iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 95

• 62 782
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
А като нямам банково извлечение? Аз плащам с кредитна карта на мое име, но получателят на пратката е ММ. Мога да дам извлечение от кредитната карта, където се вижда същата сума 9.11 лв. и пише iHerb, Amsterdam. newsm78
Да, може, няма проблем, извлечението трябва да е за сумата, която си платила и да съвпада с посочената в ордера. Имена не гледат / на банковото извлечение/.
Ако искаш им пиши в писмото, когато изплащаш документите, че е платено с картата на мъжа ти.

iHerb® код:   YUL919
- за първа поръчка, 5% намаление
- за следващи поръчки - само жест, към мен

# 556
  • София
Нали общата сума дори с rewards е под 30 лв?
би трябвало да ти я освободят без да се плаща ДДС

Не, не ѝ е под 30 лв. Има субтотал 28,78 + лоялти 1,58 и това прави 30,36 лв.

Код за отстъпка в iHerb:  PAR2643
Не разбрах, защо лоялти го добавят към субтотала? Нещо се обърках - това нали е кредита който ползваш като отстъпка в следващата поръчка и той е процент от стойността на тази ти поръчка. Отделно от това митницата няма как този лоялти кредит да го броят за виртуални пари, защото нито можеш да го емитираш, нито да го прехвърлиш, нито да го съхраниш.........
Аз при последните поръчки не съм следяла за лоялти кредита - гледах само субтотала. А и как митницата ще ми обмитят нещо /ДДС и мито / на нещо което не съм платила ..........

# 557
Явно си пропуснала, напоследък имахме голяма дискусия, писахме им по този въпрос, но така си остана. По някое време през януари iHerb промениха правилата, по които изписват декларираната митническа стойност, върху пратките. Вече ги изписват като сумата от субтотала, който виждаме когато правим поръчка, плюс лоялти кредита. Трябва да си го смяташ това, когато правиш поръчка. Вече не се изписва само сумата на субтотала, както беше преди. Лошото е, че не ни предупредиха и сега много от нас "ще изгорят" за някакви смешни стотинки.

# 558
  • София
Какъв е в момента курса на митницата долар/лев?
Имам 2 пратки, които са влезли в Бг на 12.02. и още никакви няма. Едната е за 18,74$, другата е за 17,47$.

# 559
Лошото е, че не ни предупредиха и сега много от нас "ще изгорят" за някакви смешни стотинки.
Като мен. Tired Направо сърцето ме заболява като знам, че заради 36 ст. трябва да платя почти 22 лв. Whistling Whistling Моята пратка е влязла в България на 16.02. и по принцип известието винаги идва за 2-3 дни, но сега като се забави и си го помислих, че може да е на митница.

# 560
  • София
Какъв е в момента курса на митницата долар/лев?
Имам 2 пратки, които са влезли в Бг на 12.02. и още никакви няма. Едната е за 18,74$, другата е за 17,47$.
Курсът на $, може да проверяваш тук:
http://www.customs.bg/bg/page/25
- посочено е и на 1 стр. на темата

# 561
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Boby_pl на известието трябва да пиши каква е сумата изписана на кашонът в $, незвисимо ти с какво си платила. Защото има разлика в курсът на $ от АМ и на какъв курс си платила ти. Сега на АМ 1,583 лв. Значи на кашонът може да е изписано 18,95$ и да не подлежи на плащане на ДДС, но ти си го платила в лв и на разпечатката от сайтът се ще излезът над 30 лв и могат да се заядат. Както Денис е написала да се плаща в $ е по добрият вариант  Peace
На моето вчерашно известие пише Обявена стойност 18,55 $, Допълнителна информация. Т.е аз го разгадавам искат доказателства, какво съм платила или май по-точно (мое разсъждение след нашумелите промени с изписвани на кредити и т.н.)какво ми е изписано.

Моето мнение е за т.н "акции на АМ" напълно в правото си са, дискомфортът идва от това давам пример за мен(извинявам се ако съм досадна)малко Офтопик:
Скрит текст:
Предисловия живея в Габрово, работя в малко селце извън Габрово, в 7ч излизам от вкъщи за да хвана служебният автобус, след това се прибирам пак със служебен автобус, които в Габрово е в 17,00ч. А в Габрово пощенските клонове работят от 8,00 16,30 (последният час в петък е 16,00). В селото което работя няма пощенски клон и да има няма как до ми бъде предоставена веднага, понеже където работя се минава портал с ограничен достъп  Mr. Green ако посоча адресът на фирмата техническият секретар, редовно ще ми ги отваря, както прави с всички пратки за лице посочил служебен адрес. А мъжът ми работи в Севлиево със същото работно време  Peace.  Жената от районният пощенски клон, ми има телефонът и като получа нещо ми звъни и се разбираме при една приятелка да ми си остави или комшийка пенсионерка(много съвестна жена). Последното беше предисловие и пояснение, че пратките по БГ Пощи ако трябва да си ги взимам лично трябва да излизам от работа (да хващам транспорт от селцето до Габрово или да влизам първа или втора смяна)Моята пратка е в Горна Оряховица спряна, за Габрово там ги обработват. Изпращат ми известие, което е препоръчано, трябва да получа лично. Ако пощенската служителка не ми го остави на посочените преди това места. Аз го взимам вечерта подготвям документите, изпращам ги (трябва или мъжът ми в Севлиево в обедната почивка или аз след работа да отида до централният пощенски клон, които работи до 18,00, на 30 мин от вкъщи). След това дали ще плащам ДДС или само такста 1,5(3,5)лв пак трябва да е лично в клонът по адрес. И това за мен е ненужно разкарване на един работещ данъкоплатец, от които се издържат АМ и БГПощи (не от разни там акции и 0,65ст за писънце. И всичкото това препускане ще ми отнеме 3-4 дена. Пак се извинявам за "романчето"което спретнах  
Според мен малко трябва да се организират нещата да е удобно на клиентът  Peace
Но дори и това няма да ме откаже от пазаруването от Iherb, но с тези "изцепки" на БГ Пощи с липсващи пратки (много са им удобни непроследимите номера  Mr. Green ) и IHerb може да ни "резнат" и от тази доставка, и не ни остава нищо  Rolling Eyes , може би до адрес в Англия или Германия.

