На 33 сама ...

• 93 232
  • 1 314
  •   2
Отговори
# 1 230
Те, синовете, се учат и попиват от тати,  тати към  мама и обратното, не от седянки. Щом тати това предава, в това ще вярва и синът. На женски седянки  татитата ходят без мама и без деца. Все пак са свободни хора.

# 1 231
  • Наблизо
Аз не обичам изненадите.Стъпила съм здраво на земята и каквото искам,си чертая път и го постигам.Е ММ е обратното,но пък затова се допълваме.
Не вярвам в принцове,идеален и т.н. а във взаимното допълване и и израстване заедно.Както каза Гугъл,базовия пакет да ми харесва,оттам нататък ще го видим дали си заслужава да се влюбя.
Вее тези които търсят любов от пръв поглед - никога не ми се е случвало.

# 1 232
Те, синовете, се учат и попиват от тати,  тати към  мама и обратното, не от седянки. Щом тати това предава, в това ще вярва и синът. На женски седянки  татитата ходят без мама и без деца. Все пак са свободни хора.

Там е зер проблема, че ако гледа тати и мама, ще си въобрази, че всички жени са като мама и следва да се отнася към тях, както тати към мама. Което е голяма заблуда. И следва да се коригира. Иначе тати би имал и по-добри идеи какво да прави с времето си.
А другото е, да си търси девойки не в кокошарник, а по "туристическите пътеки".

ПС Жената престана да чете, за да не се срамува от пола си (не че нашия е цвете, но тя го приема тукашното дередже твърде вътрешно). Синът ще чете, като се събуди след няколко часа за сутрешните си класове.

# 1 233
Те, синовете, се учат и попиват от тати,  тати към  мама и обратното, не от седянки. Щом тати това предава, в това ще вярва и синът. На женски седянки  татитата ходят без мама и без деца. Все пак са свободни хора.

Там е зер проблема, че ако гледа тати и мама, ще си въобрази, че всички жени са като мама и следва да се отнася към тях, както тати към мама. Което е голяма заблуда. И следва да се коригира. Иначе тати би имал и по-добри идеи какво да прави с времето си.

ПС Жената престана да чете, за да не се срамува от пола си (не че нашия е цвете, но тя го приема тукашното дередже твърде вътрешно). Синът ще чете, като се събуди след няколко часа за сутрешните си класове.
Човек не би следвало да попълва липсите си чрез децата, че и да им налага да ходят там, където него го влече... Ако ти нещо си сбъркал, не се страхувай, че и той така. Те, децата и от грешките на родителите си могат да учат. Налага им се да ги живеят, не с родителския обременен поглед. Не са собственост, нали така!? 

# 1 234
Google,

аз познавам няколко такива свободомислещи, които са към 55-65г, разведени, с големи деца(които си имат семейства и нямат време за тях). Цялото им това "искам да имам време за кръчми/спорт/не знам какво си доведе до това, сега да се събират в кварталното бардаче( не всеки от тях пие), да гледат с тъга към приятелите им със семейства и в погледа им да се прокрадва "ама аз май направих грешка, няма кой един чай да ми направи, да види дали съм жив''. Но пък....са си живели, нали!

Това е пълна глупост. Ти това ли търсиш някой да ти мери температурата и да ти прави чай .... отвратително. Ти да даваш акъл по тази тема.... След всичките чаршафи които изписа за смешните си връзки и контакти.
Джинджър и другите в нейното положение - по-добре сам/а на ХХ или ХХХ години - слуги и болногледачи бол. Включително компаньони/компаньонки. Включително приятели и приятелки. Или съквартиранти... Милиони пъти по-добре отколкото с досадник, с който сте се съгласили да сключите брак заради "преклонната" си възраст и цъкащия часовник. Ф@к часовника и да не ви пука. По-добре ерген и мома отколкото компромиси с принципи и най-важното липса на истинска любов.
Те незадоволените булки това им е мантрата да си повтарят, колко са зле старите моми и разведените "самотници", за да се самоуспокояват, че са добре и щастливи. Нищо, че ако бяха добре и щастливи нямаше да пишат в теми за развод и връзки в полунощ, а щяха да се гушкат с половинките си, нали...

Истинската любов прави чай, по принцип ... може би е малко досадно и на тебе ти трябва истинска любов с камшик. А по-незадоволен пост от твоя, скоро не бях чела. Но важното е да не ти пука. Wink
И къде видя незадоволеността ми? В това че презирам саркастичните ти напъни може би?

Не го мисли толкова, пък и все пак нали не ти пука? Дишай. Wink

# 1 235

Човек не би следвало да попълва липсите си чрез децата, че и да им налага да ходят там, където него го влече... Ако ти нещо си сбъркал, не се страхувай, че и той така. Те, децата и от грешките на родителите си могат да учат. Налага им се да ги живеят, не с родителския обременен поглед. Не са собственост, нали така!? 
Баща му имаше късмет. И не иска синът му да разчита единствено на късмета.
Никой не го насилва да чете. Ако иска.
Но има тази ВЪЗМОЖНОСТ.
Мисля, че скоро ще му писнете. Тогава ще ми каже да не се мъча повече по въпроса.

# 1 236
Скрит текст:

Flushed
Организираш на семейството си групово четене на тема , за да се извисят ли? Rolling Eyes
С другото съм съгласна- децата копират модела на отношения в семейството си , било то съзнателно , или не.

# 1 237
Чак пък толкова. Темата завива между сериозна и шеговита, едва ли трябва всичко да се чете с ръка на устата и вдигнати вежди.

# 1 238
Ежко, шегуваш се, нали?

# 1 239
  • MI
 Чета от вчера темата и мислех да не коментирам, защото според мен авторката няма голяма нужда от съвети. Но не мога да се сдържа да не дам съвет на Ежко - вместо да учиш горкия ти син да не уважава жените, щото не са като мама (и да му създадеш сериозни психологически проблеми), вземи му покажи мъжките постове и му обясни че са в графата 'не правете като тях за да не станете за смях'. По-голяма услуга е му направиш. Че колко трагични резултати от възпитание като твоето съм виждала, идея си нямаш - слава Богу  само в ролята на познат, приятел, роднина. Всъщност в темата само един участник от мъжете изглежда нормален, засега. При жените процентът е много по-голям.

Само да питам пак ти ли, Ежко, беше организирал семейно четене на друга тема или има и други със същата патология?

# 1 240
Скрит текст:

Баща му имаше късмет. И не иска синът му да разчита единствено на късмета.
Никой не го насилва да чете. Ако иска.
Но има тази ВЪЗМОЖНОСТ.
Мисля, че скоро ще му писнете. Тогава ще ми каже да не се мъча повече по въпроса.
И работи ли обучителната методика "Има и по-лошо.", Ежко?
Или си достатъчно удовлетворен и се усещаш извисен, когато кажеш на някого, чиято компания непрекъснато търсиш: "Прост си."?
На мен можеш да не отговаряш. Децата ти ще ти носят и негативите, и позитивите.

# 1 241
вместо да учиш горкия ти син да не уважава жените, щото не са като мама (и да му създадеш сериозни психологически проблеми)...

Уча го, че уважението следва да се заслужи и не следва по подразбиране от това, че някой се е родил с женски пол. С практическа демонстрация на често срещаните женски манипулацийки, номерца и злобичка. Както и на рядкото, но освежаващо нормално женско присъствие. И разликата в звученето на двата вида.

# 1 242
Всъщност най-тъжното в темата е, че тя е веществено доказателство на наскоро излязлото официално проучване на Евробарометър за това, че България е номер 1 по полови предразсъдъци в Европа. Почти всеки втори пост обобщава хората от отсрещния пол и е тъжно, че интелигентни хора дори го правят. Това "вие, жените" и "вие, мъжете" присъства дори невидимо в 90% от постовете.

Всеки спор между мъж и жена по нелеп начин се превръща в спор между половината човечество срещу другата. Четейки някои постове човек може да си извлече погрешния извод, че тук в тази тема има "мъжко" мнение и "женско" мнение и едва ли не сме в два лагера, а това изобщо не е така. Аз например изобщо не съм съгласен с мненията на DonJon, bgtatko, а почти на 99% се идентифицирам с тези на Salsisha и BeautifulM.

"Мъжете в тази тема" е изключително нелепо обобощение. Точно както и "жените в тази тема".

Например, и сред мъжете, и сред жените тук има такива, които смятат, че авторката е надута ..... с липса на реална и трезва представа за себе си. Аз съм от тях.

# 1 243
Скрит текст:
Всъщност най-тъжното в темата е, че тя е веществено доказателство на наскоро излязлото официално проучване на Евробарометър за това, че България е номер 1 по полови предразсъдъци в Европа. Почти всеки втори пост обобщава хората от отсрещния пол и е тъжно, че интелигентни хора дори го правят. Това "вие, жените" и "вие, мъжете" присъства дори невидимо в 90% от постовете.

Всеки спор между мъж и жена по нелеп начин се превръща в спор между половината човечество срещу другата. Четейки някои постове човек може да си извлече погрешния извод, че тук в тази тема има "мъжко" мнение и "женско" мнение и едва ли не сме в два лагера, а това изобщо не е така. Аз например изобщо не съм съгласен с мненията на DonJon, bgtatko, а почти на 99% се идентифицирам с тези на Salsisha и BeautifulM.

"Мъжете в тази тема" е изключително нелепо обобощение. Точно както и "жените в тази тема".

Например, и сред мъжете, и сред жените тук има такива, които смятат, че авторката е надута ..... с липса на реална и трезва представа за себе си. Аз съм от тях.
Добре де , като / или ако/ , е надута , да се "спихне " ли Joy За нас няма значение каква е , аз и да я оценявам , няма да я вземам. По-хубаво човек малко да се надценява , отколтото да се подценява. Защото хищниците това и чакат- да те доминират. По-добре да остане сама и със съзнанието ,че не е направила фатални компромиси , отколкото да направи някой нелеп избор, отчаяна и самоподценена. Според мен , де.

# 1 244
  • MI
А всъщност по подразбиране всяко човешко същество, независимо от пола, заслужава уважение - до доказване на противното. И откъде си сигурен, че доброто за теб ще бъде добро и за сина ти? Сигурен ли си, че той трябва да хареса същия тип жена като теб - т.е. трябва да е същата като мама?! Ако му дадеш добри морални ценности той сам ще знае да оцени дали даден човек (мъж или жена) е стойностен, няма да има нужда да го караш да чете бг-мама и да му набиваш канчето че ако не е като мама не става и не трябва да се отнася с нея както ти с нея - с уважение. Защото така се създават мъже, които мислят за жените като за светици или курви и после се чудят защо не им върви.

А и аз като страничен наблюдател видях не по-малко злоба и номерца от мъжката част от спорещите, та не знам как точно безпристрастно му показваш точно женските такива. И не, не казвам че всички мъже или всички жени са на едно мнение, а че не виждам особено благородство и в мъжките постове, без значение какво точно казват - т.е. именно женската злоба е големият стереотип в случая.

Общи условия

Активация на акаунт