Може ли сам мъж да иска дете

• 7 521
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
Подкрепям мнението на Azzy. Peace Мисля,че може би не трябва да насилваш нещата!Явно не си срещнал все още жената за теб,но това незначи, че никога няма да я намериш.Най-доброто за едно дете е да има истинско семейство,дано и твоята половинка скоро да се появи и да си имаш твое детенце! Peace

# 16
Човек има способността да си определя сам съдбата. За това има и една поговорка "Внимавай какво си пожелаваш ,защото то можге да се сбъдне!". Така ,че пожелай си това ,което искаш- Жена ,дом , семейство и деца.
Пробвай се с осиновяването ако искаш или за приемен родител. Първо говори със социален работник и нека той да прецени шансовете ти.
Гледай позитивно на Живота.

# 17
Детето е хубаво нещо, но най-хубаво е когато е създадено с любов и желание от двама души, които искат да му дадат цялата си любов. Всичко оставало е разновидност, която по един или друг начин има своите недостатъци. варианти  много, но се постарай в търсенето на Жената. Сигурна съм, че ще срещвиш такава. За всеки влак си има пътници.

# 18
Едва ли тези твои особености в характера са толкова непреодолими,че да не ти позволят да задържиш любимата жена.Явно още не се е появила истинската. WinkНикой не е безгрешен,но Любовта прощава. Peace
Желая ти да я намериш по-скоро ,отколкото очакваш! baby_neutral Peace

# 19
Не мога да направя компромис със съвестта си и да приема съвета на някои познати и приятели да се оженя за някоя "буля",да и направя деца и да ходя където си искам ,а тя да си стои в къщи.Аз искам да обичам Жената до себе си и да и се отдавам изцяло и безрезервно.Без тази обич не мисля че може да се създаде нормална обстановка за отглеждане на детето.

Тогава само можеш да чакаш да се появи Истинската жена, и да се надяваш това да стане по-скоро. Пожелавам ти го! И като я срещнеш всичко ще си дойде на мястото.
Аз също не бих направила такъв компромис (не че ми се налага) - да се оженя и създам деца без любов.

# 20
Ази не мога да се съглася с теб относно
но е в голям процент рисков за бъдещето развитие на детето.
Разбира се, че най-добре е детето да живее с двама родители, но пък и процента в днешно време на самотните родители расте.
Аз съм дете на самотна мама, мъж ми - също. Отгледали са ни, образовани сме - едно щастливо семейство сме Simple Smile

Няма такова нещо, като голям риск при отглеждането на дете от самотен родител.
Подкрепям АнМари!

# 21
  • София
Познавам мъж, който сам отгледа момченцето си и то вече е в пубертета! Беше страхотен баща/ и още е/ и се справя страхотно във всяко едно отношение!Детето му си има и майка от български произход, която обаче не се интересува от него Thinking!
Подкрепям теб и желанието ти и съм сигурна, че скоро ще бъдеш страхотен родител Peace

# 22
сигурна съм, че много бащи биха се справяли с отглеждането и възпитанието на едно дете не по- лошо от техните майки. Но в конкретния случай, мисля си, че е по - добре да се намери Жената, която да им бъде майка. Точно толкова съм сигурна, че има достатъчно свестни жени, които мечтаят за дом и семейство, и деца и добър съпруг до себе си. Да, понякога не е лесно да се намери подходящият човек. Но мъжете имат това предимство, че с напредване на възрастта за тях изборът се увеличава. За детенцето ще е добре да си има и мама, и тати, а защо не и кака, и бати. А?
Какво означава, че имаш по - особен характер? Ако търсиш Идеалната Жена, ами няма такава. Всички ние сме изпълнени с несъвършенства. И ти в това число. Важното е да се намери балансиращата точка на комромис. И така децата придобиват и повече или по - малко щастливо семейство.

# 23
Познавам няколко самотни татковци в Германия.
Не е необичайно явление. И законът го позволява.
Когато родителите не са женени, се изисква декларация
за родителските права върху детето. Може двамата, но може
и единият сам да носи кръста на родителството.
Предполагам, че и в България съществува подобно
законово разрешение на въпроса ти. Другото е, ако
майката не се откаже доброволно от родителските си
права, да я изкараш пред съд психически нестабилна,
пропаднала морално или алкохоличка, т.е. неспособна
да възпитава дете, и да ти дадат правата само на теб.
Консултирай се с адвокат и намери подходяща жена.

P.S. Не смятам, че на сам мъж някой ще разреши
да си осинови дете. Ами ако си педофил?

# 24
  • София
Търси варианти!
Искаш дете да осмисли живота ти или много деца, но си мъж, не намираш подходящата жена, а сигурно за осиновяване няма да те одобрят.
Ето вариант за, който аз се сещам: Влизаш в подфорум, благотворителност, свързавш се с момичетата от "Движение на българските майки" и влагаш енергията, любовта, времето и финансите с които разполагаш за всички душички, които се нужадят от това. Мисля, че така дори ще разбереш дали наистина си готов да отгледаш дете сам. Възможно е да намериш голямо удовлетворение. Успех в търсенето на решение Peace

# 25
  • София
Желанието ти е разбираемо и похвално Peace
Идеята с плащане и износване определено не я одобрявам- не бива да се създава живот по този начин. Детето не е покупка и ....
всъщност разбирам те и знам , че това не е идеята ти и това, което искаш. Най-добрия вариант е да срещнеш Нея и да отгледате заедно детето си. Може би търсиш в обкръжаващите те жени потенциалните майки на детето ти и затова не се получава. Естесвеният път е да намериш и да търсиш Жената първо, само-усещането "майка" и изобщо това понятие не е винаги атрибутивна даденост. Майката в една жена се създава, узрява.
Ако тази ваша среща все пак не стане, може би помисли къде усилията ти ще са по-големи- в осмислянето на собствения ти живот или в осмислянето на живота на детето, което ще бъде създадено с цел да осмисля Shocked

# 26
  • София
Най-добрият път наистина е този - запознанство с Нея, узряване на идеята за дете, и след това детето.
Ако търсиш жена, само като средство... ще е трудно, и най-вероятно няма да стане. КОгато се запознах с моя мъж изобщо не мислех за деца, нищо че бях на 27. Пък и не знам как щях да реагирам ако беше дошъл при мен и ми кажеше нещо от сорта "искам дете".
Каквото и да решиш - пожелавам ти късмет.

# 27
Благодаря, дами, за откровените мнения, които изказахте!За мен остава учудващо как толкова голяма част не са разбрали,че не говоря за осиновяване,а за невъзможността на мъжа да има собствено дете ,което да отглежда сам ако не може да се ожени, докато за жената това е реалност и точно това  определих като превилегия!!!Отново ви благодаря  на всички .На тези които са ме разбрали правилно ще отговоря и благодаря персонално.Може би пък и аз не съм се изразил ясно,знам ли. newsm78

# 28
Благодаря, дами, за откровените мнения, които изказахте!За мен остава учудващо как толкова голяма част не са разбрали,че не говоря за осиновяване,а за невъзможността на мъжа да има собствено дете ,което да отглежда сам ако не може да се ожени, докато за жената това е реалност и точно това  определих като превилегия!!!Отново ви благодаря  на всички .На тези които са ме разбрали правилно ще отговоря и благодаря персонално.Може би пък и аз не съм се изразил ясно,знам ли. newsm78

А може би ,това е единствената ни "привилегия" в един толкова патриархален свят,не мислиш ли? Wink
И все пак : Всяка жена търси мъж,обичащ деца,всеотдаен,грижовен! Peace ,така че съм сигурна ,че ще Я намериш!
Децата имат нужда от двама родители .

# 29

Моят съвет е: пречупи странностите в характера си,прави компромиси,защото без компромиси е невъзможно съжителството ти с човек до теб,независимо че си на 45 години и отдавна си изграден характер,ако най-важното нещо за теб е да намериш Жената и да имаш дете от нея, то поне за известно време забрави за себе си,ще видиш че с времето ще стане по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт