iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 95

• 62 722
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Скрит текст:
Здравейте, може ли да ме посъветвате какво да правя? Получила съм известие от митницата за една пратка. Реално за нея съм платила 9.11 лв., тъй като съм ползвала Rewards Credit.
Subtotal е 28.78 лв.
Shipping е 0.00 лв.
Rewards е 19.67 лв.
Total е 9.11 лв.
Loyalty Credit е 1.58 лв.
Излиза, че заради 36 ст. ще трябва да плащам ДДС и митнически такси, така ли /някой може ли да ми каже колко ще ми излязат двете общо/? Има ли някакво измъкване от ситуацията или да се примирявам? Четох някъде, че трябва да се занесе разпечатка от поръчката + разпечатка от паричния превод, но в моя случай има ли смисъл да нося? Освен това настройките ми са направени в лв. и поръчката е в лв., а не в долари, а ми казаха че те искали да видят в долари. Дори да сменя настройките, поръчката продължава да си излиза в лв.  Tired
Ще трябва да се платят митническите такси и ДДС:
15,50лв + 6,07 ДДС= 21,57лв

Направи си настройките в БГ - $ и плащай в $, така няма да имаш проблеми, дори и да отиде някоя пратка на митница.

На мейла посочен на Митн. известие  изпращаш:
- ордера
- банково извлечение
- попълнената Декларация - съгласие / от известието/ - погледни 1 стр.  на темата
и от Митницата ще ти се обадят  за да ти кажат каква сума дължиш

На мен ми освободиха в понеделник пратка на реална платена стойност под 30лева без да дължа ДДС, въпреки че на кашона пишеше над 20 долара с включения loyalty credit. Не трябва да се пращат никакви документи по мейла обаче, а да се ходи направо на място в митницата с разпечатаните платежни и ордър. Ако се изпрати по мейла попълнената Декларация - съгласие от известието трябва да си платиш 12те лева на БГ Пощи дори и да ти признаят платежното за под 30 лева. За момента Loyalty credit-а не го отчитат като вирт.пари (поне до преди 4 дни беше така)

Скрит текст:

Честито!  А изпратихте ли попълнена декларация-съгласие по email или само ордера и банковото извлечение?
Да изпратих,за което честно казано малко се притеснявах да не ми лепнат такса от 12 лв
Хм, за идентичен случай мен ме накараха да си ги платя тези 12 лева точно защото бях пратила попълнена Декларация-съгласие. Явно си правят каквото си искат  #2gunfire

На мен ми обесниха по телефона, че няма как да освободят пратката без декларацията, така че попълването й е задължително. Ако с другите документи съм докажела, че поръчката е на стойност под 30лв, ще ми изпратят кашона в пощата и няма да заплащам тези 12лв такса.

Lubi.Boni, не знам дали е правилно, т.к още не са ми изпратили кашона, може и да съм объркала нещо, но изпратих по пощата документите-уведомителното писмо с попълнена декларация, разпечатка на поръчката и разпечатано извлечение от банковата ми сметка(чрез интернет банкирането, незнам дали няма да искат да е заверено с печат на банката). При нас в Плевен няма митница, затова изпратих документите с писмо в митницата в Горна Оряховица. Тръпна в очакване да видя какво ще стане, ще пиша развитието.

# 616
  • София
Здравей, Денис, можеш ли да ме посъветваш как се пиема Q10 и D3?

# 617
  • София
Здравей, Денис, можеш ли да ме посъветваш как се пиема Q10 и D3?
Здравей!
И двата продукта, след хранене, може на един прием.
За Д3, да е до 15:00ч. и ако приемаш Еутирокс - да има интервал 8 часа от него и 4 часа от Q10.

ПП. Помислих, че пиша в друга тема, но ще оставя информацията за Еутирокса - може да е полезна на някой.

iHerb® код:   YUL919
- за първа поръчка, 5% намаление
- за следващи поръчки - само жест, към мен

# 618
Полезно е. Всъщност много хора пият еутирокс, а понякога се забравя да се спомене.

# 619
Здравейте момичета,за първи път поръчвам от сайта и имам въпрос.Днес получих известие от пощата за 4 пратки под 30 лв.,а имам и още една,която беше 33лв с доставка и 29лв без,за която още нямам известие.Ако тя отиде на митница,трябва ли да доказвам,че е под 30лв,за да не плащам ддс и такса от 15лв?

# 620
  • София
Здравейте момичета,за първи път поръчвам от сайта и имам въпрос.Днес получих известие от пощата за 4 пратки под 30 лв.,а имам и още една,която беше 33лв с доставка и 29лв без,за която още нямам известие.Ако тя отиде на митница,трябва ли да доказвам,че е под 30лв,за да не плащам ддс и такса от 15лв?
Да, трябва и това се прави чрез ордера на поръчката и банковото извлечение.
Пратката трябва да е до 30.00 лв / Subtotal + Loyalty Credit/ - без доставката.

# 621
Да, трябва и това се прави чрез ордера на поръчката и банковото извлечение.
Пратката трябва да е до 30.00 лв / Subtotal + Loyalty Credit/ - без доставката.
Благодаря Денис.

