На 33 сама ...

• 93 194
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 255
Доста клишета, глупави квалификаци и патриархални ценности се изсипаха в темата. Именно заради такова мислене нещата стават трудни с напредване не времето.
Не знам, но да гледаш на жена 30+ като на преоценена и очукана стока, е признак не само на орграниченост на ума, но и на още много други липси, но не ми се навлиза в този спор.

Горките жени на 30+ и тия будали мъже, дето са се прежалили да ги вземат. Mask

Авторката - стой си вкъщи и си учи, безнадеждно е.

# 256
Аз мисля, че човек по природа си е скучен. Не е от възрастта. Досаден също. Невротичен, не знам, сигурно според обстоятелствата. Като една "близка", дето си мисли, че всеки втори е терорист и чак започва да изпада в паника, защото се държи странно според нея Grinning

# 257
Авторке, ела в чужбина и си избери напет, здрав и млад левент, без предразсъдъци и БГ комплекси за остарелитете жени над 30 и не знам още какви щуротии.
Всичко си Зависи от теб самата и от това какво търсиш. Peace

# 258
Скрит текст:
Само с последното изречение съм съгласна от поста на Бгтатко.
Що за мераци да се слагат хората под един знаменател. Аз на 25 имах нагласи и житейски опит на 35 годишна жена. Възрасттая е решаваща единствено за хора, които се надяват с натрупване на годинки да съзреят и натрупат опит. Животът на всеки е различен низ от събития, някои съзряват и имат способността да осъзнаят случващото им се и на 22, други така и не ги постига това прозрение, дори на 45.
Неуместни са сравненията откъм години.
Аз съм си с акъла на 20
Скрит текст:
, освен че станах много по-предпазлива и затворена към случайни и чужди хора. Принципите, нагласите и щуротиите са ми същите, че и по-големи.
Не е нужно да се превръща човек в улегнала лелка или чичко, за да е релевантен на връстниците си и техния начин на живот. По тази логика повечето хора след 30 са изморени, невротични, улегнали, скучаещи, скучни, че и нещастни, но пък видите ли сериозни и успели. Еми, мерси.
Много сте ми симпатична, както знаете, но единствено с това изречение съм съгласен Wink Човек на 30-35 не е изморен, не мисля, че повечето хора се изморяват до към 50 поне, че и 60 дори в днешно време Simple Smile Моля, не ми преиначавайте думите. И разбира се, че от човек до човека разликата е голяма, но този релативизъм е типичен точно за бунтарството на 20те, докато постепенно на човек почва да му писва да е политкоректен и да не обобщава, въпреки че някакви обобщения ще му избодат очите Simple Smile 

Казах своето мнение, всеки има право на различно от моето. Мисля да спра до тук по темата, надявам се да няма повече глупости за възрастта.

# 259
Много е погрешно хората да се делят по възраст, освен ако не сравняваме тийнеджъри с по-зрели от тях. Не може на някого да се приписва мъдрост и зрялост, само защото е минал определена възрзаст, а друг да се смята за наивен и неопитен, само защото е по-млад. Такива твърдения винаги са ми били странни и имам чувството, че някои хора ги използват, само защото не могат да оборят другия, и затова му казват че е млад и не разбира нищо. Ако си обективен човек ще знаеш, че зрели хора има на всякакви възрасти, както и инфантилни, например. Редно е един човек да се оценява по личните му качества, а не по възрастта. Също се замислете с какво отстъпва по опит една омъжена млада жена с 1-2 деца, която се е сблъскала със семейния живот, трудностите, които произтичат от него и от отглеждането на деца, пред една жена на 30-35, която е работила и усъвършенствала себе си, но досега не се е сблъсквала със семейния живот. Тук не визирам конкретно авторката, тъй като тя е била омъжена, а давам пример. Просто всеки човек е различен. Някои са склонни да се осъзнават по-рано, а други по-късно. Също така, това че някой има повече житейски опит, не означава автоматично, че се е поучил от него. Има хора, които са склонни да правят едни и същи грешки отново и отново. Затова, когато общувате с хора, не ги делете на млади, зрели и стари, а на такива, с които ви е приятно да общувате и такива, с които не ви е.

