Сватба 2018 - VI-та част

• 51 510
  • 718
  •   1
Отговори
# 615
  • София, България
Хахах и аз така си казах, ама представи си, че е решила да дойде и аз не съм ѝ предвидила куверт и място?! Rolling Eyes

Да, Хър, реално не съм ѝ предоставила никаква допълнителна информация, ама честно казано очаквах, че ще ми отговори "да можем" или "не, няма да се прибираме в България" и съответно ако беше "мецнала" нещо щях да ѝ разясня програмата. Изобщо не бях подговена, че ще прочете и няма да отговори. Де да знам... много неуважително ми се стори. Разбира се, не очаквам всички да скачат от щастие, че се омъжвам Grin  Сега изведнъж 3 дена по-късно , бам! пак да се включвам. Аз не обичам да тормозя хората, не ми е готино, така че просто ще изчакам и директно ще я попитам по-натам пак. Или ще попитам чичо ми и леля ми дали са говорили с нея и дали им е споделила за намеренията си.

# 616
Който обича и уважава младоженците, ще дойде и нищо няма да го спре. Ние поемаме по две нощувки и това е най-скъпото ни перо по бюджета, затова ще си го делим от няколко страни. Просто половината ни гости ще са от други градове и ни е неудобно да им кажем: "Минете днес 600 км, после сте на сватба и на другия ден обратно". Макар че много ни натоварват тия две нощувки, сме решили да е така. А то винаги може да се намери някой "доброжелател", който да каже, че порциите са малки, че храната или музиката не е била на ниво и т.н. Всъщност се надявам хора, от които се очаква нещо подобно, изобщо да не идват.

Пърпъл, понякога точно доста близки роднини са хората, от които може да се очаква разочарование. Като не ти пише тази особа дори едно "мерси", хич не се занимавай да ѝ обясняваш кое, кога и как. Ако има желание, сама ще пита за детайлите.

# 617
  • София
Не сте прави, момичета за това, че винаги има начин, понякога само желание не стига. Не съм съгласна, че за 5,6 м всеки ще успее да отдели толкова пари- път, нощувка, подаръци, дрехи и т.н. Ами не е така. Можеш много да уважаваш някого и да искаш да отидеш на сватбата му, но не винаги можеш да си го позволиш. Понякога дори да знаете, че дадено семейство е добре финансово, може да са изскочили куп непредвидени неща и в момента да не могат да си позволят да поемат толкова неща.

# 618
Така е, това важи и за двете страни. Аз затова не бих се обидила, ако някой не може, моята сватба не е най-важното събитие на света. Simple Smile

# 619
Sea, и ти си права, но аз лично не очаквам (и не искам) от човек, за когото знам, че няма кой знае какви финансови възможности, да си купува специален тоалет за сватбата или да ми дава много скъп подарък. Понякога нещо малко, но от сърце радва много повече, отколкото голяма сума в плик.

Така, де, аз бих разбрала човек, ако не дойде на сватбата, стига да има наистина причина. Една колежка от университета я поканих, макар да бях 100% сигурна, че няма да дойде. Така и стана. Grinning Просто е адски несериозна и всички нейни познати и приятели знаем това. Ако ще да идва, де, сватбата ще мине и без нея. Просто мразя хора да ми вадят причини от типа: "Имам пътуване до Марс точно в деня на сватбата" или "Един язовец ме нападна и съм в болнични". Хората, които имат желание да присъстват, ми благодариха 100 пъти, че са поканени и са запознати с детайлите.

# 620
Разбира се, че понякога въпреки голямото желание и обич, има други обстоятелства, които налагат човек да не присъства. Понякога дори нямат нищо общо с разходите.
Ето например, една от най-добрите ми приятелки е бременна и се очаква да роди два месеца преди сватбата. А дори може и по-рано да е, защото в момента се опитва да задържи бебето до 7-ми месец. Ако не може да дойде, защото трябва да се грижи за него, колкото и да ми е криво, че не е дошла, не бих й се сърдила.

Бях тръгнала да се сърдя на братовчед си, че едва ли не, не му дреме за моята сватба, тъй като няма да може да се освободи от работа и да дойде от Испания до тук. Но после като се чухме няколко пъти и като ми стана ясно, че точно в най-силния за него сезон искам да отсъства, се поставих на негово място и ми минаха всякакви идеи за сръдни.

# 621
Хър, като каза Испания, една от любимите ми братовчедки също работи и живее в Испания със семейството си. Обясни ми човешки, че няма как, въпреки голямото си желание, да присъства. Няма как да ѝ се сърдя за това, още повече, че е и с малко дете. Ама разни несериозници там да ми носят от 9 кладенеца вода що няма да идват - не, мерси. По-добре, че отказват даже. Grinning

# 622
Имах идентичен случай с първи братовчеди от чужбина. Писах им съобщение да ги поканя и нищо 1 година... И аз бях супер възмутена, беше ми неудобно да ги питам пак, накрая месец преди сватбата питах леля ми и тя каза о, абсурд, няма шанс, много са заети. 😁😁😁 В крайна сметка ми изпратиха подарък, но така и не казаха нищо, хахаха. Хора всякакви!
Колкото до другото - мен бременна в последния месец приятелка ме изпързаля, като ми звънна в 22 часа вечерта преди сватбата да ми каже,че няма да дойдат с мъжа й, а са го решили месеци преди това! Така и не получих едно извинявай, поне от кумова срама...Изгорях с куверти и т.н., но много по-неприятно ми стана от отношението. Няма как да имам същите чувства към такива хора след подобен номер! Очаквайте всичко и всякакви изцепки, момичета!

# 623
Аз не бих се разсърдила на никого ако каже, че няма да идва, даже няма да питам за причината. Единственото ми опасение е да не е всички да кажат "дааа, там сме" а накрая да дойдат половината... Все пак всичко се капарира, запазва и плаща предварително

# 624
И аз не бих се обидила никога, ако ми се каже НАВРЕМЕ. Вечерта преди сватбата не спада в това число, освен ако човекът не е в болница с опасност за живота. 😁😁😁

# 625
Аз само да се похваля, че показвах току-що на младоженеца как се танцува Танца на пингвина. Grinning Grinning Добро време е, определено. Вие ще го имате ли на вашите сватби? Simple Smile
Хаха и моя годеник първо това научи (надявам се да не е и последно) и най-вероятно ще го имаме.Колкото до другите неща както казаха вече момичетата точна формула за перфектната сватба няма,както го чувствате,искате и можете така си го правите.

# 626
  • София
Ей писали сте, писали, ще чета след малко.
Остават два месеца до сватбата, обаче още не че е обзела лудостта, поне не съвсем Simple Smile)
Измислила съм бокала за сватбата да е рисуван, нещо такова:

Някой да знае къде ще го нарисуват добре? Искала съм оферти от едно, две места, но съм отворена за предложения Simple Smile

Поръчах си и свещите, много съм щастлива за тях, точно това търсех:

Вие бельо от къде ще купувате?
Аз жартиера си го взех за два лева от алиекспрес, сутиен имам в роклята, по-скоро жартиери може би?
И да се похваля, ходих на проба за роклята, която ми шият и вече ми е широка, фитнеса дава резултат Simple Smile)
Та сега чак на 20 април съм на проба, за да я преправят наведнъж Heart

# 627
  • София
Момичета, какви идеи инате за подаръци на кумувете? Почивка, картина, карикатура, нещо за дома?

# 628
Аз също не бих се сърдила, ако някой не успее да дойде на сватбата, но все пак да знам достатъчно по-рано. Засега се радвам, че от всички, които са от моята страна, никой не отказа да дойде и всички много се зарадваха. На мъжът ми няколко човека му отказаха, като имаше и изказвания от типа "Тези събития не са за мен", което мен ме зарадва, че поне не ни губиха времето, а директно си казаха. От друга страна, аз също имам роднини в Испания, чичо ми живее там със семейството си, братовчед ми е ученик и с доста усилия успяха да го освободят от у-ще за 2 седмици, за да дойдат, а ако не беше сватбата, плануваха лятото да си дойдат за 1 месец. Развалих им плановете, но много се радвам, че ще успеят да дойдат. Също така една приятелска двойка на мъжа ми ще дойде от САЩ, та това още повече ме радва, че дори не са ни роднини, а направиха всичко възможно.
За подаръци с кумовете - нашите ни предложиха да отидем заедно на почивка, а и ние си мислехме същото да им предложим.

# 629
  • София
Ей писали сте, писали, ще чета след малко.
Остават два месеца до сватбата, обаче още не че е обзела лудостта, поне не съвсем Simple Smile)
Измислила съм бокала за сватбата да е рисуван, нещо такова:

Някой да знае къде ще го нарисуват добре? Искала съм оферти от едно, две места, но съм отворена за предложения Simple Smile

Поръчах си и свещите, много съм щастлива за тях, точно това търсех:

Вие бельо от къде ще купувате?
Аз жартиера си го взех за два лева от алиекспрес, сутиен имам в роклята, по-скоро жартиери може би?
И да се похваля, ходих на проба за роклята, която ми шият и вече ми е широка, фитнеса дава резултат Simple Smile)
Та сега чак на 20 април съм на проба, за да я преправят наведнъж Heart
Погледни във фейса "Артелини- ателие за работа с ръце", имат страхотни неща

Общи условия

Активация на акаунт