На празника на МАЙчето иди и подарък ти му занеси! (68)

• 10 789
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
Плодове - Калоян още миналата година е опитвал доста от тях - той е ранно захранен. Иначе вече хапнахме череши ( с банан и ябълка за да не ни разхлабят), а вчера му дадох пъпеш. Сега са наред кайсиите, че гледам има ги по пазара. За ягодите се двуумя още...ама вероятно ще дам и тях.

# 136
Честит рожден ден на Александър и Елена! И на вчерашната рожденичка Теодора!  bouquet

Димана, стискаме палци скоро всичко това да е зад гърба ви! А Силия да расте едно здраво и щастливо момиченце от сега нататък!

Кики, готина творба LaughingНали я запази за поколенията Wink

kamij, и при нас го има този проблем с яденето. В петък по принцип взимам двойна порция и има храна и за събота, но в неделя сме на пюрета. Яде ги, но трудно и с неохота. Ако съм готвила нещо подходящо за нас му давам от него и го приема доста по-охотно. Опитай и ти да му сготвиш нещо, когато няма кухня.

За сезонни плодове още не съм давала. Ама ще дам скоро. Sunglasses

Ние спим по къс ръкав и памперс, а в жегитe като ония дни по потниче. В нашата стая е много топло. И на отворен прозорец спим, но той е към остъклената тераса, а не директно навън.

И въпреки че уж не го навличам много, откакто се качиха температурите Дени е постоянно изринат. Вече има и по гръбчето, по гърдичките, под памперса. А вратлето и раменцата стават все по-зле Rolling Eyes. Брей, като беше бебе миналото лято нито веднъж една пъпчица не му се появи, а сега....Вие мажете ли с нещо подобни обривчета? Аз мисля че е по-добре да не го мажа за да диша кожата. newsm78

А откакто му избиха 2-те зъбчета хремата ни взе да минава. Все още понякога трудно яде и спи, но се усеща че минава пущината. Първите 6 зъбчета изобщо не ги усетихме, пък тези 2 му разказаха играта. Дано другите зъбчета са по-леки! Praynig

Ние преди малко се върнахме от излет. Една дъъъълга разходка до Вратцата. Супер беше!Дени поспа на чист въздух, походи, тапна крачета в реката, свали още една мацка, возихме се на водно колело.... Laughing Имам и снимков материал, ама като се наспим ще покажа.

А тази сутрин Дени закуси изцяло със сандвич с масълце и сиренце и чаша мляко. Много добре си хапна и пийна, услади му се и в интерес на истината не става по-бавно храненето.   chef
Ето доказателствата:          

Последна редакция: нд, 28 май 2006, 16:27 от Сиска

# 137
Честито на рождениците днес  newsm59 и от нас....
наистина жегите си оказват влияние върху шомпалите...Ние също имаме малки пъпчеци от горещината под вратлето....ама то наистина големи жеги, а ни чака и цяло лято....
а миналата година като бебе нямах никакъв проблем с Криси..., както казва и Сиска....
аз също несмятам да ги мажа...по добре сами да си утихнат...
относно плодовете Криси е яла череши,банани, ябълки още не съм и давала ягоди но ще пробвам..

Последна редакция: нд, 28 май 2006, 19:42 от buba76_

# 138
Ние вече направихме сефтето на ягодите  Simple Smile Яде ги в комбинация с банан, круша, кисело мляко  и бисквити ... Няма реакция. Ще му купя и череши. Тях опита още миналата година във вид на сок, та не се притеснявам. Малини и кайсии също ще му дам, ама чакам да станат на село Wink

# 139
  • Mediterraneo
Ето, че вече сме вкъщи. Слава богу, всичко отмина, само ние си знаем как, но отмина  Praynig
Не открих много инфо за тази розеола, може би ето това е най- систематизирано и кратко.

*Шеста болест-Розеола инфантум-внезапен екзантем-Най-честата от детските екзантеми протичащи с температура (висока в повечето случаи) и дължаща се на Херпес-вирус тип 6. Именно тази форма дава т.нар. "херпангини". Често се изявява и като-температура без фокус,неспецифичен обрив, Ебщайн-Бар негативна инфекциозна мононуклеоза.

