На 33 сама ...

• 93 194
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 240
  • Наблизо

Колко пъти да пиша - защото си ги мразя, отвратителни са ми, разни неудачници, дето се оправдават с какво ли не. И какво общо има 35 годишен с 25 годишна? Щом се обичат и искат нормално семейство, на колкото ще да са.  Говоря за тези, които бягат от деца, като дявол от тамян, защото им било рано. Ми не е рано на 35, нито на 40, на 45 вече им става късно - това са просто самогъзници. Безмислени хора. Мое мнение, не ангажирам никого. Но винаги ще са ми отвратителни страхливците, егоистите и мързеливците. Това е. С каквото и да си оправдаят егоизма - отвратителни. В коша.
Явно не обичат достатъчно.Не са рядко случаите след една такава връзка,където на мъжа му е рано,същия да се събере с нова и да се сдобият с дете след няма и година.Просто не е била правилната.С натискане,няма да стане.
А пък тези,които не искат деца - няма нищо лошо,стига партньорът да е наясно.Вече този партньор сам решава какво да прави - съдейки по доста теми тук обаче,си стоят с надеждата че той или тя ще се промени и ще заиска.

# 241
Някои хора, и мъже, и жени не искат деца. Това е техен избор, не ги прави лоши хора, недъгави или половин човеци.
Човек не се ражда само, за да остави поколение. Хората са различни.

Е хубаво, техен избор си е, то някои избират и да стрелят по животни, но пък мой избор е да не съм съгласна и да не ги харесвам. И ако ме прави това лош човек - така да е.

# 242

Колко пъти да пиша - защото си ги мразя, отвратителни са ми, разни неудачници, дето се оправдават с какво ли не. И какво общо има 35 годишен с 25 годишна? Щом се обичат и искат нормално семейство, на колкото ще да са.  Говоря за тези, които бягат от деца, като дявол от тамян, защото им било рано. Ми не е рано на 35, нито на 40, на 45 вече им става късно - това са просто самогъзници. Безмислени хора. Мое мнение, не ангажирам никого. Но винаги ще са ми отвратителни страхливците, егоистите и мързеливците. Това е. С каквото и да си оправдаят егоизма - отвратителни. В коша.
Явно не обичат достатъчно.Не са рядко случаите след една такава връзка,където на мъжа му е рано,същия да се събере с нова и да се сдобият с дете след няма и година.Просто не е била правилната.С натискане,няма да стане.
А пък тези,които не искат деца - няма нищо лошо,стига партньорът да е наясно.Вече този партньор сам решава какво да прави - съдейки по доста теми тук обаче,си стоят с надеждата че той или тя ще се промени и ще заиска.

Да, това е момента. Има разлика между това открито да кажеш - не мога и не искам. Друго е да губиш нечие време и емоции с оправдания и лъжи.

# 243
  • Наблизо

Да, това е момента. Има разлика между това открито да кажеш - не мога и не искам. Друго е да губиш нечие време и емоции с оправдания и лъжи.
Това е кофти човек,така е иначе примера ти с ловците изобщо не е уместен.Тук не става дума за отнемане на животи,а за несъздаване на нежелан такъв.

# 244

Това е кофти човек,така е иначе примера ти с ловците изобщо не е уместен.Тук не става дума за отнемане на животи,а за несъздаване на нежелан такъв.

Уместен е, защото като каже някой нещо и винаги следва - то защото при тебе така. Не е. Никой не ме е стрелял, засега поне, но пак, не ги харесвам Simple Smile

