо земетресение. И не е добре да се поставят в нея деца, преди някои елементарни проверки на устойчивост...

ПС Повечето мъже научават в казармата, че детските боричкания са в миналото и оттук нататък стават много ама много внимателни за какво и с кого се конфронтират. Защото една физическа конфронтация между мъже може да означава смърт, инвалидност или тежки наранявания за едната страна и предълъг затвор за другата.
А ти не само се репчиш за глупости, но и не си сигурен на кого? И дали въобще имаш шансове срещу него?
Жените не обичат хора, които могат да ги изложат на необмислен риск. Те търсят сигурност, надеждност и стабилност в партньора (поне преобладаващата част от тях) ...

Последна редакция: сб, 17 фев 2018, 19:09 от Ezhko

# 838
Костадине, ако желаеш, би ли разкрил къде са били проблемите във връзките ти и какви са ти търсенията?

# 839
Темата е станала по-интересна от всеки сериал, който съм гледала. Следя ви с голямо любопитство. Grinning

Koстадин влезе с много нежен и прочувствен пост, но му трябваха само 1-2 провокации и то съвсем леки, за да премине в "недоклатени лелки", "я излез навън да видиш какво правех с такива като тебе в казармата" и "ама спомнете си, когато сте били млади и хубави, а не дърти и недоклатени". Grinning С тази бъдеща жена понякога ще се кара и тя ще го влудява. Ако толкова бързо прескача от мил тон към агресия, не знам как ще я кара. Аз съм толкова съгласна с профила, който му направи Ежко Бежко, че няма накъде повече да се съглася.

Дон, ти пък откъде знаеш или и тук се появи мистериозен фейсбук? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт