Електронни четци - тема 21

• 83 496
  • 851
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Здравейте,при мен е същото.На някой книги излиза заглавието на други не, качвам само mobi формат. Не знам защо е така и при по новите модели се получава, съседката е с нов не знам модела- качих и книги. Същия проблем.

Имам Kindle 4 от известно време. Всичко си работи идеално, издържа дълго време, но има нещо което страшно много ме дразни. Когато кача някоя книга не винаги ми излиза името ѝ. Качвала съм в различни формати, пробвала съм заглавието на една и съща книга да бъде изписано и на кирилица и на латиница, но ефект няма. Дали на някого му се е случвало ? Прикачвам снимка, за да добиете по-ясна представа

# 451
И аз имам такъв проблем. Дори и оправени с Калибре, името си остава Unknown. Корица слагам-и тя не излиза. А същите книги в приложението Киндъл на телефона ми се виждат както трябва.

# 452
  • Бургас
Не знам как ги качваш книгите, но аз ползвам Калибре и там си има как файлът да бъде преименуван преди да бъде изпратен на киндъла. Така не излизат на маймуници.

Ами просто ги конвертирах и ги мятах на устройството. Опитах с Калибре и всичко е наред. Благодаря Relaxed

# 453
  • София
Аз лично като си сваля някоя книга, винаги я качвам в Калибре, за да ѝ оправя метаданните - преглеждам автор, заглавие дали са написани коректно, отбелязвам ако е част от поредица,  корицата също добавям ако липсва. Така мога да търся по-добре в библиотеката ми в Калибре, а и е много по-прегледно да си разглеждам книгите.

# 454
Аз лично като си сваля някоя книга, винаги я качвам в Калибре, за да ѝ оправя метаданните - преглеждам автор, заглавие дали са написани коректно, отбелязвам ако е част от поредица,  корицата също добавям ако липсва. Така мога да търся по-добре в библиотеката ми в Калибре, а и е много по-прегледно да си разглеждам книгите.
Това е начина - да си оправите метадатата! С Калибре е най-лесно.

# 455
Ами аз ги оправям, но четеца не го отразява, само приложението на телефона. Някои се оправят, други-не, а не мога да разбера причината. Confused

# 456
С метаданните и аз имах проблем. Оправях ги с Калибре, а на четеца не се виждаха коректно. Това беше на Покетбука, сега на Киндъла са добре. При него обаче не винаги ми излиза корицата. Трябва да е в някакъв определн размер, а аз понякога свалям корици от нета, без много да подбирам. Така някои в Калибре се виждат идеално, но четецът не ги харесва и не ги визуализира. Всъщност последното не ми пречи. Дори без корици понякога ми е по-добре, защото прочитам ясно заглавието. С корица понякога ми е трудно да го разчета.

# 457
Не се бях сетила, че може да е от размера. Мислех, че Калибре го прави подходящ. Ще проверя какъв трябва да е, за да се вижда поне корицата, когато има 6 книги със заглавие Unknown Confused

# 458
  • Бургас
Здравейте ,

реших да си закупя електронен четец. До сега ползвах таблет за четене на книги, но доста ми се измарят очите. Харесах този модел : https://www.amazon.com/gp/product/B00OQVZDJM/ref=ox_sc_act_title … IKX0DER&psc=1 , може ли някой ако го има да сподели мнение?

# 459
  • Варна
Аз го имам. Ми... доволна съм Laughing Не умея да правя пространни ревюта, мога да кажа, че на тоя етап няма нещо, което да ме дразни или да не ми харесва. ОК си е.

# 460
  • Бургас
Благодаря много Месечинка виторога. Ще се купува , че е на добра оферта. Simple Smile

# 461
  • София
Здравейте ,

реших да си закупя електронен четец. До сега ползвах таблет за четене на книги, но доста ми се измарят очите. Харесах този модел : https://www.amazon.com/gp/product/B00OQVZDJM/ref=ox_sc_act_title … IKX0DER&psc=1 , може ли някой ако го има да сподели мнение?
Вземете W-lan версията, тя до утре е 69Е.
Има ги всички модели намалени:
https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85% … ywords=paperwhite
оеизиса добра ли му е отстъпката?

# 462
  • София
Здравейте, наумила съм си да си купя четец. От няколко години чета през телефон. На тъмно буквите са светли екрана тъмен. Така не пречи на мъжа ми. Но фейсбука го дразни свети му! Та въпросите са ми 1 как свети на тъмно
2 като се сменят страниците мига ли на негатив 3 харесала съм киндъл пейпър уайт 3 и покет буук лукс3 сравними ли са има клипчета на които и двата мигат при смяна на страницата дразнещо?

# 463
Здравейте, наумила съм си да си купя четец. От няколко години чета през телефон. На тъмно буквите са светли екрана тъмен. Така не пречи на мъжа ми. Но фейсбука го дразни свети му! Та въпросите са ми 1 как свети на тъмно
2 като се сменят страниците мига ли на негатив 3 харесала съм киндъл пейпър уайт 3 и покет буук лукс3 сравними ли са има клипчета на които и двата мигат при смяна на страницата дразнещо?

За Пейпъруайт - свети, както го регулираш. Може да свети и съвсем лекичко, може и изобщо да не свети. Не забелязвам смяната на страницата. Обаче нищо чудно да е въпрос на свикване.

# 464
Здравейте, ще купувам четец за подарък, но бюджета ми е ограничен до 150 лв и си нямам никаква представа от параметри и т.н.
В OLX има обяви https://www.olx.bg/ad/nov-kindle-2016-kindle-8th-kindal-CID632-ID7afM1.html
този е 140 лв., а гледам и в амазон https://www.amazon.co.uk/Amazon-Kindle-6-Inch-4GB-E-Reader/dp/B0 … p;keywords=kindle
този излиза на същата цена. Дали са еднакви ?
Благодаря предварително Hug

Общи условия

Активация на акаунт