Тези шест болести са най-честите заболявания в детската възраст ( изключвайки редки други патологии) които дават съчетанието-температура-<->обрив и за тях мислим най-напред

Относно въвеждането на плодовете- ядохме черешки, ягоди ще дам другата седмица, когато окончателно преминат петната от обрива.
Сега ми е друго терсенето. Като ни изписваха, ми казаха до контролния преглед да я къпя като слагам тампон в ушичките и мажа отвън с крем. Още не са зарастнали ушичките и затова. А пък тя откакто се е родила не съм й слагала нищо из ушите. Довечера ще умувам как да го направя и да я предпазя  newsm78

# 140
      Димана, за въпроса ти за ушичките. Като новороден на Явор няколко пъти му слагахме така тампончета  . Нашият тати беше купил от аптеката хипоалергенен левкопласт ( че не боли като се отлепи). Значи слагахме малко памучно тампонче , намазано с Вазелин в ушето и после лепвахме лентичка левкопласт. По този начин със сигурност ушенцето остава сухо. Целувки на малката героиня Силия и на силната й майка!

# 141
  • Mediterraneo
Ей, Ант, много мерси за идеята  Heart Eyes Тъкмо оня ден купих такива антиалергични лепенки. А и тази вечер като я къпах, я извадих от коритото без тампоните  #Crazy Уж внимавах... Дано не съм навредила  Praynig

# 142
Честит Рожден Ден на днешните рожденици!
Да са живи и здрави и много щастливи!

Димана, Слава Богу, че вече сте си вкъщи и сте добре! Дано бързо се оправя геройката!

По въпроса със зъбите, киселеенето, неспането и хремата - на Теа все й текат едни прозрачни рекички тези дни, почна пак да се буди нощем, става сутрин в 6, а вечер си ляга в 11, въобще - пълна програма. Явно и нас ни чакат кътници. С кърменето се върнахме в първите дни - започна да си иска и през деня, което ме озадачи, имаме едно кърмене през деня - в 4-5, но сега иска и да заспива на гърда и дори не иска бибата - нещо, което никаго не е правила. Усещам как трудно ще се отбиваме в един момент...

За плодовете - следобяд давам настъргана ябълка/круша/череша - откакто и ако имам в наличност, днес дадох диня. Като цяло Теа си пада по месото като майка си - дай й да ръфа месо (пилешко само яде на парче), маслина (обезсолявам специално за нея от тези големите, "сладки" и си хапва до 2 на вечер) и хляб. Ако можеше, само това щеше да яде. Аз обичам и плодове обаче, но тя ги недолюбва. По соленкото си пада.

Аз нямам вашите проблеми с кухнята, защото все си й готвя. Честно казано, и да можех да взимам от кухня, не съм сигурна, че щях. Тя си хапва от нашата храна. Вече наобяд и вечер ядем пюре/супа, кашата отпадна от менюто. През ден й правя каша от просо или добавям инстанта каша в подобието й на попара сутрин. Иначе за готвенето - все едно и също си й готвя - пилешка супа, зеленчуково пюре (от картоф, морков, ориз, чушка, лук, тиквичка, магданоз-копър в различни комбинации - ако има чушка няма тиквичка и обратното, същото с магданоза-копъра), към което дабавям кубче заешко месно пюре, кафяв ориз с кълцано пуешко и зеленчуци, крем-супа от броколи и моркови. Все това ни е менюто, готвя така, че да има за 2 дни, все гледам да комбинирам по 2 различни ястия да има в наличност - за обяд и вечер. Нали все още не ядем бобови и много други неща, затова. Веднъж давах лапад, но имаше някакъв проблем (като не съм си записала и не мога да си спомня - пъпчици ли ме усъмниха или рядко ако newsm78).
Много обича от този постен кекс, чиято рецепта бях пускала. Майка ми днес беше правила и Теа си изпапка почти цяло парче за следобедна закуска, като сочеше към него и викаше във възторг - "тоътъ" (торта). Умрях от смях Mr. Green

