Малтретирана жена - някой може ли да помогне със съвет

• 15 123
  • 157
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Продължавам....
Снощи братовчедката обеща,че ще пусне жалба в Поморие.Преди време била питала неин близък полицай,който и казал,че тя трябва да сигнализира.Точно това,което и всички организации казват
Обеща,че ще ми се обади да каже какво е станало

# 121
  • Варна
Ох, дано. Кажи й, че има хора, които са готови да помогнат с финанси и с материални неща после, дано набере кураж тая жена.

Честно, рядко се е случвало някоя тема тук така да ме стисне за гърлото. На тия изверги какво им пожелавам от сърце...

# 122
...на не сполучат в пъклените си планове ...?

# 123
  • Бургас
Момичета,споделям ви всичко това и поради причината от личните ми страхове.Че вече наяве и категорично ще трябва да действа с/у роднините си и да не вземе това да я откаже да съдейства на институциите за помощ на момичето.
Моля Ви се,дайте да помислим и върху този сценарий.Аз сега изчаквам да видя дали ще ми звънне и дали е пуснала наистина жалбата!
Служителката изрично подчерта,че даже и да не може да говори момичето ако я извикат в полицията,поради неадекватността си от психотропните с които са я натъпкали,ако има следи от побой,особено пресни синини и наранявания не било нужно да се обяснява пред която и да е институция-щом лекар ги установи,автоматично минавала под закрила и се счита в риск.От там вече и по-лесно веднъж да я отделят,ще дойде на себе си и ще се направят следващите постъпки

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 00:51 от Tatti

# 124
  • Бургас
Елфичка искала да съм и задоволяла любопитството
Жалка работа,все едно става въпрос за махленски клюки
Малко се скарахме за което и се извинявам

# 125
  • Варна
...на не сполучат в пъклените си планове ...?

На мъжа й му пожелавам чернодробна цироза и да пукне в страшни мъки. На дядото и бабата също им желая не по-добри варианти.

Като си помисля за детенцето и ми призлява. Имам 6-годишна дъщеря.

# 126
Извинението Ви не се приема. Аз със Вас не съм се карала. Вие ми се обадихте с нареждания какво да правя и какво не и обидни квалификации по мой адрес.

Не е моя работа да съм "любопитна", но ако бяхте "задоволили" любопитството ми щях и сама да преценя на чия страна сте. Все пак така както искате да нареждате кой какво да прави и какво да не прави, опитвайки се да ограничите личната ми свободна воля на действие и помощ, не е трудно да се усъмни човек дали не сте от "загрижената" евангелска общност. А колкото до "махленско" поведение - не видях аз да клюкаря за частни разговори, но видях Вас да го правите. Както и по телефона - в спор с Вас не бих искала да влизам и Ви моля не приемайте този пост за покана.

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 01:02 от Tatti

# 127
ти пускала ли си го това име в гугъла да видиш какъв мутър излиза 

# 128
  • Бургас
Не е задължително да ми се приеме извинението.Не се и обиждам защото ми е крайно инфантилно изказването Ви.Нито нареждам.Ако имахте трезва лична преценка за помощ,нямаше да ми пишете на лични,да съм дадяла телефона ,защото от БТВ вече били сигнализирани от Вас и и искали телефона.И както вече писах какво ще заварят?Неадекватен полу-човек и изродите с благообразни физиономии да пригласят пред камерата:-ето,тя,майката е луда и болна и ние се грижим за нея и детенцето и!Имат ли правомощия да и покажат синините от побоищата и ще им позволи ли някой на БТВ??!Ще установят веднага и на място,че е предозирана с лекарства??!!Единственото което ще се случи е сеира.Тук герои не се търсят.Лично аз не се изявявам като командир.За мен най-важно а и за всички трезвомислещи хора тук е щастливия изход от ситуацията.За това и изнасям всичко тук и споделям.За да има гласност и ако не дай Боже братовчедката се изплаши да видим пак как да продължим но внимателно и разумно.Подпомагащата общност е уведомена за тази тема.Не го разигравайте,че все едно се ограничава помощта към момичето-което е смешно.Но някой да се сърди,че ето-засегнала съм му егото защото съм го призовала за разумност в действията си...??