Бледолилава някой беше писал, че са му блокирали акаунтът след няколко непристигнали пратки, платени през Paypal и възстановени от там парите.

♥ HAPPY ♥ много ме впечатли преди време и съм запомнила, че на теб все Omega-та ти изчезваше по пощата. Според мен при продължаващо изчезване, забавяне (влезли в БГ преди седмица)на пратки трябва да се подаде жалба в Комисия Защита на Потребителя. И ако е по масова ще е най добре.
Като си прочетох постът голяма "реклама' на БГ Пощи направих  Sunglasses не съм против тях, но да се "стреснат"малко.
Ако някой е в район, които му спират пратката на Горна Оряховица мога да му дам телефон, имам на известието.
Извинявам се за дългият пост  bouquet

# 562
  • Габрово
Здравейте!
Моля за помощ,пратката ми е пристигнала на 2.02.в София.До ден днешен още я чакам . Пратката трябва да я доставят  БГ ПОЩИ.
Незнам какво да правя!Къде да се обадя да питам за пратката?

# 563
Здравейте!
Моля за помощ,пратката ми е пристигнала на 2.02.в София.До ден днешен още я чакам . Пратката трябва да я доставят  БГ ПОЩИ.
Незнам какво да правя!Къде да се обадя да питам за пратката?
Точно в моята ситуация си, обсъждахме по-напред. Провери първо дали не е в пощенския ти клон. Ако не - чакаме още малко и после евентуално проверяваме в митницата.

aitep, не знам вашата поща с какви известия работи, но тези, които получавам аз, на гърба имат пълномощно. 1-2 пъти съм се възползвала от него. Е, ако е чужд човек, съседката например, не знам дали ще се навие да си дава пълните данни по лична карта, каквито се изискват. Но го споменавам като опция.

# 564
Да, изчезва ми омегата. Това беше причината, наред с неизясненото несъответствие на опаковката, да не си поръчам миналата седмица от супер изгодната омега.  На всичкото отгоре сега се сетих, че те тия малки пратки трябва да ги носят, ама скатават и не ги носят на адрес, а искат да си ги взимаме. Пак се ядосах... аз също получавам на служебен адрес, само дето съм тук поне по 10 часа, и денонощно има човек. Ако искат и в полунощ да ги носят, ама не. Като ми пращаха известие, пак добре. Сега вече и това ги мързи Rolling Eyes Пък и телефоните сигурно са им безплатни, да звъннат бе...когато и да отида, дамите в пощенския клон хапват и пият кафе и са се събрали на раздумка, и няма жив човек...но ако поискам да проверя има ли пратка за мен, се започват едни физиономии, даже директен коментар " Щом нямате известие, няма пратка, искайте сайта да ви върне парите!"...не ми се коментира просто....

# 565
  • Габрово
Благодаря!
Ха и аз съм от Габрово!
Моята пратка също трябва да е в Горна Оряховица. Дадоха ми телефон,на който като звънна прекъсва! 😡😠

# 566
  • Габрово
Благодаря!
Ха и аз съм от Габрово!
Моята пратка също трябва да е в Горна Оряховица. Дадоха ми телефон,на който като звънна прекъсва! 😡😠
Днес проверих в пощата ,няма нищо!😡😠

# 567
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Бледолилава аз говоря за известието за митница, че е препоръчано, с баркод и т.н.
Аз от нашият ПКлон съм много доволна (само това работно време  Rolling Eyes), като бях по майчинство до вратата ми носеше пратките жената (думите и бяха трябва да си поддържаме клиентите, да не закрият клонът  Peace)А пратките от Iherb се водят пакети и те трябва да се носят на адрес.
Скрит текст:
Лично мнение малко трябва да разбуним духовете покрай непроследимостта на пратките след като влезат в БГ. На мен от БГ пощи повече ми изчесват пратки от ebay, по обемни  Twisted Evil Не пропагандирам нищо, но на първата стр. Денис го е написала, че това безумие трябва да се спре и съм съгласна
Maruxa сигурно е номер на факс и затова. И пратката ти да не е с залепен етикет точно на името и докато го разгадаят се бавят няколко дни.

# 568
  • София
При забавяне или изчезване на пратка от пощата, силно препоръчвам писане на жалба на jalbi@BGPOST.BG   . След като за повече от месец проверявах няколко пъти в клона и не ми намериха пратката (от друг сайт, без тракинг, но на сериозна стойност), написах една жалбичка. След ден и половина ми доставиха пакета на адреса и ме питаха защо така "с лошото", сега щели да ги проверяват целия клон.

# 569
  • Габрово
aitep: Пратката я няма от  14 работни дни. На 2.02. Е доставена в София.

Общи условия

Активация на акаунт