Вчера бяхме на една вила (след Бистрица, Ярема, в полите на планината и доста  на хлад) беше просто страхотно. Тук е мястото да се извиня на Тиа и Пателина, че вчера си тръгнахме толкова бързо, че май и чао не казах... Теа обаче орева орталъка, понеже беше станала рано и заспа в колата и я преместихме в една стая, явно се събуди на непознато място, докато я успокоя подпухна от рев. Иначе беше страхотно.
Днес пък бяхме на селото на свеки, за първи път пуснах Теа на пясъчник (на двора, специално направен за нея и брат'чедите й, т.е. със сигурност кучета не са го маркирали Mr. Green) - ами май скоро няма да я пусна на такова място. Щях да получа инфаркт като видях на какво прасе стана за 5 минути точно. Нооо ... на нея много й хареса, ще се разправяме по градинките сега.
И последно да кажа - едното й брат'чедче се казва Марио, днес цял ден не слушаше и все някой тичаше след него и му размахваше пръст. Нашата по едно време като й прещрака нещо и като тръгна след него, размахва му пръст и му вика "Майо, Майо", просто щях да падна. За първи път "нарича" някого по име Grinning

# 143
хихи, личи си, че не съм писала от петък Mr. Green

# 144
Я да ви питам вие как бихте постъпили,ако нечие дете постоянно удря вашето?Става въпрос за едно съседче на година и половина,което колкото пъти се съберем на беседката до блока все ми удря Насенцето.Вярно деца са,но вече започнах да се дразня щото майка и изобщо не предприема нищо.Аз си мисля че ако беше моето дете най-малкото веднага щях да го прибера в къщи та да разбере,че не се прави така.Незнам вие как мислите,може и аз да съм сдухана ама дразня се вече щото то да е 2-3 пъти а то почти всеки ден smile3515.Пък моичкия нали е душица стои и и мига насреща Simple Smile.П.П.Между другото вече качих снимки в албумчето  bouquet.

# 145
  • Му Кинд Оф Плаце
Ехо, дами! Валдес се завърна.
Много се рдвам, че е минало страшното на Силия и Диманка. Стискам палци за близките на Деспинка и цункам всички цицини  Mr. Green
Много обикаляхме, много ходихме. Хванахме сигурно най-кофтито време за Виена и поразди щото тръгнах от 35 градуса, а отидох на около 10, ходех като изпаднал германец с всичките си дрехи и се наложи спешно да си купя затворени обувки. В замяна на това досега не се бяха обръщали към мен първо на германски, а - примерно на руски.  bowuu
Сиска, да не забравя да споделя-видях билборда 4 пъти и един път във вестника
Снимки ще пусна, ама после. Хубавото на екскурзиите е, че после се връщаш вкъщи. Одсвен това купихме и заветните килими от Комо, дето точех лиги по тях от Нова година.
Ядохме много вкусен шницел с благодарности към Дона и не спряхме да се возим на Метрото заради ескалаторите (детска радост-обещах на мъжа ми еднодневна екскурзия до ЦУМ, че да се навози и да му мине  Mr. Green)
И, о, да, София много трудно я понесох да си призная-провансът ми идва в повече, но не мога да отрека, че много е дръпнала.

# 146
Честито на рожденниците  bouquet

За картините на моят син,ще ги пазя, как няма то знае ли човек, баща му само дето не припадна като го видя как маже ту по пода,ту по майка си с боя,но падна веселба.
Валя,това с кроасана голям номер,много ми стана смешно Laughing
Мери,успех в плуването,на твоите малки плувци,и аз искам да ходим ,но ни е много далече,а и подочух че басейна не бил добър Sad
Сиска,и ние имаме подобнии пъпчици,но като ги видя,гледам да го пусна малко гол,за да подиша кожата и те минават.Пробвай ако искаш може да помогне.
Мони,наистина ,странно така да реагира на песен,толкова малко човече,но явно усещат.
Gita ,кажи на майката,деца са все пак,нали затова сме големите да ги учим,но ако и тя не се усеща или се прави на луда,ами не бих си събирала детето с нея,все пак на никого не му е приятно да го удрят Naughty
Калина,добре дошла,а не пишеш хубаво ли изкарахте,честито за килимите Wink
За храненето,аз готвя и гледам вече да ядем всички в къщи едно и също,като се съобразявам с малкия.
За плодовете,дадох му наскоро праскови и пъпеши,но ягоди и череши не съм давала.