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 01:03 от Tatti

# 129
  • Бургас
А и нека не се изопачават думите ми,че съм се обаждала с нареждания.На телефона,който ми оставихте на лични звъннах с молба глупостите с БТВ да бъдат обмислени като описах и аргументите си които по-горе споделих с всички и да Ви кажа,че телефона  няма как на Вас да ви го дам.От което Вие,тръгнахте с изречение: -"Ама много ми е любопитно да разбера"....На което аз с рязък тон отговорих,че на празни любопитства няма да отговарям и че всичко съм описала дословно във форума.Вече ако не Ви се чете....
Както и да е.Слава Богу вие сте добре.Друг е човека който е загазил

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 01:08 от Tatti

# 130
  • Бургас
Наистина няма място за сръдни.Нито е състезание за генерали и лидери.

# 131
  • София
ох, не успях да прочета всички съвети, но ми е чудно, тези от психиатрията нищо ли не са забелязали? че има следи от насилие

Дали, ако се обадите на Анимус няма да помогнат, независимо, че не са от Бургас.

# 132
Факт е, че сега като разказахте толкова много неща по братовчедката, тя е въпрос на време да се окаже в трудно положение с роднините си. Даже като във филмите - часовникът отброява секундите до момента, в който те ще разберат и деликатната ситуация ще се усложни.

Което и оставя загрижената жена и майка да няма друг избор освен да подаде сигнал. За да може да се задействат институциите и бюрократичната ни система по-бързо според мен трябва да се намесят и медиите. Така шансът насилникът да "обработи" жертвата със заплахи и тя да си кротува е мнооого по-малък и не защото това няма да се направи, а защото с медийната гласност това обществото няма да го позволи.

Това е моето мнение. Всеки е в правото си да не се съгласи.

# 133
Факт е, че сега като разказахте толкова много неща по братовчедката, тя е въпрос на време да се окаже в трудно положение с роднините си. Даже като във филмите - часовникът отброява секундите до момента, в който те ще разберат и деликатната ситуация ще се усложни.

Което и оставя загрижената жена и майка да няма друг избор освен да подаде сигнал. За да може да се задействат институциите и бюрократичната ни система по-бързо според мен трябва да се намесят и медиите. Така шансът насилникът да "обработи" жертвата със заплахи и тя да си кротува е мнооого по-малък и не защото това няма да се направи, а защото с медийната гласност това обществото няма да го позволи.

Това е моето мнение. Всеки е в правото си да не се съгласи.

От самото начало съм категорично за медии, защото като минимум ще се провери историята в детайли и ще се даде достатъчно гласност. Други са инструментите на медиите и други на една братовчедка.

# 134
Писах и по-горе и ще се повторя. Най-адекватно и бързо ще реагират Закрила на детето. Може братовчедката, може и друг да подаде сигнал. Социалните работници ще се свържат с подалия сигнала, той ще разкаже какво знае, какво е видял. Информацията ще се запази в тайна от насилника. Трябва да се наблегне на това, че детето живее в тази рискова среда. Ще се извършат посещения в семейството. Ако бащата или родителите му откажат да съдействат на социалните работници се търси информация от личен лекар на майката, личен лекар на детето, детска градина и т.н. За добро или зло се навлиза много дълбоко в семейството. Има си мерки на закрила и в семейна среда. Зная нещата в детайли, защото се пенсионирах в Закрила на детето. Моля, не ми скачайте какви сме гадни социалните работници:smile: Дано колегите в Бургас да работят по случая професионално. За майката и детето има достатъчно кризисни центрове, където да бъдат настанени и бащата даже няма да знае къде са. На майката ще се осигури безплатна юридическа помощ за издаване на ограничителна заповед, на следващ етап и безплатно водене на бракоразводно дело. Най-важното е да има подаден сигнал.

Общи условия

Активация на акаунт