На 33 сама ...

• 93 373
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 135
Липса на идеи как да сменя кръга ? Как да се срещам с нови хора и да попадна в нови среди? Според мен това е проблема. Просто не се срещам с нови хора извън кръга си. Друг проблем нямам.
Кръгът е разтегливо понятие. Има някаква рутина и някакви хора, с които в някакъв момент сме по-близки, но това е защото ние сме направили тези хора по-близки с откази на покани от други наши познати и с това, че не сме ги търсили ние активно от своя страна. Като се замисли човек - логично е. Когато човек е във връзка (особено по-сериозна) търси компанията на други двойки, докато когато е сам има по-различни забавления и дори не говоря тук за малоумно ходене по дискотеки или нещо подобно - концерти, театър, игри, други заведения и т.н. и т.н.

Когато бях в ситуация сходна на Вашата (макар че знам, че много хора ще кажат, че за мъж е различно), правех следните неща:
1. Първо и най-важното - гледах на това, че съм сам (временно) като възможност да си почина малко и да се фокусирам върху себе си. Не като "на едиколко си години сам". Последното е напълно деструктивно и за Вас и за потенциалните връзки. Наистина имате много време, също така в момента правите ценни за Вас и развитието Ви неща - фокусирайте се върху тях! Това, че сте сама, ще Ви помогне! Насладете се на момента, на свободата и липсата на ангажименти. И връзката, и децата няма да избягат, но безгрижието, което имате сега, никога няма да се върне. С такава нагласа е добре да подхождате според мен. И да оставяте нещата да се случват естествено, не да ги насилвате.
2. Второто - тъй като имах повече време, а и повече желание, започнах да излизам драматично повече от преди с всякакви приятели и познати. Как става това? Спомнете си за всички приятели, съученици, колеги (предишни и сегашни), чиито покани не сте имали възможност поради липса на време да приемете, а после сте забравили да върнете поканата. Сега е моментът да видите как са, какво правят, да организирате среща на класа/випуска, каквото Ви хрумне. Тук да отбележа, че не броя разни хобита към тази група. Никога не е проработвало при мен това с хобитата, макар че съм го пробвал. Хобито си е хоби, наистина както беше писал някой - хора които отиват, за да се запознаят с мъж/жена там са тъжна гледка. При мен винаги е ставало така, че хобито е ставало основен фокус, а не хората там Simple Smile Та ако Ви се прави нещо - давайте, но заради себе си, не заради потенциални гаджета.
3. Третото - добавях активно всякакви хора, с които се запознавах, във фейсбук. Всички - не само жени (във Вашия случай мъже). Фейсбук е много удобен за организация на различни събития, също хората си отбелязват там кога се интересуват от някакво събитие или смятат да го посетят. Това за мен е най-удобният начин както да се получи спонтанна среща с човек, към когото може да имате потенциален интерес, така и просто да излезете някъде с различни хора от обичайното си обкръжение. Аз лично не съм заговарял непознати по фейсбук (макар че доста хора го правят), но фейсбук определено помогна много при първите стъпки към това, което търсех Simple Smile
4. Четвърто и последно - не криех, че съм сам, свободен, необвързан, както искате го наречете. Което не значи, че съм обяснявал на всеки срещнат, но като ме питат "как е ХХХХХ" съм обяснявал, че вече не съм с нея, нямам си гадже и по принцип си търся. В крайна сметка някой спомена почти на шега за момичето, с което доста скоро след това се събрах, намерих я по описанието във фейсбук (не поискаха да ме запознаят - не всички от т.нар. ни приятели и познати са добронамерени към нас), добавих я, макар че не съм я заговарял, но скоро се появи удобен повод да се запознаем на живо, от който се възползвах и от там насетне просто се получи между нас, буквално след няколко седмици знаех вече, че това е Човекът!

Наистина не се притеснявайте, не го мислете, фокусирайте се върху себе си и насочете социалния си живот в посока разнообразие, останалото ще стане от само себе си, повярвайте ми. Хора със самочувствие, които излъчват увереност и самодостатъчност са като магнит за противоположния пол, Вие имате достатъчно опит, според мен на този етап точно от такъв период имате нужда. Фокусирайте се върху себе си и не мислете засега за другото. Потърсете вътрешното си щастие и удовлетворение, което не е зависимо от друг човек, едва тогава ще можете достатъчно добре да прецените с кого можете и искате да споделите това щастие! Simple Smile Успех още веднъж и стискам палци!

# 136
  • Наблизо
Аз бих казала,че е много важно да си отговори сеободната жена на въпроса какъв човек търси.Не “хубав,с добра и перспективна работа и на моето ниво” а наистина какъв човек.Иначе търсенето е като светия Граал - знаеш че търсиш нещо,ама ни какво е то наистина ни как изглежда.

# 137
Аз бих казала,че е много важно да си отговори сеободната жена на въпроса какъв човек търси.Не “хубав,с добра и перспективна работа и на моето ниво” а наистина какъв човек.Иначе търсенето е като светия Граал - знаеш че търсиш нещо,ама ни какво е то наистина ни как изглежда.
Aбсолютно.
Понякога се оказва, че някой, който няма 6 дипломи и не работи зад бюро всъщност е мил и всеотдаен човек с добро настроение и готин характер, с добра обща култура, с когото една жена може да бъде щастлива. Освен това тая работа с "моето ниво" ми е много субективна.

# 138
Освен какво иска авторката би трябвало да се погледне и какъв тип мъже е привличала до сега. Ако има модел на привличане на един и същи тип мъже, а то най-вероятно има, то този модел е хубаво да се промени преди да се пристъпи към следващият.

Освен това, всичко е енергия. Не е случайно как едни все привличат свестни хора, а на други все им се лепват неподходящи.

# 139
Aбсолютно.
Понякога се оказва, че някой, който няма 6 дипломи и не работи зад бюро всъщност е мил и всеотдаен човек с добро настроение и готин характер, с добра обща култура, с когото една жена може да бъде щастлива. Освен това тая работа с "моето ниво" ми е много субективна.

Тя може да има предвид "моето ниво", но с обратен знак Simple Smile. Защото 30+ годишна студентка, дето всяка втора дума и е учене, време, работа, не е много наред. На тази възраст се предполага да има достатъчно социален опит и подход към почти всеки човек и ситуация, а тук май отстъства. Та затова може да има предвид, човек като нея, спрял някъде във времето ..

# 140
Разликата е само, че те са доказали вече своите качества и са били сериозно харесани щом са създали семейство и деца. Тези които до тази възраст все още никой не е забелязал, а щом много са учили значи все пак дълго са били в студентски среди с подобни на тях хора, което значи, че все пак имат неща в себе си върху които трябва да поработят за да бъдат забелязвани и харесвани.

Пълни глупости.

# 141
  • София
Не знам къде е спряла, всъщност, след като се оказа, че вече има опит в брака newsm78
Ще излезе, че всъщност всичко е минала, а сега се връща за нов избор.
Което вече е доста по- трудно.

# 142
Спряла не съм със сигурност и проблеми с комуникацията нямам. Нито пък имам проблем със създаването на връзка.
Не,че не съм срещала НИКАКВИ хора,просто хората,които съм срещала съм преценила,че не са за мен.
Някои от вас много изопачават нещата в полза на това,че видиш ли щом уча и работя много и щом в момента съм без партньор - значи непременно нещо ми има и проблема е в мен. Кой определя кога е времето да се учи,работи,развива ? Всеки сам за себе си преценява,а понякога дори просто така се стича живота.
Не виждам нищо лошо,че използвам времето си да се развивам вместо да седна и да чакам принца да дойде тъпчейки на едно място.
И по повод това,че вече женилите се били се доказали,че стават за нещо щом някой веднъж ги е взел - това е адска глупост / от позицията на вече омъжвала се жена/.

# 143
За всеки е индивидуално, *Ginger. Права си. Няма и нужда всички животи да протичат като по калъп.
Единствения съвет, който мога да си позволя да дам, е да не се фиксираш прекалено в търсенето на връзка.

# 144
Джинджър, не виждам защо трябва да се обясняваш на хора, с толкова ограничено мислене. То какво стана, изложи проблем, нападнаха те хубаво да ти обяснят как е по твоя вина и ти влезна в обяснителен режим, за да убедиш тези дето ти скочиха, че проблем няма и никога не е имало Wink. Типична бг-мамма тема.

# 145
Това, пък, да си изяснява какъв тип мъж търси, не е правилно, според мен. По този начин хората сами се ограничават в избора си. Не забравяйте най-важното, заради което хората се харесват един друг - привличане, тръпка и т.н. Може някой да е идеален на хартия, но реално да не я привлича. Прекалено много наблягате на еди какъв си, еди каква си професия и образование или, пък, добър, мил, всеотдаен и пр. Ама като дойде сляпата неделя, нали се сещате. За мен, една връзка трябва да започва с тръпка и емоции, които не се подчиняват на логиката, а се чувстват. Иначе, сигурно авторката среща мъже, които изглеждат подходящи за нея, но не е почувствала истинско привличане. А връзки от типа "подходящи сме един за друг, дай да се вземем" нямат потенциал да просъществуват дълго. То и без това, при семействата с времето емоциите стават по-улегнали и битовизмите излизат на преден план, та ако връзката е започнала  без тръпка, си представям занапред какво ги чака.

