iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 95

• 62 725
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Бясна съм, моята пратка е била в клона още от 8 февруари, както си беше по тракинг. Както и да е, взех я с триста зора.  чакам още три, няма да поръчвам повече засега. Я поръчам, веднага МВР влиза в акция. Аман. По принцип не са за митница, но току виж ги спрели, а и служителите ептен стават кисели и мудни.

# 541
  • София
Не знам на какъв принцип връщат парите. Аз им писах за две пратки, които чаках още от ноември и не дойдоха - направиха проверка, извиниха се, но ми възстановиха парите само за едната. На какво основание така и не стана ясно...
...........
Връщат пари на принципа коректен клиент. Ако много често ти изчезват пратки, може и да не ти върнат парите. Водят си някаква статистика. Всички знаем, че има и некоректни клиенти  Wink  - сами са го споделяли в темата / ... върнаха ми парите, но си получих пратката, какво да правя?! - все едно вариантите са повече от един?!/

Права си, въобще не съм се замислила Simple Smile

# 542
 Дневна промоция
валидна до  23.02 - 20.00 ч. н. вр.
$3.99
Natrol, DHEA, 50 mg, 60 Tablets
Денис какво мислиш за дневната промоция - добро ли е?
Също искам да те помоля да ми препоръчаш по евтин вариант на:
https://www.iherb.com/pr/ReserveAge-Nutrition-Resveratrol-100-mg … Veggie-Caps/16019
това става ли:
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Natural-Resveratrol-200-mg-60 … eg-Capsules/14767
или ако има нещо по-подходящо

Благодаря ти предварително!

за инфо - Днес си получих известието от митницата за Doctor's Best, Quercetin Bromelain, 180 Veggie Caps - беше с безплатна доставка, но повече от 30лв. Поръчката ми е от 09.02

код за 5% отстъпка за първа поръчка AAN3991

# 543
В момента има акции на данъчните, мвр и митници. Очаквайте всякакви пратки да бъдат спирани в следващия 1 месец, тъй че преценете дали да поръчвате или да изчакате края на акциите. Вероятност за край на акциите 15 март. Какво да се прави, тр да се пълни хазната от дребните пратки на хората. 😐😤

тази информация по каква линия е? имам предвид, не че ме интересува, по-скоро се чудя колко може да се разчита на нея. някак си ми се струва странно да си губят времето и ресурсите в засичане дали една пратка е 29.58 или 30.29. ако от това ще събират пари,по-добре да затварят Simple Smile

# 544
  • София
В момента има акции на данъчните, мвр и митници. Очаквайте всякакви пратки да бъдат спирани в следващия 1 месец, тъй че преценете дали да поръчвате или да изчакате края на акциите. Вероятност за край на акциите 15 март. Какво да се прави, тр да се пълни хазната от дребните пратки на хората. 😐😤
Случвало ми се е няколко пъти да отида на Митницата и да има данъчна проверка, но тя е за сама митница и нейните служители, не и за клиентите. Затварят гишетата за няколко часа, докато се извърши проверката.
Когато има митническа проверка, произволно се избират клиенти /от присъстващите/, на които се проверят документите и се отварят пратките пред служител с по-висок ранг и този който обработва пратката обяснява, какво съдържа и т.н. Нищо страшно, просто се губи малко повече време. Служителите са любезни, шегуват се и се извиняват за притеснението - ако всичко с пратката е наред.
Наясно са, че сайта Iherb  е коректен / за разлика от други сайтове - не че не могат да те накарат да си отвориш акаунта пред тях за да проверят  сумата на поръчката Wink - била съм свидетел и на такива случаи/
Според мен, излишно се притеснявате от тази Митница, неприятното са само таксите и времето, което трябва да отделите.

Скрит текст:
 Дневна промоция
валидна до  23.02 - 20.00 ч. н. вр.
$3.99
Natrol, DHEA, 50 mg, 60 Tablets
Денис какво мислиш за дневната промоция - добро ли е?
Също искам да те помоля да ми препоръчаш по евтин вариант на:
https://www.iherb.com/pr/ReserveAge-Nutrition-Resveratrol-100-mg … Veggie-Caps/16019
това става ли:
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Natural-Resveratrol-200-mg-60 … eg-Capsules/14767
или ако има нещо по-подходящо
За DHEA от промоцията, не е хубав продукт. Трябва да се приема 7Кето ДХЕА / естествен метаболит на DHEA и с него се избягват страничните ефекти, той е по-безопасен/. Назначава се само от лекар / доза и схема на прием/
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-7-KETO-25-mg-90-Veg-Capsules/334
Ресвератрол:
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Resveratrol-9 … Veggie-Caps/77938
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Trans-Resveratrol-200-200 … Veggie-Caps/21366
- приема се на гладно с вода, 1 час преди хранене и 40 мин,  преди другите добавки, които се приемат на гладно

iHerb® код:   YUL919
- за първа поръчка, 5% намаление
- за следващи поръчки - само жест, към мен

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 11:59 от denis.

# 545
Честно казано, аз не се притеснявам от митницата, а от възможността изобщо да не получа пратките. Както и Happy писа, пратките са в пощата, известия не се получават (дали заради пощальоните, или заради некоректни съседи), много трудно успях да помоля да ми потърсят все пак пратките - успехът беше 1 от 3. Дали все още не са дошли до пощенския клон (макар че са влезли в един и същи ден в България), или са някъде вътре, как да се разбере?
И да попитам - все пак би трябвало да има и второ известие от пощата, ако в някакъв срок не отидеш да вземеш пратката, нали? Засега съм нямала такива проблеми и нямам опит.

