Електронни четци - тема 21

• 83 537
  • 851
  •   1
Отговори
# 375
  • София
barbarona, радвам се малко след моите писания да видя отзив за Толино Simple Smile
Би ли казала има ли как да се качи клавиатура на кирилица?
Също ако може мнение относно калъфа:

И да питам за калъфчето с магнитно събуждане на четеца при отваряне - сигурно ли е, че това не е вредно за устройството?
Ползвам от 3 дни калъфа. И понеже не разбирам нищо от механизма на действие, се притесних. Не е оригинален аксесоар.

# 376
Киндъл не бих си купила и за мен никога не е бил вариант заради факта ,че трябва да свалям на комп, да конвертирам и да прехвърлям на четеца.Защо след като с pocketbooka направо си ги хвърлям от смартфона ,без излишни гимнастики.Без да искам да засягам някои-това е мое виждане.

Тук една малка корекция - пак във връзка с това, че в сайтовете вече масово има книги във формат, подходящ за Киндъл. Специално, ако телефонът е андроид /за епъл не съм сигурна, но четох, че и за IOS вече има опция/, няма никакъв проблем от него да се изпрати директно на Киндъл, по същия начин, както от компютър.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 17:52 от Vapor

# 377
barbarona, радвам се малко след моите писания да видя отзив за Толино Simple Smile
Би ли казала има ли как да се качи клавиатура на кирилица?
Също ако може мнение относно калъфа:

И да питам за калъфчето с магнитно събуждане на четеца при отваряне - сигурно ли е, че това не е вредно за устройството?
Ползвам от 3 дни калъфа. И понеже не разбирам нищо от механизма на действие, се притесних. Не е оригинален аксесоар.

Калъфа е от умните.Събужда  четеца когато го отворите и го приспива при затваряне.Магнита съм 99 процента сигурна,че не вреди ,нали има масово калъфчета за гсм с магнити.За кирилица на толиното не съм пробвала.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 22:14 от barbarona

# 378
Киндъл не бих си купила и за мен никога не е бил вариант заради факта ,че трябва да свалям на комп, да конвертирам и да прехвърлям на четеца.Защо след като с pocketbooka направо си ги хвърлям от смартфона ,без излишни гимнастики.Без да искам да засягам някои-това е мое виждане.

Тук една малка корекция - пак във връзка с това, че в сайтовете вече масово има книги във формат, подходящ за Киндъл. Специално, ако телефонът е андроид /за епъл не съм сигурна, но четох, че и за IOS вече има опция/, няма никакъв проблем, от него да се изпрати директно на Киндъл, по същия начин, както от компютър.

Така е ,права сте,но аз откъдето тегля масово са в epub.Тегля от читанка и най-вече  от няколко групи във фейсбук.А ако понякога някоя книга която търся я има в mobi,a не в epub /досега не ми се е случвало/ покетбука чете и моби.

# 379
  • София
Толино не са на амазон, киндъл еамазонски и те няма да седнат да си правят сами на себе си конкуренция, толино са на едни други немски книжарници, гледах ги там на живо Simple Smile
И.. да вече почти всички книги си ги има в моби, цялата читанка си я има в моби формат.

# 380
А ако понякога някоя книга която търся я има в mobi,a не в epub /досега не ми се е случвало/ покетбука чете и моби.

Няма никакъв спор, че покетбук чете повече формати. Просто личното ми мнение е, че форматът не е толкова решаващ фактор, колкото удобството на четенето, което за всеки е различно. За един ще е удобно с тъч, за друг с копчета, за трети - трето. За мен, например, съвсем неподозирано,  се оказа  изключително ценна възможността да регулираш дебелината на шрифта. Не съм сигурна в кои четци я има, но пък и за някой друг може да е абсолютно без значение.

Във всички случаи, съм убедена, че който и четец да избереш, няма как да сбъркаш.

# 381
  • Русе
Лелеее, златни сте. Наистина много ми помогнахте. Почти сигурно съм вече за Покетбук-а, специално Touch Lux 3 но определено ме заинтригувахте с този Толино. https://www.amazon.de/tolino-Shine-2-HD-eBook/dp/B017AAZ8FO/ref= … 817115&sr=8-1 - този нали?
Ценово е един и същ с покетбук-а (в момента е на промоция в технополис, там май е най-изгоден). Толиното го няма с продавач Амазон. Ще го разгледам и сравня характеристиките с Покетбук-а. Много ви благодаря за ценните насоки.

# 382
Здравейте. Може ли да попитам за ъпдейтването? От година и половина съм с Киндъл с подсветка,  постоянно е с включен интернет, не съм ъпдейтвала никога, сега гледам, че версията е 5.9.6.1. това стара версия ли е и трябва ли да обновявам или сам се е обновявал. Благодаря за отговора.

# 383
5.9.6.1 е актуалният софтуер към момента. Явно сам се обновява щом е с постоянно включен нет.

# 384
Здравейте , имам вече kindle paperwhite , не мога да разбера как мога да се върна във главното меню когато чета книга ? Моля, някой да помогне.

# 385
Здравейте , имам вече kindle paperwhite , не мога да разбера как мога да се върна във главното меню когато чета книга ? Моля, някой да помогне.

Не знам какво разбираш под главно меню но :

бутончето оградено с червено кръгче те води до начален екран.
Бутончето със синьо кръгче ти отваря меню, от което можеш да избереш подменю "настройки".
Бутончето със зелено кръгче също отваря подменю, от което можеш да избереш няколко опции - самолетен режим, регулиране на подсветка или отново всички настройки.

# 386
Точно на това искам да се върна , когато чета книга. За сега рестартирам но се надявам че има и друг вариант.

# 387
  • Варна
просто натисни някъде в горния край на страницата, ще се покаже лентата с бутоните.

# 388
Благодаря ви много! bouquet Стана.

# 389
  • Sofia, Bulgaria
Изчетох цялата и след проучване се колебая между два модела Kindle - Paperwhite и Voyage. Искам да ви питам как стои въпроса с клавиатура на кирилицата при двата модела? (Не че това ще е супер решаващо, но ми стана интересно дали поддържат)
До момента съм ползвала приложението Kindle for samsung на таблета и на телефона и съм си свикнала с него. Супер удобно и приятно на вид ми е.
Kobo Glo HD също още не е отпаднал напълно от класацията. Ще се радвам и на отзиви и за него.

Общи условия

Активация на акаунт