Слънцезащита 2018

• 101 011
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Все съм правила гимнастики да се сдобия с нещо козметично от чужбина, но за пустата защита на аустрелиан голд се напънах доста Stuck Out Tongue Winking Eye
Скоро ще е при мен! Хепи, хепи, хепи!

Кажете сега, тя като е с 50 фактор, а СС крема ми 30 фактор, сложени един върху друг коя защита ще имам?

# 316
Надали слагаш достатъчно количество СС крем, че да получиш защита фактор 30 от него.
Гледай какво количество трябва да нанесеш, за да получиш въпросната защита
https://www.youtube.com/watch?v=a50PitNmpIE , така че колко спф реално ще получиш от слънцезащитата и отгоре СС май никой не може да каже.

# 317
  • Пловдив
Ооо, определено не слагам толкова, благодаря за клипчето. Надявам се с нанасянето на двата да имам някаква прилична защита 😊

# 318
Все съм правила гимнастики да се сдобия с нещо козметично от чужбина, но за пустата защита на аустрелиан голд се напънах доста Stuck Out Tongue Winking Eye
Скоро ще е при мен! Хепи, хепи, хепи!

Кажете сега, тя като е с 50 фактор, а СС крема ми 30 фактор, сложени един върху друг коя защита ще имам?

Може ли да разкажеш повече за този продукт?
Аз съм в тъсене за мен и 10месечното ми бебе Dizzy Face

# 319
Аз не съм съгласна, че е нужно такова количество. Още повече, че на никой продукт ( поне от тези, които съм ползвала) не го пише.
Аз за свое успокоение, че съм сложила повече, слагам на два пласта. За мен е достатъчно. Другото е безумно, просто.

# 320
  • Пловдив
Mademoiselle, в началото на темата е много обсъжадн продукт, от там се запалих. Можете да се върнете и да прочетете всичко за него.

# 321
Навсякъде пишат, че 2мг на см2 кожа е количеството продукт, което трябва да се нанесе, за да се достигне защитата упомената на опаковката, което хич не е малко.
Не съм седнала да си смятам площа на лицето обаче, ако трябва да съм честна карам на око, но определено не мога да сложа толкова ФДТ/ББ крем колкото слагам слънцезащитен.

Ето и една хубава статия за количеството и напластяването на слънцезащитен.
https://www.futurederm.com/how-much-sunscreen-do-you-need-to-use-on-your-face/

# 322
  • Prismatica Aerie
Ако ползваш СС крем с цел изравняване на тена - пробвай австр.злато самостоятелно, има вероятност да ти е достатъчно.

# 323
Здравейте, някой ползвал ли е слъцезащите на Ducray! Мнения?

# 324
El на тоя на Шейседо лосиона, който споменах по назад че съм си взела пише на каква площ колко да се слага. Имаше едно хартиено упътване към него и там беше описано.

# 325
  • София
Надали слагаш достатъчно количество СС крем, че да получиш защита фактор 30 от него.
https://www.youtube.com/watch?v=a50PitNmpIE , така че колко спф реално ще получиш от слънцезащитата и отгоре СС май никой не може да каже.
Такова количество мазила, каквито и да било, не бих могла да си наплескам на лицето.

# 326
Скрит текст:
Такова количество мазила, каквито и да било, не бих могла да си наплескам на лицето.
Съгласна съм, трудно е, особено ако кожата ти е по-мазна. От там идва и проблемът с петната в един момент и недоволстването ни от слънцезащитните, че не действат, особено като сложиш и неподновяването в уравнението. Поне това е моята теория.
Аз на два пъти нанасям и не нося ФДТ

# 327
  • София
Въобще не ми е мазна кожата. Едно грахово зърно крем/слънцезащитен и едно грахово зърно фдт са ми достатъчни за  лице и шия.

По въпроса за петната, също и обсъжданите на предната страница, следствие на бременност, мога да споделя своя опит. Имам няколко такива по лицето от първата бременност, когато съвестно се мазах с дейлонг 50 фактор през цялото време. През втората не ползвах слънцезащитен, защото ми се повръщаше от всякакви кремове. Единственото, което понасях, беше един за ръце на ейвън за два лв, та си мазах и лицето с него. За стрии също не успях да се мажа. При условие, че по принцип не се пека, не получих нови петна. Нито пък стрии за щастие.
Така че нямам теории кое защо и как.

Единствено 50 фактор не ползвам за мен и за децата, нищо че сме бели. Почти не се печем, особено между 11 и 16 не се показваме изобщо, така че ми е излишно.
А и аз също съм на мнение, че кожата трябва да си образува и своя естествена защита. Освен това синтезирането на витамин Д също е много важно.

# 328
  • Canada
За поредна година съм супер доволна от този  Peace

Миналата седмица се върнах от море, прекарах много часове в гмуркане, на открито в морето, на слънце и то без поражения. За градски условия идва идея по тежък през лятото и го смесвам с фдт  Peace 

# 329
спреят на биодерма лепне неприятно по косата, за това разбирам въпроса на Миоки

Може.
На Филорга не лепне, на Биотерм от едно пръскане не забелязах да има този ефект също. Не че би ми хрумнало и това да следя Simple Smile

Ако слънцезащитния спрей лепне като лак за коса, просто сменете спрея. Или мийте косата всеки ден.
Ла Рош също имат спрей с фактор 50 и матиращ ефект, но е миналогодишен. Аз успях да си намеря и купих още един, иначе бяха изчерпани. По чуждите сайтове ги има.
Благодаря, че сподели за Филорга, обмислях да го купувам. Отказа ме Simple Smile
Кой е този крем с цинк, който спомена?

Общи условия

Активация на акаунт