# 546
  • София
Честно казано, аз не се притеснявам от митницата, а от възможността изобщо да не получа пратките. Както и Happy писа, пратките са в пощата, известия не се получават (дали заради пощальоните, или заради некоректни съседи), много трудно успях да помоля да ми потърсят все пак пратките - успехът беше 1 от 3. Дали все още не са дошли до пощенския клон (макар че са влезли в един и същи ден в България), или са някъде вътре, как да се разбере?
И да попитам - все пак би трябвало да има и второ известие от пощата, ако в някакъв срок не отидеш да вземеш пратката, нали? Засега съм нямала такива проблеми и нямам опит.
Да и от пощата изпращат второ известие, стига то да успее да стигне до теб или да са достатъчно отговорни пощенските служители Wink

# 547
Аз днес ходих да проверя в пощата дали все пак нямам някоя пратка или пък известие от митницата.  Станаха вече три - двете пристигнали в Бг на 6-ти февруари и една на 13-ти, които би трябвало вече да съм получила. Нищо нямаше.  Иначе още миналата седмица взех една, която е пристигала на 12-ти и е поръчана горе долу по същото време като липсващите.

Сега какво да правя, дали да се разкарвам до митницата, която на мен ми е в друг град, за да проверявам там? Ще ми дадат ли изобщо такава информация, ако отида без известие?

# 548
От митницата обикновено са по-любезни и може би биха ти казали и по телефон. Аз сутринта питах мога ли да проверя по телефона за пратка в клона, защото от 8 до 23 февруари аз нямах нито едно известие!, а като отида на място се троскат...ами троснаха се пак, че не дават информация по телефона. Много съм ядосана на тъпите ни пощи. То и служителя рови в една мърлява тетрадка, не е приятно, все пак сме 21 век и аз поръчвам от цял свят с един клик, а те описват всичко в тетрадчици по сто пъти, но аз пък какво съм виновна.....

# 549
  • София
Аз днес ходих да проверя в пощата дали все пак нямам някоя пратка или пък известие от митницата.  Станаха вече три - двете пристигнали в Бг на 6-ти февруари и една на 13-ти, които би трябвало вече да съм получила. Нищо нямаше.  Иначе още миналата седмица взех една, която е пристигала на 12-ти и е поръчана горе долу по същото време като липсващите.

Сега какво да правя, дали да се разкарвам до митницата, която на мен ми е в друг град, за да проверявам там? Ще ми дадат ли изобщо такава информация, ако отида без известие?
Според мен изчакай - ако са на митница, няма как да не те открият, дори и в друг град.
Ако отидеш на Митницата - дават информация по имена и адрес на получаване.

# 550
Здравейте, може ли да ме посъветвате какво да правя? Получила съм известие от митницата за една пратка. Реално за нея съм платила 9.11 лв., тъй като съм ползвала Rewards Credit.
Subtotal е 28.78 лв.
Shipping е 0.00 лв.
Rewards е 19.67 лв.
Total е 9.11 лв.
Loyalty Credit е 1.58 лв.
Излиза, че заради 36 ст. ще трябва да плащам ДДС и митнически такси, така ли? Има ли някакво измъкване от ситуацията или да се примирявам? Четох някъде, че трябва да се занесе разпечатка от поръчката + разпечатка от паричния превод, но в моя случай има ли смисъл да нося? Освен това настройките ми са направени в лв. и поръчката е в лв., а не в долари, а ми казаха че те искали да видят в долари. Дори да сменя настройките, поръчката продължава да си излиза в лв. Tired Сега отивам да чета и темата за митниците.

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 13:26 от Boby_pl

# 551
Нали общата сума дори с rewards е под 30 лв?
би трябвало да ти я освободят без да се плаща ДДС

Код за 5 % отстъпка от iHerb - SDB331

# 552
  • София
Здравейте, може ли да ме посъветвате какво да правя? Получила съм известие от митницата за една пратка. Реално за нея съм платила 9.11 лв., тъй като съм ползвала Rewards Credit.
Subtotal е 28.78 лв.
Shipping е 0.00 лв.
Rewards е 19.67 лв.
Total е 9.11 лв.
Loyalty Credit е 1.58 лв.
Излиза, че заради 36 ст. ще трябва да плащам ДДС и митнически такси, така ли /някой може ли да ми каже колко ще ми излязат двете общо/? Има ли някакво измъкване от ситуацията или да се примирявам? Четох някъде, че трябва да се занесе разпечатка от поръчката + разпечатка от паричния превод, но в моя случай има ли смисъл да нося? Освен това настройките ми са направени в лв. и поръчката е в лв., а не в долари, а ми казаха че те искали да видят в долари. Дори да сменя настройките, поръчката продължава да си излиза в лв.  Tired
Ще трябва да се платят митническите такси и ДДС:
15,50лв + 6,07 ДДС= 21,57лв

Направи си настройките в БГ - $ и плащай в $, така няма да имаш проблеми, дори и да отиде някоя пратка на митница.

На мейла посочен на Митн. известие  изпращаш:
- ордера
- банково извлечение
- попълнената Декларация - съгласие / от известието/ - погледни 1 стр.  на темата
и от Митницата ще ти се обадят  за да ти кажат каква сума дължиш

# 553
Нали общата сума дори с rewards е под 30 лв?
би трябвало да ти я освободят без да се плаща ДДС

Не, не ѝ е под 30 лв. Има субтотал 28,78 + лоялти 1,58 и това прави 30,36 лв.

Код за отстъпка в iHerb:  PAR2643

# 554
А като нямам банково извлечение? Аз плащам с кредитна карта на мое име, но получателят на пратката е ММ. Мога да дам извлечение от кредитната карта, където се вижда същата сума 9.11 лв. и пише iHerb, Amsterdam. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт