Електронни четци - тема 21

• 82 971
  • 851
  •   1
Отговори
# 795
  • Враца
А как да кача библиотеката ми от Калибре на облака без да ги качвам на Киндъла? И как да го достъпя този облак?
Аз ги качвам чрез Send To Kindle програмката. Но по този начаин включиш ли нета, то те автоматично се свалят на устройството. И трябва да ги изтриеш ръчно от него и остават само в съдържание. За друг начин аз лично не знам.

Всъщност сега като отворих програмата - има изпрати до кое устройство и отдолу има архивирай в моята библиотека. Може би ще стане, ако горе няма избрано къде и само да се чекне архивирай.

Иначе не знам начин да се налеят само в архива.

# 796
  • София
Момичета, боднах и аз новия киндъл. Къде мога да прочета как да изтрия моя акаунт и да добавя нов, когато пристигне? (За подарък е.) В щатския амазон ли ставаше номерът? И предполагам първо трябва да направя амазонски акаунт на бъдещия собственик, нали?
В настройките на самия четец има My Account. От там ще го дерегистрираш, ако не си го отбелязала като подарък и пристигне регистриран, и след това пак от там ще го регистрираш с новия профил.

# 797
Аз пак с въпрос - на акаунта си имам прилично количество книги - закупени (когато са безплатни) и качени.
Някой да ми обясни как намирате безплатните книги в Амазон? Не се справям с търсачката..

# 798
  • Враца
Аз пак с въпрос - на акаунта си имам прилично количество книги - закупени (когато са безплатни) и качени.
Някой да ми обясни как намирате безплатните книги в Амазон? Не се справям с търсачката..

Следвам няколко страници във Фейсбук и те споделят информация за безплатни книги.
http://www.dailyfreebooks.com/- в тази страница може да се избере какви жанрове книги представляват интерес и всеки ден изпраща мейл с безплатни книги. Твърде много от тях обаче са посредствени.

# 799
  • София
Best Sellers in Kindle eBooks
Безплатните са Top 100 Free, вляво от менюто можеш да си избереш жанр.

# 800
Аз вече си получих моя Киндл. По въпроса за страниците, те се показват, когато книгата е купена от Амазон, но качените с кабел нямат такива.

# 801
Best Sellers in Kindle eBooks
Безплатните са Top 100 Free, вляво от менюто можеш да си избереш жанр.
Ако имаш предвид падащото меню вляво имам само Best sellers и New releases..

# 802
  • София
От Best sellers избираш Kindle Store - > Kindle eBooks и се появява списъкът с жанровете като колонка вляво. Би трябвало така да излиза и на линка.
Best Sellers
Скрит текст:

# 803
  • София
Аз вече си получих моя Киндл. По въпроса за страниците, те се показват, когато книгата е купена от Амазон, но качените с кабел нямат такива.
Ами не е така. Зависи как е обработена книгата. Аз не чета на английски, съответно нямам книги от Амазон, но на голяма част, от това което чета виждам и страници. Качвам само с кабел.

# 804
Аз пробвах да кача три книги с кабел, и на трите не показа никакви страници.

# 805
  • Варна
пълна мистерия с тези страници, ето някой беше писал, че един и същ файл на единия четец има, а на другия не.

# 806
Моят Пейпъруайт е вече дядо Joy (2013 год.), но ми показва страници. Свалям предимно от Читанка и МБ, в моби или epub. Ако я няма книгата в тези формати, в който я има и с Калибре си я пращам. Никога не съм ползвала друг метод на качване, освен Калибре и понякога се е случвало /макар и рядко/  да не ми показва страница, но не съм си поставяла за цел да проверя изходния формат на файла.
Ще взема да направя експеримент с различни формати и да видя ще има ли разлика. Макар всъщност да не ме интересува броя на страниците, защото ми е най-удобна опцията - време до края на главата/книгата.

п.п. Експериментът е проведен току що. Качих книги през Калибре от следните формати - mobi, fb2, txt, epub и само при формат   txt не ми показва страници, при другите си ги има.

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 13:11 от 3ори

# 807
  • Варна
И мен не ме интересуват страниците, време до края на книгата ме ориентира перфектно. Обаче сега ме гложди защо се получава така. Ако някой има книга, която при него излиза със страници, ако е качена с кабел ще се радвам да ми я прати да проверя как ще бъде при мен.

# 808
Ако искаш да ти изпратя книгите, които току що тествах при мен, за да видиш при теб как ще са?

# 809
  • Варна
Ако искаш да ти изпратя книгите, които току що тествах при мен, за да видиш при теб как ще са?
Ами аз не знам как се качва през Калибре. Искам някоя, която е тествана с кабел, макар че не мога да си представя каква може да е връзката с начина на качване newsm78

Общи условия

Активация на акаунт