# 260
Много е погрешно хората да се делят по възраст, освен ако не сравняваме тийнеджъри с по-зрели от тях. Не може на някого да се приписва мъдрост и зрялост, само защото е минал определена възрзаст, а друг да се смята за наивен и неопитен, само защото е по-млад. Такива твърдения винаги са ми били странни и имам чувството, че някои хора ги използват, само защото не могат да оборят другия, и затова му казват че е млад и не разбира нищо. Ако си обективен човек ще знаеш, че зрели хора има на всякакви възрасти, както и инфантилни, например. Редно е един човек да се оценява по личните му качества, а не по възрастта. Също се замислете с какво отстъпва по опит една омъжена млада жена с 1-2 деца, която се е сблъскала със семейния живот, трудностите, които произтичат от него и от отглеждането на деца, пред една жена на 30-35, която е работила и усъвършенствала себе си, но досега не се е сблъсквала със семейния живот. Тук не визирам конкретно авторката, тъй като тя е била омъжена, а давам пример. Просто всеки човек е различен. Някои са склонни да се осъзнават по-рано, а други по-късно. Също така, това че някой има повече житейски опит, не означава автоматично, че се е поучил от него. Има хора, които са склонни да правят едни и същи грешки отново и отново. Затова, когато общувате с хора, не ги делете на млади, зрели и стари, а на такива, с които ви е приятно да общувате и такива, с които не ви е.

Много си права, НО когато човек е млад, някак си му е простено да е наивен, арогантен, капризен. Това дори е чаровно донякъде. След определена възраст се приема, като дефект. Точно, като инфантилност.

Затова хората се съдят с различен аршин, според възрастта. Грешните избори и неспособност са простими, когато си на 20 и странни, когато си на 30+. Не винаги е правилно, но няма как да се избегне, че възрастта е основен от многото фактори.

Лош късмет, че не си срещнал никой - колко? Една година, две, три, пет, десет ... може би не е само късмет?

# 261
Много е погрешно хората да се делят по възраст, освен ако не сравняваме тийнеджъри с по-зрели от тях. Не може на някого да се приписва мъдрост и зрялост, само защото е минал определена възрзаст, а друг да се смята за наивен и неопитен, само защото е по-млад. Такива твърдения винаги са ми били странни и имам чувството, че някои хора ги използват, само защото не могат да оборят другия, и затова му казват че е млад и не разбира нищо. Ако си обективен човек ще знаеш, че зрели хора има на всякакви възрасти, както и инфантилни, например. Редно е един човек да се оценява по личните му качества, а не по възрастта.

Гуугъл им е трън в очите, защото е на 25 и излиза с 35 годишен Wink

# 262
Happy_mommy, последно и наистина приключвам с темата. Като бях на 25 ми обясняваха същите неща - ти си много умно момче, много зряло за възрастта си, но ти липсва малко опит. И аз беснеех - как така някой ще ме категоризира само на база възрастта ми, как може! Ако нещо се е променило от тогава, то е, че когато някой на 50 ми казва, че нямам достатъчно опит, му вярвам безрезервно. Хората са много различни по лични характеристики, но нещата с опита не се променят много. Ако си живял сам, сирак, разведен на 22 и т.н. и т.н. - склонен съм да се съглася, че на 25 ще имаш повече опит от други хора на 25, но с времето се случват доста неща и 5 или 10 години в най-активна възраст не могат да се пренебрегнат.

Така че не се сърдете, нямам никаква идея Вие на колко сте, просто принципно съображение, google ми е един от най-симпатичните хора тук, ако трябваше да съм пристрастен, бих си замълчал, но наистина мисля, че опитът е от значение и в някои отношения трябва да се слушат по-опитните (не във всички, само в някои).

# 263
Работя основно в такава компания, където хората са до 35 макс. Еми, има си го леко инфантилното и наивно в по-малките колеги. Не го казвам с лошо, просто са ми такива наблюденията. Определно се усеща разлика в разсъждения, подход към проблема, убежденията. Не дискриминирам на база възраст, защото генерално не ми дреме, но това са ми наблюденията.
Моето 25-ет годишно аз много порасна, много. Simple Smile

# 264
Simple Smile Аз, ако бях слушала "по-зрелите" и опитни, трябваше и досега да си стоя с предишния половин, че нали сакън да съблюдаваме присъщото за възраст и социален статус.

Авторката да слуша само себе си и да не се спича на тема възраст. да се оглежда, ослушва и да подхожда с отворен ум и сетива, тогава ще дойде и нейния човек. Всичко е до вътрешна нагласа, ако не е готова, няма да срещне човекЪТ. Ако вътрешно е спокойна и приела себе си, тогава нещата сами се случват.
И тъй като сме запознати с много малко от личните качества и характер на Авторката, няма как да преценим обективно къде е спънката. Лично за мен, тя няма никакъв проблем, но ние я омъжихме, разведохме, деца ѝ народихме. Simple Smile

# 265
Аз веднага виждам един проблем на авторката - няма си приятелки, които да я дръпнат настрани и да я водят по дискотеки и барове докато го преживее този бивш. Много време е отделила тя на някой, който явно не си заслужава.

# 266
Точно така Basila Simple Smile правила няма.
Авторката да не слуша разни изперкали лелки и да не си търси несъществуващи дефекти,  че може и да си намери Grinning а да си живее живота. Но не в къщи пред тв или Компа,  а навън.  Да си намери подходяща компания и да се забавлява.
А има и мачмейкърски фирми, срещу символично заплащане 200лв,  може да опита.
Животът е прекрасен на всяка възраст. Моя приятелка роди на 42 и 47г. двамата си сина съвършено здрави и прави,  от 10г. по-младия си съпруг.

# 267
Да започне да посещава различни мероприятия по интереси е точно такъв начин да разшири социалния си кръг. И не ми говори как това било мнение "на 25 годишна". Болшинството 20-25-годишни си разширяват социалния кръг като ходят по дискотеки, купони и други подобни занимания, а не на изложби, сбирки по хобита, винарни и така нататък.
Понеже съм инженер до мозъка на костите си , да помоля нещо - хайде като давате идеи за някакви  мероприятия , да ги назовавате с точните им имена , както  адреса и мястото където се провеждат ,  ден и час в който започват . Така написано "някакви" , звучи точно като да започнеш някакъв бизнес , за да забогатееш . Е да ама какъв точно бизнес ?
А това за хобитата не си заслужава въобще коментар - едно нещо или ти е хоби или не  . Там на сила не става . Не става да ходиш на скално катерене , ако имаш панически страх от високо .

И аз така да предложа,че темата да е по-информативна Simple Smile пускайте сайтове,школи, фейсбук групи... Simple Smile

# 268
Аз веднага виждам един проблем на авторката - няма си приятелки, които да я дръпнат настрани и да я водят по дискотеки и барове докато го преживее този бивш. Много време е отделила тя на някой, който явно не си заслужава.

Не,просто приятелите на тази възраст са повечето семейни с малки деца. Вече не се излиза нон стоп в забави като на 20 Simple Smile

# 269
Изчетох ви 😁
Благодаря на всички включили се в темата,има доста хора,които са ме разбрали многа точно за какво говоря,има и такива,които се възползват от малкото информация за мен и са ми преписали какви ли не недостатъци и проблеми 🙄
Ще кажа малко повече. Нито съм седнала в ъгъла отчаяно,нито натоварвам хората ( в това число и мъжете,с които излизам) със събствените си страхове и емоционален багаж,нито смятам,че това,че уча и се развивам е фактор,който ми пречи да срещна човека.
Много позитивен и усмихнат човек съм и няма мъж,с когото да съм излязла и да не е дал индикации,че му е много приятно и иска продължение (колкото и нескромно да звучи). Проблемът е в това,че за сега само те виждат в мен нещата,които ,,търсят,, но аз не. Не само,че не виждам потенциала в тях,но и просто нямам тръпка/химия или както искате го наричайте.
И това е просто,защото не съм срещнала човека. Моят човек !
Не смятам,че имам високи критерии. Нито,че не давам шансове на хората. Напротив.
Относно това 25 или 35 ... Аз също не бих искала да ме харесва някой,който разсъждава в стил ,, ми за кво ми е 35 годишна като мога да имам 25 годишна 🤤 - това ми е меко казано смешно. Не мисля,че в любовта ( когато става дума за такава,има подобен тип ,,оценяване на стоката,, . Това може да го има само при търговска сделка или отношения сключени на база цели и ползи,но не и на любов.
Относно начина ми на живот - имам приятели,чета за изпити,работя,имам хоби и излизам при всяка възможност. Факт е,че повечето ми приятелки са женени с деца и това усложнява излизанията ни и кръга ми съответно се стеснява. Защото дори да имам голямото желание да изляза и времето за това - те пък от своя страна си имат ангажименти.

Общи условия

Активация на акаунт