На 33 сама ...

• 93 330
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 1 155
Дами! Никоя ли не си прави сметка, че пуловера не може да избяга с писъци от вас? Или да се укрие в тих ужас?
Пуловерът е принадлежност , собственост , аксесоар , символ на престиж. Нещо като визитна картичка. Защото човекът до теб наистина е визитната ти картичка , той говори за нивото ти.
Сравнението обаче много ми хареса. Тук не става дума за пуловерът като вещ , а като отношение на една жена към нещо любимо. Без буквализмите си е супер точно , много ми хареса. Heart Eyes

# 1 156
Дами! Никоя ли не си прави сметка, че пуловера не може да избяга с писъци от вас? Или да се укрие в тих ужас?
Пуловерът е принадлежност , собственост , аксесоар , символ на престиж. Нещо като визитна картичка. Защото човекът до теб наистина е визитната ти картичка , той говори за нивото ти.
Сравнението обаче много ми хареса. Тук не става дума за пуловерът като вещ , а като отношение на една жена към нещо любимо. Без буквализмите си е супер точно , много ми хареса. Heart Eyes

Един МЪЖ никога не е принадлежност (ама че гнусна идея), собственост (да не е добитък?), аксесоар (о, боже!) или символ на престиж. Хеле пък визитка. И не ходи винаги залепен за фустата на жена си. И не е създаден за нечие удобство. Най-много да е съпруг (от съвпрегнат - дърпащ хомота заедно с жена си в една посока) Неговото ниво си е негово, твоето си е твое, а семейното си е семейно. Хубаво е да не са много различни, но не е природен закон.

# 1 157
EzHko, "принадлежност" не е да си нечие притежание, а че вие си принадлежите душевно,  не сте си собственост.Той е твоето "душевно продължение извън тялото", както и ти на него. И разбира се, че е визитка - за човека/ за ценностите му и за много други неща. Не е нужно и да е залепен за нея, той когато е щастлив- се вижда! "Хомот" дърпат гърците!

# 1 158

Един МЪЖ никога не е принадлежност (ама че гнусна идея), собственост (да не е добитък?), аксесоар (о, боже!) или символ на престиж. Хеле пък визитка. И не ходи винаги залепен за фустата на жена си. И не е създаден за нечие удобство. Най-много да е съпруг (от съвпрегнат - дърпащ хомота заедно с жена си в една посока) Неговото ниво си е негово, твоето си е твое, а семейното си е семейно. Хубаво е да не са много различни, но не е природен закон.

Ох , дълго ще ми е да ти обясня какво имам предвид. Хайде , мир да е - приеми , че пуловерът стои върху бездушен манекен. Кое придава чара ? Или симбиозата е важна ? Защото , гледайки хубав пуловер на витрина, ти казваш "Харесва ми " . И не , не е само пуловера , нито само манекена , нали ?

# 1 159
Аз пък мисля, че всякакви алегории на хора с предмети са изначално плоски и ограничени. И въпреки формалната дълбочина и художественото старание на Янечек, откъм съдържание изложението ѝ стои изкуствено и кухо.

# 1 160
Анджък там е грешката на много жени. Мъжът (или жената) си е отделна и независима личност, която не принадлежи нито душевно, нито телесно никому (освен ако не е гледал много нюанси сиво или няма робска психика). И не се явява ничие продължение. Даже да е изработил (с годините) удивителен синхрон с партньора си. А "хомот" тегли всеки, който дърпа нещо голямо в исканата от него посока.

# 1 161
ЕЕЕ, това е екзистенциализъм  Weary
Излезте от буквализма , де. Става дума за тръпка.

# 1 162
ЕЕЕ, това е екзистенциализъм  Weary
Излезте от буквализма , де. Става дума за тръпка.

Опитай се да танцуваш с пуловер, като пуловера води.
С което спирам на трикотажната тема.

Неправилните аналогии, често водят до неправилни изводи.

# 1 163
Може ли всеки да си сложи снимка на пуловера, за да направим все пак оценка?

# 1 164
nofelet: "Аз пък мисля, че всякакви алегории на хора с предмети са изначално плоски и ограничени".
Така смяташ, защото сравненията не са с тях, а с усещанията, които ни създават.

# 1 165
Може ли всеки да си сложи снимка на пуловера, за да направим все пак оценка?
Да бе, да се започнат мародерствата.Smiley

Ей ама буквалистите как скочиха.

Удивителното е, че по-често се случва сякаш жената да стане даденост и да поомръзне като износен халат. Мъжкото начало, его и психика са доста по-крехки и бързо се изтощават да рефрешват любовта ежедневно. И после – скучно било. Търси се разнообразие, стимул да се излезе от коловоза. Ами то въображение трябва за всичко. Никой не е обещавал, че има лесно. Simple Smile

# 1 166
Удивителното е, че по-често се случва сякаш жената да стане даденост и да поомръзне като износен халат.
... ако се носи като износен халат, рано или късно става такава и бива третирана съответстващо. Това по въпроса за нивата и визитните картички. Важи за мъжете в същата степен.

# 1 167
Ежко, или мъжът става супер мързелив с годините и вече му е все тая какво "носи". Някои се изморяват от живота, без значение лек или труден, факт е, че ако не са от "любимият" ми тип коцкари, клонят към неебателни.

# 1 168
Удивителното е, че по-често се случва сякаш жената да стане даденост и да поомръзне като износен халат.
... ако се носи като износен халат, рано или късно става такава и бива третирана съответстващо. Това по въпроса за нивата и визитните картички. Важи за мъжете в същата степен.
Е, да , де ! Успокои ли се сега Joy

# 1 169
Ъ? Че кога съм се вълнувал?

Общи условия

Активация на акаунт