# 622
  • София
........ Може ли само да ми обясниш как стават нещата с банковото извлечение, защото не съм наясно с нещата? И също така всички тези документи в пощата ли ги носиш или ги пращаш по пощата?
Влизаш в някой клон на твоята банка и искаш Банково извлечение за транзакциите по картата, с която си платила / или сметката/ за определена дата или период, който да включва плащането към сайта.
Имай предвид, че ако поръчката е пусната на дата Х, тегленето на парите от сметката ти, се отразява при шипването на поръчката, което може да е напр. след 2 дни.
Документите се сканират и изпращат на посочения мейл /ето за СФ/

# 623
  • София
Здравейте! Досега не съм имала разминавания в очакванията относно връзката пратка - митница, но ето че ми се случва.
Имах 4 поръчки. Две пристигнаха в пощата. За една получих известие от митницата, другата е в неизвестност, но се води пристигнала. На митническото известие няма номер на поръчка, та не зная коя от двете е там. Вероятно тази, която е с дата на пристигане, посочена в декларацията. Другата обаче е дошла на 16.02 и все още за нея нямам никакво съобщение, нито я има в пощата, където бях сутринта, за да питам за митницата.

Основният ми въпрос е какво по-точно правя и къде го правя, за да си взема поръчката, която е 17.70$ и по всички курсове - БНБ, митнически и личен банков е под 30 лв. и не би трябвало да е на митница.
Другата ще я чакам. Възможно ли е да са решили, че щом имам повече от една пратка, трябва да ми ги обмитят???

# 624
  • Miami
Здравейте!
denis, аз пак с въпрос към теб Relaxed Какво мислиш за Calcium D-Glucarate? Казват, че е добре за детокс на черния дроб, за регулиране на излишния естроген и за лошия холестерол. Освен това, четох, че е е одобрен от American Cancer Society като добавка за грижа за гърдите. Моля, сподели твоето мнение за тази добавка.

# 625
  • София
Банковото извлечение за транзакциите по картата мога ли да си го разпечатам от Интернет банкирането? Картата е на мъжа ми и няма как да го занимавам за всяка задържана поръчка да ходи до банката.

# 626
Скрит текст:

Денис, имам въпрос към теб, относно приема на добавките, които получих.
Каква е дозата за 14 год. дете от този вит д https://www.iherb.com/pr/ChildLife-Essentials-Vitamin-D3-Natural … -oz-29-6-ml/24742 и тези витамини https://www.iherb.com/pr/MegaFood-Kid-s-One-Daily-30-Tablets/50646
Последните ги взех предимно за малкия, който е на 7 г., но той все още не може да гълта такива хапчета, затова ще търся други опции.
И още нещо - дали има някакви добавки за лечение на плексит и интеркостална невралгия? В момента пия суров витамин Б на Vitamin code.
Здравей! Hug
За 14 год. - около 600IU е добра доза / 9-10 капки, 1 капка е около 63,0 IU/.
За МВ - 1 до 2 табл.
За невралгия - това е хубаво:
https://www.iherb.com/pr/Benfotiamine-Inc-Multi-B-Neuropathy-Sup … 120-Capsules/3549
ako  ти е скъпо, може да вземеш някои от тези:
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Benfotiamine-150-with-Ben … 20-Veggie-Caps/42
https://www.iherb.com/pr/Source-Naturals-Benfotiamine-150-mg-60-Tablets/7342
или това:
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Best-Benfotiamine-150-Alp … Veggie-Caps/46166
R-ALA също помага, но в този продукт е ALA,  а тя се усвоява до 50%, затова и дозата е висока.
Ето и R-ALA:
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Stabilized-R-Lipoic-Acid- … -60-Veggie-Caps/4
Денис, много ти благодаря за отговора:hibiscus:
А да спра ли вит. Б, докато приемам Benfotiamine?
Ако избереш първия продукт /Neuropathy/ - го спираш, за другите продукти - не.
Приемат се след хранене.
Денис, Flowers Cherry Blossom

# 627
  • София
.........
Основният ми въпрос е какво по-точно правя и къде го правя, за да си взема поръчката, която е 17.70$ и по всички курсове - БНБ, митнически и личен банков е под 30 лв. и не би трябвало да е на митница.
Другата ще я чакам. Възможно ли е да са решили, че щом имам повече от една пратка, трябва да ми ги обмитят???
С копие на ордера на поръчката и Банковото извлечение, отиваш на митница и си освобождаваш пратката.
Сумата на поръчката:  Subtotal + Loyalty Credit трябва да е до 30.00лв, без доставката .
Пратките не се обединяват.

Здравейте!
denis, аз пак с въпрос към теб Relaxed Какво мислиш за Calcium D-Glucarate? Казват, че е добре за детокс на черния дроб, за регулиране на излишния естроген и за лошия холестерол. Освен това, четох, че е е одобрен от American Cancer Society като добавка за грижа за гърдите. Моля, сподели твоето мнение за тази добавка.
Здравей!
Чела съм за това,но не съм много убедена в ефекта му, при различните състояние /според механизма на действие/.
Прекалено хубаво, за да е истина.

Банковото извлечение за транзакциите по картата мога ли да си го разпечатам от Интернет банкирането? Картата е на мъжа ми и няма как да го занимавам за всяка задържана поръчка да ходи до банката.
Да, може - няма проблем. Peace

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 18:23 от denis.

# 628
  • София
Благодаря, Денис!

# 629
  • София
Здравейте,

Последната ми поръчка от iherb много се забави и мислех, че ще отиде на митница, но е върната и в момента чакам възстановяване на сумата. Случвало ли ви се е?
Свързах се със поддръжката им, те казаха, че нямат конкретна информация защо е била върната поръчката, но съветват да се свържа с митническата агенция да проверя дали продуктите могат да бъдат внесени преди да ги поръчам пак. Не ми се вярва да има някакъв проблем, защото поръчах следните неща:
Healthy Origins, Inositol Powder (https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-100-Pure-Inositol-Powde … 16-oz-454-g/63813)
Healthy Origins, Organic Chlorella (https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Organic-Chlorella-30-Tablets/68953)
и дъвки (https://www.iherb.com/pr/Epic-Dental-100-Xylitol-Sweetened-Cinna … r-Free-30-g/64345)

Общи условия

Активация на акаунт