# 245
Много често в този форум виждам да се обсъждат възрастовите разлики. Моите наблюдения са следните:
на 16-20г. момчетата търсят секс. Много много секс. Момичетата на същата възраст често не им връзват (освен ако не са особено готини).   
на 16-20г. момичетата търсят социално вписване - да са "готини", "популярни" и т.н. Това най-често се постига чрез батковци на 25+
на 20-25г. момчетата търсят секс и малко социално вписване - да са готини и успели в материално отношение. оглеждат се за момичета на 16-20
на 20-25г. момичетата започват да търсят секс и стабилност за връзка. оглеждат се за мъже към 30
на 25-30 години момчетата търсят секс с тенденции за семейство. Връзват им момичета на 18+, които покрай секса биват често придумани и за семейство (най-често чрез някое непланирано бебе по метода на предпазване "свършване наоколо").
на 25-30 момичетата търсят як секс и сериозна стабилност като почват да се чувстват вече "изоставащи" от задомените момичета, освен ако нямат 1-2 деца от предишен брак като скачени съдове, тогава не им остава много време май за притеснения. Някои са склонни да намерят сексуален партньор в по-малки от тях момчета.
на 30-35 мъжете търсят по-малко секс и повече съпруга. Почва да им тиктака биологичният часовник и се чувстват малко изостанали, ако нямат по някой развод зад гърба си. Ако до този момент не са имали достатъчно опит с жените (напълно възможно предвид предишните точки, но съм го виждал доста рядко на практика) са склонни да клъвнат на всичко, което им се предложи.
на 30-35 жените - мисля, че там някъде е пикът в сексуалния нагон при жените. Обикновено се изразява в намиране на любовник.

# 246
  • Наблизо
И? На въпроса би ли бил съгласен да те стегнат в кръста след 2-3 месечно запознанство да ''бебеправиш'',защото ''половинката''няма време за губене?

# 247
Да, защо не? Аз съм на 36 и първоначално исках 3 деца, сега се чудя и за второ като виждам колко внимание е необходимо за едното, но май ще се прежалим Simple Smile Принципно ако съм сигурен, че искам да съм с това момиче, не ми пречи бебето. Въпросът е дали ще съм сигурен след 2-3 месеца - в моя случай бях сигурен, макар че не сме говорили от толкова рано за бебета. И основният въпрос за мен е дали ще мога да го издържам и да помагам с отглеждането му, за което в момента нямам притеснения, но на 29 примерно съм имал такива. Но най-важно е да искам да съм с момичето.

Защо така изкривявате темата? Къде е казала авторката че иска до 2-3 месеца след запознанството дете? Рисковете за раждане не са драматично различни между 33г. и 36г. примерно, а до 40 не виждам голяма драма със "закъснение", казах вече. Ако си намери подходящ партньор и се харесат, ще поживеят заедно 1/2-1 година, ще се опознаят, пък ще си направят и детенце, не виждам нищо чудно - хората между 30 и 40 години в общи линии са на една вълна за разлика от преди това.

Пропуснах да споделя, че на 25 имах точно сексуална връзка с жена 4-5 години по-голяма от мен, която също искаше основно секс, но когато и двамата пожелахме нещо по-сериозно, се разделихме. Тя постигна каквото искаше както и аз.

# 248

По мнението не съм съгласен единственно с:
Цитат
Когато започнах да бягам и да ходя тук таме на групови бягания, още първите 1-2 месеца се запознах с цяла сюрия хора, други познати на тях ме откриха във фейса, много от тях се оказаха супер готини хора, с много интереси и извън бягането, което отначало ни е запознало.
.

Просто ми се струва малко високомерно с наивната представа на младостта, че знае всичко, да обяснявате на някой преминал през доста неща как да се позамислил защо не са проработили нещата (мислите ли, че не се е замислила наистина?) или да обяснявате че трябвало да си разшири социалния кръг, при положение, че тя точно това обяснява, че не знае как точно да направи (и наистина на 30+ не е толкова лесно колкото на 20).

Да започне да посещава различни мероприятия по интереси е точно такъв начин да разшири социалния си кръг. И не ми говори как това било мнение "на 25 годишна". Болшинството 20-25-годишни си разширяват социалния кръг като ходят по дискотеки, купони и други подобни занимания, а не на изложби, сбирки по хобита, винарни и така нататък. И за да е по-ясно какво имам в предвид, то е: Ако тя започне да ходи по някакви мероприятия, свързани с нещо конкретно - хоби, спорт, идеи, история, изкуство... няма значение какво точно, тя си знае най-добре какво я влече, автоматично ще се  запознае с нови хора. Тези нови хора ще я запознаят с други нови хора директно или не. Въпреки, че явно нямам такъв голям опит като списващите в темата, отлично знам какво е да си позациклил в един кръг от ангажименти и комуникация с едни и същи хора, това е нормално и е характерно за всички възрасти, зависи много повече от характер, отколкото от години. Не смея вече да кажа нищо за себе си, но тъй като моите интереси са по-самотни занимания, дълго време си бях самичка, почти изолирана, защото не бях осъзнала, че дори най-самотните хобита реално имат доста почитатели, а покрай интернет те и честичко се събират насам натам.
В днешно време почти всяко занимание, дори по-малко популярните си има социален кръг, хората се събират, постоянно има нови хора и така.

Останалото няма да го коментирам, защото ми звучи така: "Не, че не съм съгласен с теб, но понеже не си ми на годините, млъкни." Ако нещо конкретно не си съгласен със съвета ми, моля, заповядай.

Между другото не знам кой е жесток, но с това огромно разделение, което слагате за има няма 4-5 години разлика съвсем я стресирате жената. На 30 тя не е престаряла. Още е млада жена с възможности, свежа, явно с амбиции и мерак да учи.

# 249
Или нещата всъщност са други и е много по-лесно да впечатлиш девойка на 23-4-5, отколкото улегнала жена на 30+.

Това е така и до голяма степен от тук тръгват проблемите на жените 30+, особено успелите и амбициозните такива, като авторката. Съсредоточават се върху образование и кариера и с годините постигат все повече и повече - кариера, езици, дипломи, пари, имоти. И понеже изискват от мъжа да е им е поне равен или над-тях, с годините критериите и изискванията им се повишават, докато от мъжка гледна точка, стойността им пада. Ако си някой успял и привлекателен мъж на 35 за какво ти е да се  бъхтиш за одобрението на някоя жена на 35, като има достатъчно 25 годишни дето ти се лепят като мухи на мед.

# 250
Да започне да посещава различни мероприятия по интереси е точно такъв начин да разшири социалния си кръг. И не ми говори как това било мнение "на 25 годишна". Болшинството 20-25-годишни си разширяват социалния кръг като ходят по дискотеки, купони и други подобни занимания, а не на изложби, сбирки по хобита, винарни и така нататък.
Понеже съм инженер до мозъка на костите си , да помоля нещо - хайде като давате идеи за някакви  мероприятия , да ги назовавате с точните им имена , както  адреса и мястото където се провеждат ,  ден и час в който започват . Така написано "някакви" , звучи точно като да започнеш някакъв бизнес , за да забогатееш . Е да ама какъв точно бизнес ?
А това за хобитата не си заслужава въобще коментар - едно нещо или ти е хоби или не  . Там на сила не става . Не става да ходиш на скално катерене , ако имаш панически страх от високо .

# 251
  • Наблизо
Или нещата всъщност са други и е много по-лесно да впечатлиш девойка на 23-4-5, отколкото улегнала жена на 30+.

Това е така и до голяма степен от тук тръгват проблемите на жените 30+, особено успелите и амбициозните такива, като авторката. Съсредоточават се върху образование и кариера и с годините постигат все повече и повече - кариера, езици, дипломи, пари, имоти. И понеже изискват от мъжа да е им е поне равен или над-тях, с годините критериите и изискванията им се повишават, докато от мъжка гледна точка, стойността им пада. Ако си някой успял и привлекателен мъж на 35 за какво ти е да се  бъхтиш за одобрението на някоя жена на 35, като има достатъчно 25 годишни дето ти се лепят като мухи на мед.
То затова е казано да го избереш млад,с базовите качества и да му видиш потенциала,който друг не е видял.Един успял,красив,умен,с обноски и т.н и т.н. - готов продукт,няма да си само ти която го иска.Цената му е висока,много по-висока от тази на жена,със същите характеристики,но на същата възраст...защото един такъв може да свали по-младата й версия.Примерно.
Гугъл,не е престаряла разбира се,но трябва и да си знае опциите.Аз,например,ако бях в същата ситуация и не можех да си представя живота ми смислен без деца,щях да работя по този въпрос - принцът може и на 45-50 да го срещне,но тогава е късно либе за китка по въпроса с децата.Всичко е съдба,освен нещата които можеш да си направиш сам.33-35 е точно възрастта в която прагматично трябва да си отговориш на този въпрос.

# 252
Не знам дали съм успял и/или привлекателен, но реализирана жена на 35 ми се струва по-привлекателна от неуверено, търсещо себе си момиченце на 25, което тепърва ще го очука животът. Дори да е хубаво и умничко. Нямам никакви предразсъдъци за разлики във възрастта на партньорите (и в двете посоки), но винаги ми се е струвало някакси ниска топка да прилъжеш момиче 10 години по-малко от теб, като бях на 23-24 можех спокойно за завъртя главата на почти всяко малко по-интелигентно детенце на 16-17, но и тогава не ме привличаше идеята. За съжаление мъжете и жените се разминаваме в развитието си в различни отношения - момичетата по-бързо достигат интелектуална зрялост, но пък опитът в други отношения почва да отстъпва на този на момчетата. Към 30те обаче се изравняват нещата, така че опции много. Разведени мъже на 35-40, реализирани момчета на 27-30 с добро самочувствие, връсници, които са си "поживели" и са готови да улегнат - изборът според мен е доста добър. Единственият човек, който може да попречи на жена на 33 да намери достоен парнтьор, е тя самата.

пс. За мен поне пикът на една жена е точно между 30-35 години - оптимална комбинация от младост, опит, сексуално желание и умения в леглото, познаване на себе си, отказване от превземките и лигавищите, но същевременно все още липса на този цинизъм и горчивина, които лека полека се развиват с времето, реализация и самочувствие (стига обществото да не ѝ е промило мозъка, че е "стара мома"). Всяка възраст си има своите предимства и недостатъци, но наистина недоумявам кой нормален човек би могъл да си помисли за жена между 30 и 35, че ѝ е отминал моментът. Наистина животът е динамичен на тази възраст, социалните контакти са по-внимателни, но за качествата на женствеността в този диапазон - моля моля. Съпругата ми е в този диапазон и преди 30 беше много мило момиче, хубаво, умно, но сега е просто богиня, особено след като забременя. Тя вижда някакви недостатъци - бръчица някъде си, незнамсикаквоси било отпуснато с някакво милиметърче, дето само тя си го знае или нещоси било нагоре с някакво грамче, на което само тя му обръща внимание, за мен е много по-красива и привлекателна отколкото когато се запознахме. Със самочувствие, систематично поддържане с качествена козметика, без драстични експерименти с външния вид (примерно с косата) и най-вече с поведение, зрялост, стабилност, самочувствие - тя самата недоумява, че май я заглеждали колеги, въпреки че е доста студена и дръпната по любезен начин и никога не е флиртувала по този начин с пърхащите клепачи (дори аз имах трудности докато разбера, че си пада по мен на времето). Ооооо, ако днес бях ерген и я срещнех, щях да захапя 10 пъти по здраво отколкото когато се запознахме. Ако ми стигнеше куража, разбира се. Нека другите мъже да кажат за тях как е, но аз така ги виждам нещата за себе си.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 19:00 от Анонимен

# 253
Не знам дали съм успял и/или привлекателен, но реализирана жена на 35 ми се струва по-привлекателна от неуверено, търсещо себе си момиченце на 25, което тепърва ще го очука животът.

Е защо ти е да си избираш някоя 'очукана'.... Все едно да имаш пари за чисто ново БМВ обаче да си купиш някое блъснато втора ръка.

# 254
Само с последното изречение съм съгласна от поста на Бгтатко.
Що за мераци да се слагат хората под един знаменател. Аз на 25 имах нагласи и житейски опит на 35 годишна жена. Възрасттая е решаваща единствено за хора, които се надяват с натрупване на годинки да съзреят и натрупат опит. Животът на всеки е различен низ от събития, някои съзряват и имат способността да осъзнаят случващото им се и на 22, други така и не ги постига това прозрение, дори на 45.
Неуместни са сравненията откъм години. Аз съм си с акъла на 20, освен че станах много по-предпазлива и затворена към случайни и чужди хора. Принципите, нагласите и щуротиите са ми същите, че и по-големи.
Не е нужно да се превръща човек в улегнала лелка или чичко, за да е релевантен на връстниците си и техния начин на живот. По тази логика повечето хора след 30 са изморени, невротични, улегнали, скучаещи, скучни, че и нещастни, но пък видите ли сериозни и успели. Еми, мерси.

Общи условия

Активация на акаунт