Електронни четци - тема 21

• 83 355
  • 851
  •   1
Отговори
# 810
Нищо де, ти си ги качи по твоя начин и ще сравняваме резултата Grinning През Калибре пак е с кабел, но програмата ги конвентира в Моби и ги качва.
Ти първо ги конвентираш и после ръчно ги качваш от папка в компютъра, в папка на Киндъла, така ли?

# 811
  • София
И мен не ме интересуват страниците, време до края на книгата ме ориентира перфектно. Обаче сега ме гложди защо се получава така. Ако някой има книга, която при него излиза със страници, ако е качена с кабел ще се радвам да ми я прати да проверя как ще бъде при мен.
Месечинка виторога , дай имейл, за да ти пратя няколко, които при мен са качени с кабел и се виждат страниците.

# 812
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Моят Пейпъруайт е вече дядо Joy (2013 год.), но ми показва страници. Свалям предимно от Читанка и МБ, в моби или epub. Ако я няма книгата в тези формати, в който я има и с Калибре си я пращам. Никога не съм ползвала друг метод на качване, освен Калибре и понякога се е случвало /макар и рядко/  да не ми показва страница, но не съм си поставяла за цел да проверя изходния формат на файла.
Ще взема да направя експеримент с различни формати и да видя ще има ли разлика. Макар всъщност да не ме интересува броя на страниците, защото ми е най-удобна опцията - време до края на главата/книгата.
И аз процедирам по същия начин и винаги показва страници, но също предпочитам опцията време до края на главата. Само когато показва времето до края на книгата, минавам на страници.

# 813
  • София
Амазон въобще продават ли калъфчета за Пейпъруайт 4?
Аз нещо не откривам.

п.п. намерих  Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 10:57 от Amidala

# 814
Не бих казал, че имам много опит с моя Киндъл (Paperwhite 3, от 2015), тъй като го имам от седмица но и мен ме мъчеше въпроса със страниците. Понеже първите две книги, които прочетох на четеца си ги свалих директно на него (през експлоръра на адрес https://pechkov.chitanka.info/mobi) - не ми се показваха страници. Когато обаче реших да си кача книга чрез Калибре, форматирайки я от epub в mobi формат - броя страници се показваше, това го пробвах със същите книги от читанка, които бях свалил на четеца... Не знам дали наистина има някаква закономерност, но реших да споделя практика. Grinning

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 18:26 от Warrior of Light

# 815
  • Варна
Докладвам и аз. Ако кача книгите с кабел, както ги прехвърлям на флашка да речем (с копи-пейст) слагам файловете директно в папка Documents, или както там се казваше и страници НЕ се показват. Ако ги прехвърля с кабел през Калибре създава повече папки и страници СЕ показват. За мен поне мистерията е разгадана Laughing Само не разбирам защо са ви тези страници като никъде не пише колко са общо. Проценти и време до края на главата/книгата са много по-информативни и тези страници изобщо не мисля да ги ползвам така или иначе. Просто ми беше интересно защо се получава така.

# 816
Как да не пише колко са общо? При мен излиза страница 5 от 256 примерно. Аз ползвам само опцията страници, ако я има, защото време до края на книгата е субективно според бързината на четене.
Допълвам, че при някои книги като отидеш на Go To и там излиза  колко е общият брой на страници.
Освен това като искаш да се върнеш на някоя страница, много по-лесно се помни, отколкото да помниш големия номер на location-а.

# 817
  • Варна
Това може би вече зависи от формата на книгата. Аз пробвах с една книга, не излизат общо и което е още по-зле, вероятно излизат страниците както са в хартиената книга, защото прелиствам няколко пъти страница 1, после ми се показва 2 веднъж, 3 няколко пъти, 4 няколко пъти, 5 веднъж и т.н., според мен в зависимост от това колко текст има на хартиената страница. С други книги може и да е различно, но както казах броят на страниците не ме интересува изобщо, направих експеримента с чисто изследователска цел, защото постоянно дискутираме показват ли се страниците или не. Та в зависимост от начина на качване опцията излиза или не излиза.

# 818
 При мен е само Page X

# 819
Броят на страниците докато четеш книгата излизат като чукнеш най-горе в лентата с часа и батерията. Излиза подобен прозорец долу с информация на коя страница от колко общо се намираш, време до края на главата/книгата и проценти.
Скрит текст:

# 820
  • София
При мен когато по време на четене докосна горната част на екрана в средата, в долната част излиза името на главата и стр 58 от 350 примерно. Страниците нямат нищо общо с хартиените, а по-скоро е някакъв стандарт за брой символи, затова едно прелистване не сменя страницата. Зависи от големината на шрифта на колко страници ще се сменя номера на страницата. За мен също нямат значение страниците, но и времето до края не е достоверно, защото ако не затвориш Киндъла и стои докато заспи на една страница, значително удължава времето.

# 821
  • Варна
Аха, ясно. Не съм разцъквала толкова и не го забелязах това.

# 822
  • София
Броя на страниците може да се види и от бързото прелистване. Края на страницата се издърпва нагоре.

# 823
Горе-долу след колко време след поръчката би пристигнал четец с Габко от немския Амазон?

# 824
  • София
Горе-долу след колко време след поръчката би пристигнал четец с Габко от немския Амазон?

седмица-две би отнела доставката с тях. Зависи Амазон колко бързо го доставят на тях и дали ще нацели тръгването на курс или ще чака следващия...

Общи условия

Активация на акаунт