# 146
Това, пък, да си изяснява какъв тип мъж търси, не е правилно, според мен. По този начин хората сами се ограничават в избора си. Не забравяйте най-важното, заради което хората се харесват един друг - привличане, тръпка и т.н. Може някой да е идеален на хартия, но реално да не я привлича. Прекалено много наблягате на еди какъв си, еди каква си професия и образование или, пък, добър, мил, всеотдаен и пр. Ама като дойде сляпата неделя, нали се сещате. За мен, една връзка трябва да започва с тръпка и емоции, които не се подчиняват на логиката, а се чувстват. Иначе, сигурно авторката среща мъже, които изглеждат подходящи за нея, но не е почувствала истинско привличане. А връзки от типа "подходящи сме един за друг, дай да се вземем" нямат потенциал да просъществуват дълго. То и без това, при семействата с времето емоциите стават по-улегнали и битовизмите излизат на преден план, та ако връзката е започнала  без тръпка, си представям занапред какво ги чака.

+100
Същото мислех да напиша, четейки темата и съветите за това..
Преди известно време си бях направила експеримент, написах списък точно какво очаквам от човека до мен и наистина почнах да излизам с мъже, които покриват на 90 до 100% точките от списъка. И....нито един не можах да понеса. Нямаше я тръпката, ама изобщо, даже някои откровено си ме дразнеха с неща, които иначе не бих отчела изобщо. Скъсах списъка, сега търся главно тръпка, други изисквания нямам Grinning 

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 14:48 от FireWalkWithMe

# 147
Моята връзка, която прерастна в брак, започна не само без никаква тръпка от моя страна, а с идеята да си запълня малко един свободен почивен ден с човек, който много настояваше за това. Въобще, от всичките ми връзки в живота, най-качествена и дълбока се оказа тази, към която подходих най-рационално в началните месеци. Чувствата и тръпката се появиха с времето, а битовизмите не са станали повод за скандали и отчуждение, като в много двойки започнали с фанфарно забавление.

Аз пък смятам, че е идеално човек да знае какво търси. Защото в крайна сметка, такова ще намери. Или то ще го намери него. Но винаги става така. Не става дума за ръст, цвят на очите, професия или подобни повърхностни неща. Аз исках човек с емпатия, който да има солидни ценности, морал, да може да се разчита на него и не съм правила никакви компромиси с тези неща. Съответно, спестила съм си последващи емоции от рода на това да се чудя защо един мъж на 30+ го е страх да пипне собственото си бебе или спи като пън с отделна стая, докато то се дере през нощта. Откакто сме заедно, точно превратността на живота, а не битовизмите, ни представиха такива сценарии и катаклизми, че ако не бях мислила трезво и рационално с какъв човек се захващам, отдавна да беше всичко в минало време. След като Джинджър си търси мъж с потенциал да е баща и съпруг, няма как да не помисли какво се изисква. Особено с горчив опит зад гърба си.

# 148
При теб е подействало, браво.Simple Smile  При мен не дойде тръпката, а дадох шанс. Правех всичко, което се прави, когато си влюбен, но го правех наизуст, не ми идваше отвътре. И не издържах. Хора всякакви Hands V
Като говоря за списък, не визирам професия, ръст и цвят на очите..
Авторката най-добре познава себе си, тя може да прецени кое и е по-важно.

# 149
Смятам, че и двете гледни точки са валидни. Да, разбира се, трябва да има химия и привличане. То иначе каква любов е. Но човек трябва да знае основно какви морални качества търси.

Аз исках човек с емпатия, който да има солидни ценности, морал, да може да се разчита на него и не съм правила никакви компромиси с тези неща.

+100

Може да се влюбиш безпаметно в някой, който надушваш интуитивно, че не е стока, обаче пустата тръпка и омекването на краката като го видиш ти замайват трезвата преценка. Усещаш, че послъгва, че е прикрит, че хитрее. Избухлив е понякога. Тогава трябва да включиш разума, колкото и да е голяма емоцията и колкото и да се тревожиш за годинките. С някои неща не бива да се правят компромиси никога.

Общи условия

Активация на акаунт