На 33 сама ...

• 93 419
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 105
Тая тема общо взето само потвърждава, че тъй като мъжете на 35 искат жени на 25 и жените на 25 искат мъже на 35,  за жените на 35 и мъжете на 25 хич не е лесно...
Laughing
Глупости, това не е вярно. Е, може би част от мъжете на 35 действително искат жени на 25, ама другото не е така.

То не е нужно да са всички... и 20% да са, а са повече според мен, 20% от жените остават на сухо.

# 106
*Ginger, кои са според теб най-големите пречки пред осъществяването на мечта ти, на това което искаш? Не става ясно от първоначалното ти представяне, там по-скоро си изложила проблема, както и че не виждаш решение. Но за да изникне такова е добре да идентифицираш къде е спънката: липса на контакти, липса на време, липса на самочувствие, всички тези неща, или нещо друго?

Липса на идеи как да сменя кръга ? Как да се срещам с нови хора и да попадна в нови среди? Според мен това е проблема. Просто не се срещам с нови хора извън кръга си. Друг проблем нямам.

# 107
Живей си живота и не се вманиачавай по темата гадже/съпруг, защото никой не обича пренавити хора. Това, че някой е в отношения/брак, изобщо не означава, че е щастлив - пълно е с нещастни и неудовлетворени хора във връзка. Идеята за сродна душа/половинка, с която да прекараш 100 години също е доста утопична, но пък е безкраен източник на доходи за много индустрии. И не, не е задължително да срещнеш подходящия до Х години, ами ако го срещнеш на Х + 5? Или пък никога? Какво, ще легнеш да умираш ли?

# 108
Една моя позната на същия възраст отишла във клиника, избрала си хубав мъж по каталога и направила си дете от него изкуствено.

Не мисля, че съществува каталог. Донорите са анонимни.

# 109
*Ginger, кои са според теб най-големите пречки пред осъществяването на мечта ти, на това което искаш? Не става ясно от първоначалното ти представяне, там по-скоро си изложила проблема, както и че не виждаш решение. Но за да изникне такова е добре да идентифицираш къде е спънката: липса на контакти, липса на време, липса на самочувствие, всички тези неща, или нещо друго?

Липса на идеи как да сменя кръга ? Как да се срещам с нови хора и да попадна в нови среди? Според мен това е проблема. Просто не се срещам с нови хора извън кръга си. Друг проблем нямам.

Ами ето, това е първата стъпка значи, идентифицирала си какво трябва да се смени. Какво обичаш да правиш? В голям град ли живееш?

# 110
Донорите са анонимни.
Идеи за разширяването на социалния кръг с индивиди от мъжки пол могат да са:
 - Спортове, които се радват на интерес и от двата пола. Например колоездене. Имам много приятели колоездачи, и мъже и жени, събират си се на велопоходи, разходки с колела и т.н. Членство в автомобилен клуб - няколко приятелски двойки имам, които се бракуваха след запознанство във форуми за почитатели на дадени марки автомобили.
Във фитнеса също се срещат много мъже, които винаги са готови да помогнат на дама в нужда. Simple Smile
- Професионални събития, ако професията ти го позволява. IT-тата се радват на страшно много възможности за такива, но ти едва ли си в тази сфера, защото в противен случай едва ли би се оплаквала от липса на мъже наоколо. Simple Smile Но има и други варианти. Например събития за хора с идеи за собствен бизнес, предприемачи и др. Членство в бизнес клуб/професионална гилдия също може.
- Участие в различни доброволчески инициативи.
- Спийд дейтинг. Макар че ми е малко съмнително, но...

# 111
Бизнес срещите са кофти място за намиране на тръпки (според мен това са най-скучните събития, хората са глътнали бастуна отвсякъде и шанса за свалки е нулев).

Аз бих почнала да правя каквото ми се прави - днес среща с приятелки където те предложат, утре екскурзия със стари познати примерно.  И т.н.

# 112
Аз съм нисичка, хубавка, стегната, но нямам плочки, нямам перфектен грим и прическа, още нямам кариера, а съм успяла да забърша мъж на 35 с плочки, който може да пробяга над 50 км и владее английски. Знаех си аз, че съм хванала Господ за шлифера, ама друго е да ти го кажат във форума. Grinning

Е що симпатична си, плитката ти отива.

Не споделяй толкова много лична информация в интернет, ако имаш някакво желание да си анонимна изобщо. Ако има желание на човек му трябват около 5 минути да те открие и теб и приятеля ти.

# 113
Нямах предвид точно бизнес срещи, по-скоро разни обучения, семинари и т.н. Аз много често ходя на такива и обстановката е много приятна и релаксирана, рядко срещам "глътнали бастуна". Задължително после има коктейл или нещо подобно с цела разпускане и нетуъркинг, нерядко даже в бар или дискотека. Но то вероятно зависи и от професионалната сфера. Едно са рекламисти, друго са счетоводители, например.