Ние днес бяхме семейно в Лондонският Зоопарк, изкарахме си супер (първият слънчев ден,и не валя,не помня от кога) ,за мое учудване Ники се радваше на животните много,и въпреки голямото обикаляне беше много спокоен, и не мрънкаше,за разлика от мен към края Embarassed

# 147
  • Bristol
Мартеа, аз преди време писах ние как се върнахме от плажа  Crazy Памперс пълен с пясък, въпреки бодито и панталонките. Как беше влязъл не знам  Thinking А пък Калина мисля ме успокои, че пясъка бил полезен за храносмилането  Mr. Green
Гита, вземи ти му кажи на детенцето, че не е хубаво да се удря така, майка му като не се сеща. Не агресивно, за да не скокне майката да се репчи, а внимателно на игра Wink Нека бъдем дипломати. Пък и то може да има повече респект от теб, от колкото от майка си. Днес Ели върлуваше и пречеше на една моя приятелка. 100 пъти и казах не така, обаче дребното не слуша и накрая помолих приятелката ми да й направи забележка  Embarassed имаше резултат Wink
Фрау Калина, аз мухлясах тук!! Направо се чудя от къде се извъди това горещо време в БГ. За София, много се е променила да. Аз всяка година, като се прибера, откривам по нещо ново. Особено трафика по улиците и паркирането в центъра  Crazy
Днес един ми напомни за шофирането у нас. Изпревариха ме, като влязоха в насрещното движение. Аз си карах с максималната позволена скорост, а той ме изпревари  #Crazy Тук и с 20 мили да караш, много рядко някой ще те изпревари влизайки в насрещната лента. Направо не повярвах на очите си, че ми се случва. Няколко пъти проверих огледалата, за да се убедя. Накрая реших, че е някой тин, пиян или наркоман и натиснах спирачки, за да мине по-бързо  #2gunfire
Кики, пусни снимки от зоопарка  Flutter

# 148
Честит рожден ден на Маги и Лиана!

Добре завърнали се на пътешествалите Hug

Gita, това много кофти! А майката на това дете как реагира?

Кики, Дени си ходи голичък вкъщи, много е топло, но пъпчиците не минават. Той дори гол се поти Rolling Eyes

Ето нашите снимки от вчерашния ни излет до Вратцата
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=39945

# 149
Привет!  bouquet

Поздрави на всички с повод!  bouquet
Нещо времето все не ми достига напоследък...

Станислава направи 4-5 самостоятелни крачки, няколко пъти Laughing. За мен още не се води проходила, но около мен казват, че трябва да правя прощъпулник.
Снощи пък за първи път я оставихме в свеки с преспиване. Не знам дали е имало серенади, щото свеки не си призна, каза че е минало добре.
Вчера бяхме на турска сватба- 450 човека, кючек до припадък и превод в ефир за гостите от Бургас:35:(сватбата беше на турски)!Беше забавно, но като си тръгвахме главата ми беше вече като телевизор! Не ща да чувам ориенталски ритми поне да коледа ooooh!

Чухме се с Диана, вече са се установили, сега чакам среща Grinning
Калина, привет! И аз чух, че по Европата било направо зима.Едни приятели миналата седмица бяха по Германия и говориха за Т от порядъка на 4 градуса Shocked
Питчице, на Априлци  ще направим обяд в събота. За сега е това, но предполагам, че и в петък вечер ще седим на една маса.

Ох, Димана, айде стига болести вече Sad. Дано е за последно Peace Радвам се, че сте си у дома Hug
Искам да пиша още, но нямам време Sad

Общи условия

Активация на акаунт