Електронни четци - тема 21

• 83 518
  • 851
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Не знам аз ли не гледам правилно, но тук оейзиса го дават по-лек от пейпъруайт:
https://www.amazon.de/dp/B06XDK92KS/ref=ods_cc_eink_wy
Че и на размер е горе-долу същият, само дето е по-квадратен..

# 421
  • София
Ми той и пейпър ми е тежък Simple Smile

Реално единственият плюс за мен между пейпър и новия оейзис в полза на втория остава по-добрата подсветка(нещо, което рядко ползвам), заради което не бих платила по-високата цена, т.е.  при избор точно между тези два модела бих избрала пейпъруайт. Воядж беше приятен междинен модел и за мен е загуба спирането му (ако това е случая).

Но важното е човек да си намери, това което ще  му пасне най-добре. В този ред на мисли, никак не се опитвам да убедя Нана, че нейният избор е грешен, че новият оейзис сам по себе си не е готин (същото и за воядж) или нещо такова, само казвам, защо на мен не ми допадат и защо не биха били добър избор за мен Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 15:01 от Angel_Dust

# 422
  • Русе
Аз още съм в чуденка какъв модел четец да си взема, но вече реших твърдо да е Покетбук, само се чудя кой точно модел да е. Държа на тъча, бутоните, подсветката. Тъч лукс 3, Аква 2 или Тъч HD 2? Кой е най-добър от триете? В момента Лукса е на промоция в Технополис на 239 лв. В амазон обаче са по-евтини:
Лукс- https://www.amazon.de/Pocketbook-PB626-Y-WW-Book-Reader-Dunkelgr … 223305&sr=8-1
Аква - https://www.amazon.de/PocketBook-PB641-A-WW-Pocketbook-AQUA-eBoo … tbook+touch+lux+3
HD2 - https://www.amazon.de/15-2cm-Pocketbook-Touch-dark-chocolate-Nei … 223410&sr=1-2
Бюджет - около 250 лв.

# 423
  • София
Няма ли ги ги в някой техно магазин около теб да ги разглудаш на живо, поне някои от тях. Честно аз с покет нямам опит, грозни са ми и  повечето които съм виждала са бавноразвиващи се сравнение с киндълите.

# 424
  • София
Скрит текст:
Здравейте, от доста време искам да си купя четец, чета темата отдавна, но все пак не мога да реша какъв да бъде. Искам задължително да е с подсветка, тъч дисплей, възможно най-качествен, не знам дали и с копчета да бъде или не, добро опресняване, т.е. да е сравнително бърз. Колебая се основно между два Киндл Пейпъруайт или Покетбук  TOUCH LUX 3 (има и някакъв май вид E Ink Carta- не мога точно да разбера). Бюджетът ми е около 250 -300 лв. Клоня малко повече към Покетбук-а, заради разнообразието на формати. Не знам дали правилно си мисля, дали направо от четеца може да си търся книги, дали от сайтове, дали от ФБ групи, да си ги смъквам и чета, без да е необходимо да имам компютър и нужда от конвертиране както е при Киндълите. За съжаление никой около мен няма четец и не мога да видя и сравня. В Технополис успях да разгледам малко Покетбук-а, но Киндл нямаха зареден. Кобо и Нук пък въобще не успях да видя. Въобще колебанията са ми големи Simple Smile. Знам, че всеки си хвали неговия, но ми е интересно дали някой има база за сравнение.

Здравейте.Ще си кажа своето мнение ,като човек минал през 6 четеца.
 Имах pocketbook basic 2- без тъч и кофти навигация и без  подсветка си е мъка,

Nook glolight- бива, малко орязан като функции ,но тогава държах да има подсветка и нищо друго.Бях го купила втора употреба от олх и след година се скапа екрана.

Kobo glo-готин, чете всички формати , подсветка wi-fi и тн.Ползвах го около 2 години и ми се прииска нов(подарих го на майка, все още си работи).Единствения минус , е че на кирилица има само 2 шрифта и така и не разбрах как да си направя профил, така че като сваля книга на телефона ,защото вече лаптоп не ползвам почти да си я изпратя директно от телефона.

Pocket book hd червен (голямата ми любов сред четците).Това е идеалът ми за четец.Като подарих на майка кобото си купих този, обаче като се прибрах от магазина  ме хвана гузна съвест как съм изръсила толкова пари за глезотия (320лв ). Колкото и да бях възхитена реших да купя нещо по-евтино (така се сдобих с tolino shine 2hd -за него после.) Отидох в магазина и с мъка в сърцето го върнах ,като добавих пари за съдомиялна (домакините ще ме разберат Simple Smile ).

Tolino shine 2hd.Като върнах pocket book hd започнах да търся в олх. Чудо-чисто нов за 150 лв.свалих го на 130:).Не бях чувала тази марка преди това.Като дойде зяпнах.Екрана е прекрасен ,толкова ясни и наситени букви резолюция 1470на 1024. Или нещо такова . Има 7,8шрифта от които единия уникално красив.И на всичко отгоре със смарт калъф с магнитно закопчаване. Използвах го около 2месеца ,като тайно разглеждах някоя промоционални за poketbook hd ,за да си имам двата с толиното.
Един ден в Емаг имаха промоция на Poketbook lux3, който на външен вид е същия почти като hd  ,само малка разлика в софтуера и с не толкова добър дисплей /1024на 768/.Реших да си го взема като компромисен вариант на hd и да си имам два.Взех си го -много ми хареса .Много шрифтове , тъч и хардуерни бутони -страхотно предимство,свързаността е уаууу.Направих си poketbook акаунт и от телефона си пращам направи на покетбука.Чете всякакви формати.
Та това е моя опит с четците.Изводът ми е следния
Препоръчвам Pocketbook hd или лукс3  заради многото формати ,напрактика чете всичко, наличието на хардуерни бутони и то удобно разположени е голям кеф и богатата възможност за прехвърляне на книги директно от смартфон, комп и др.Другото ,което препоръчвам е tolino hd2 -евтин ,уникален дисплей и производителят го дава с умен калъф.
Киндъл не бих си купила и за мен никога не е бил вариант заради факта ,че трябва да свалям на комп, да конвертирам и да прехвърлям на четеца.Защо след като с pocketbooka направо си ги хвърлям от смартфона ,без излишни гимнастики.Без да искам да засягам някои-това е мое виждане

Дано не съм досадила

Цитат
На Tolino 2HD... Екрана е прекрасен ,толкова ясни и наситени букви резолюция 1470на 1024. Или нещо такова . Има 7,8шрифта от които единия уникално красив.И на всичко отгоре със смарт калъф с магнитно закопчаване. Използвах го около 2месеца ,като тайно разглеждах някоя промоционални за poketbook hd ,за да си имам двата с толиното.
Това ме заинтригува, особено удебеляването на шрифта (виждал съм го при КОБО).
184 Gramm срещу 205г на PP3 Simple Smile Ако имаше и опция за аудиокниги (вървящи докато четеш адаптирана) литература - нямаше да се замисля).

Но аз търся 7" или 8 по-скоро (с качествен екран най-вече и лек)
След злощастния опит с Кобо Аура Х2О (бавнничък и бързо избледняващ текст...) се върнах пак на Киндъл ПП3... но ми малее.
Толиното 2ХД - с 6" - дали може да се намалят белите полета до 1-2мм? Искам по-малко пъти да прелиствам (ако ще оставам на 6").

Та, гледам сега 8 инчовите... една приятелка ми каза че е по-добре спрямо 6". Има ли някой пробвал тук (по-специално Кобо Аура One)?
Толиното макар и по-нов май е по-слабия избор спрямо Кobo аura one
https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=291636

Пряко сравнение:
https://kagoo.co.uk/e-book-readers/compare/kobo-aura-one-vs-tolino-epos

Цената в Ибей е доста примамлива... (145паунда срещу 220Е в amazon.it)
Само ме притеснява, че е от преди 2г модел... но пък Aura H₂O, е бил от 1 October 2014, но е 230г (ПП3 е 205г

# 425
  • Русе
Няма ли ги ги в някой техно магазин около теб да ги разглудаш на живо, поне някои от тях. Честно аз с покет нямам опит, грозни са ми и  повечето които съм виждала са бавноразвиващи се сравнение с киндълите.

Има ги, гледах ги, биват. Само на клипове обаче мога да сравня бързодействие с Киндл, малко по-бавни са на прелистване с тъч, с бутони почти не се усеща. Иначе по-характеристики малко по-добри на дисплей са HD2, имат и аудио, което на този етап не ми трябва, и повече памет. Но ми се искаше реални отзиви, ако някой ги е сравнявал.

Tolino 2HD 0- и аз го загледах, но като цяло няма много отзиви.

# 426
  • София
Аз обаче нали се сещаш, сравнявам със стария оейзис, чета без корицата и батерията, и размерът и теглото се усещат ясно сравнение със стандартните киндъли, а новия оейзис е по-едър и тежък и без калъф от тях... Simple Smile

Твоят оейзис по техническа характеристика на Амазон е 131 грама без калъф. Моят е 194 грама.
Аз лично не знам как точно ги усещаш тези 60 грама  Mr. Green
Ма, навик, явно  Simple Smile

# 427
  • София
Два часа да го държиш с една ръка...се усещат не 60, а и 26г разлика.

# 428
  • София
Два часа да го държиш с една ръка...се усещат не 60, а и 26г разлика.

Може, може. Не споря. Аз съм с дебели кости. Снощи съм чела от 22 до 2 часа.

# 429
  • София
Усещат се много, плюс това сложи още поне 100-150 гр за калъф (каза, че ти четеш с такъв, за всички останали киндъли също ми се вижда безумие да се махат при четене, така че спокойно ги прибавяй към тяхното тегло, повярвай, разликата е огромна). Не че преди усещах колко много ми тежи 4-ката (който е скромните 170 гр), но сега като я хвана или взема на мъжът ми у-вото и да, има разлика, колкото и да не ти се вярва.
И все пак и в размерите разликата мужду нашите изглежда така:
https://ksassets.timeincuk.net/wp/uploads/sites/54/2017/10/DSCF9156-920x613.jpg
новият оейзис може и да не изглежда много по-голям от стандартните киндъли, но сравнение с моя е направо като гигант Wink
И понеже горните - размери, и тегло бяха основните причини (като махнем бутоните) да харесам толкова моят и да съм готова да преглътна цената му, новият оейзис просто директно ме загубва и  ако трябва отново да купувам киндъл различен от моят директно минавам на бюджетният вариант - пейпъруайт, който за мен е идеалното съотношение качество/цена.

# 430
  • София
Да, вероятно ти ги усещаш. Аз понеже от четворка минах на новия Оейзис, нямам проблем.
Освен това и четворката винаги ми е била в калъф. Никога гола.
Относно Пейпъруайта - за мен никога не е бил вариант. Аз не искам само тъч. А и подсветката му е далеч по-смотана.  Simple Smile

# 431
Мегисан, децата ми са с Покетбук Лукс 3. Зачитам се понякога на техните, да видя какво четат в момента. Като бързодействие при прелистване, аз разлика с моя Воядж, не откривам. И да има, е незабележима. Менютата също са с равна бързина. Единственото, което бави е първоначалното зареждане при отваряне на книгата. Там има осезаема разлика. Но пък е веднъж, после си четеш спокойно.
Аз нямам някакви особени забележки към чувствителността на виртуалните бутони на Воядж. В това отношение за мен са съясем Ок. Проблем за мен е мястото им, отстрани. На Покетбук са отдолу, което за мен е по-логичното място. Явно обаче аз така си държа четеца. И сега на Вояджа ползвам повече тъча точно заради самото разположение на бутоните. Не ми ти отиват пръстите встрани и това е.

# 432
  • София
И моята 4-ка е с калъф ест(сега детето я чете), както и воядж, точно това казвам, разликата става много голяма Wink
И ако изборът ми е новият оейзис и тъч - ще е пейпъруайта, а подсветката както казах за мен е без значение и тотално без нея мога. Не слушам и аудио книги...

# 433
  • Русе
Ston, много ти благодаря. Той ще е, още повече цената в Амазон.

# 434
Та, гледам сега 8 инчовите... една приятелка ми каза че е по-добре спрямо 6". Има ли някой пробвал тук (по-специално Кобо Аура One)?
Толиното макар и по-нов май е по-слабия избор спрямо Кobo аura one
https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=291636

Пряко сравнение:
https://kagoo.co.uk/e-book-readers/compare/kobo-aura-one-vs-tolino-epos

Цената в Ибей е доста примамлива... (145паунда срещу 220Е в amazon.it)
Само ме притеснява, че е от преди 2г модел... но пък Aura H₂O, е бил от 1 October 2014, но е 230г (ПП3 е 205г

Аз наскоро се сдобих с Кобо Аура One. Не бяха ползвала преди това Кобо, имах киндъл 3 (този с клавиатурата) и след това voyage-a. Но ми трябваше нещо по-голямо заради техническата литература която чета, а тя е предимно в pdf. Четенето на pdf вече не ми е проблем, признавам обаче че доста бавно ги отваря книгите. Ако са epub няма проблем. Малко ме дразни като цяло менюто и настройките, но най-вече защото прекалено много съм свикнала с киндъла.
Другото което ми харесва е, че надсветката му се изключва напълно, за разлика от тази на киндъла.

Общи условия

Активация на акаунт