# 114
Според мен е малко трудно да разчиташ, че с ходене напред-назад и срещане на случайни хора ще намериш това, което търсиш. Случва се, но не и когато си на 33 и се чувстваш притиснат от времето. Иначе идеите на Кафе с Канела са добри, както и например разни клубове за дебати, четене на книги и т.н. Но си мисля, че на теб ти трябва малко по-целенасочена стратегия и концетрирани усилия. По сайтовете където си регистрирана никога ли не срещаш сериозни хора, които ти харесват? Какви изисквания си задала към тях, става ли ясно, че не търсиш само мимолетни свалки? Така ще ти пишат много по-малко хора, но от самото начало ще имат определена нагласа.

# 115
Внимавай да не изпадаш в изключително вредния, самопотъпкващ и крайно безрезултатен начин на мислене, че е безнадеждно и отсега нататък няма как да ти се случи, защото, видиш ли, си на 33. Да, има разни биологични обусловености най-вече, което не означава, че я няма възможността да съградиш семейство и да срещнеш подходящ човек. Но наистина се размърдай, защото няма как да очакваш различен резулат, вършейки еднакви действия.

Давала съм шансове, повишавала съм критериите, снижавала съм ги. И в двата слуачя не е се е получавало, не защото аз съм правила нещо погрешно или той, а защото не сме били един за друг. Simple Smile

Скрит текст:
Според мен е малко трудно да разчиташ, че с ходене напред-назад и срещане на случайни хора ще намериш това, което търсиш. Случва се, но не и когато си на 33 и се чувстваш притиснат от времето. Иначе идеите на Кафе с Канела са добри, както и например разни клубове за дебати, четене на книги и т.н. Но си мисля, че на теб ти трябва малко по-целенасочена стратегия и концетрирани усилия. По сайтовете където си регистрирана никога ли не срещаш сериозни хора, които ти харесват? Какви изисквания си задала към тях, става ли ясно, че не търсиш само мимолетни свалки? Така ще ти пишат много по-малко хора, но от самото начало ще имат определена нагласа.

С тая стратегия най-много да се окаже разочарована накрая. Намирането на подходящ човек не е като взимането на бакалавър за три, вместо за четири години.

Живей си живота, като гледай голяма част да е свързан със социализиране, но не го превръщай в разгърнат стратегически план.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 10:36 от bubanka

# 116
Да, ама от друга страна жената сега си живее живота и е щастлива, а не е намерила това, което иска. Не звучи като да се е схлупила у тях да плете.
По всичките описани събития съм ходила и продължавам - понякога - да ходя и като необвързана, и като женена и с дете. По мои наблюдения там няма някакъв голям брой мъже, които да размитат за 33 годишна. Много грубо ще прозвучи, защото аз сама се омъжих на 32, а срещнах мъжа си на 29. Но е факт, че на такива събития може да се запознаеш с доста интересни хора, огромния процент от които въобще не се интересуват от връзка защото или имат такава, или други си неща.

Когато работех в една стара фирма бях на 27 и с адски много претенции и изисквания, както и непрекъснат кръговрат от романтични фиаско-та, ама непрекъснат. Шефката ми беше на 34, неомъжена, без връзка, и непрекъснато ми набиваше канчето как имам максимум 2-3 години от това още, защото след 30 вече никой не се интересува от теб, рязко намалява бройката мъже и техния интерес към теб. Никак не и вярвах и даже смятах, че е леко луда и болна на тази тема, но май се оказа права в общия случай. Което не значи, че на 42 тя не срещна голямата си любов и макар и без деца са доста щастливи.

Просто аз не смятам, че с ходене по кръжоци ще има въобще чак такава възможност да се срещне свободен, нормален мъж между 30 и 40. Особено пък за период от година-две, когато при така описаното ежедневие, жената може да вмести най-много 20, примерно, събития. И 30 да са. И хората все пак не са отишли там да си търсят гадже. Да не говорим, че съм виждала жени там точно с такава цел и са направо анти-магнит. По-успешно е дори да идеш и да седнеш сама на един бар някъде, отколкото на среща на програмисти.

# 117
Не мисля, че съществува каталог. Донорите са анонимни.
Има, има. Ти можеш да избереш ръст, раса, образование, соотношение ръст-тегло, възраст, даже цвят на очите. Ама името - няма да знаеш.

# 118
Абе стига вече с тези яйцеклетки и донори. Жената въобще не пита затова, а и определено се е сетила, че има такива варианти. Непрекъснато медиите ни заливат с паника за биологичните часовници, които сме, и затова как да планираме репродукция без партньор. Тук става дума за нещо съвсем различно и аз го разбирам добре, само не мога да разбера правите се на интересни ли с тези донори?

# 119
Мда, факт, че у нас особено, след 30 и малко става трудно за жените. Затова и много девойки във втората половина на 20-те се заблуждават, че ще си живеят весело като Кари Брадшоу и приятелки докато тепърва се установят щастливо с Mr. Big на 40+. Което не е невъзможно, но е по-скоро е изключение.

Общи условия

Активация на акаунт