Слънцезащита 2018

• 100 905
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Кой по дяволите седи на слънце повече от час и половина? Аз лично максимум толкова седя на плажа, градската ми експозиция рядко е повече от половин час накуп в слънчевите часове от деня. Ако сутрин отида рано, ме вижда слънце като изляза на обяд или ако си тръгна по-рано от работа; ако отида късно (което в моята професия е практика) пече ме тогава и после си тръгвам към къщи по тъмно.
Вече за екскурзия, спорт сред природата, в планината и т.н. през почивните дни може да е проблем по-дългото излагане на слънце (поне за мен там е най-рисково), но точно там едва ли някой носи плътен слой грим.
Тоя въпрос с подновяването го виждам релевантен единствено за някой, който работи на открито.

# 541
  • Шотландия
Може ли да помоля още веднъж в тази част от дискусията да ми отговарят само дами, които са в моето положение - носят грим (на мен ми се налага) и нямат възможност да си махат грима, да си подновяват слънцезащитата и да се гримират наново на всеки 2 часа, когато са на работа. Не искам да обидя никого, но мнения от типа на "аз не нося грим и не смятам за необходимо, затова си подновявам слънцезащитата на 2 часа" никак не ми помагат.

няма да те моля от своя страна да се върнеш и да прочетеш темата отново, защото и на това е отговаряно - спрей със спф, който можеш да ползваш върху грима - Биодерма /имам, не съм доволна и не бих препоръчала/, Ла рош, Юсерин и вероятно на други фирми предлагат
но за мен това е мазало и запечатване на боклуци върху кожата и за ежедневно ползване според мен е абсурд, при нужда по изключение - бива
слънцезащитна пудра със спф 50 също би помогнала, ама сега да не кажеш, че не можеш и пудра да подновяваш Stuck Out Tongue Winking Eye

Бубанка, права си, че може би трябва пак да чета темата - аз се старая да я чета всъщност, но се обърках, защото марките са много и нуждите на дамите - различни. Едно е да се търси продукт за плаж и без грим, за 20-годишна кожа, когато искат да хващат тен, съвсем друго е да се търси продукт за ежедневието, без грам желание за тен (точно обратното), пък и под грим, съответно да се търси начин за подновяване по по-бърза процедура, отколкото да почистваш целия грим и пак да нанасяш всичко отначало. Тези мнения, в които се препоръчва или пита за продукти за плаж досега съм ги подминавала, защото съм приключила с печенето на плаж за този живот, може и затова да съм пропуснала ценни съвети. Различни са и нивата на познание, аз например, констатирах, че съм имала доста неосъвременени "знания" по въпроса, затова и сигурно ми идва в повече информацията за храносмилане, съответно за отсяване - кое става за мен, и кое не. Допреди година проучвах кой ФДТ или ББ има най-висок фактор и си мислех, че това ме спасява, разбира се, не съм била права. Затова и се втрещих, след като уж четох, питах и си бях избрала какво да ползвам (екрана) и дори го пробвах и изведнъж в магазина ме отрязаха и ми казаха, че то не ставало за България - и затова и споделих... Съгласна съм, че при повторното нанасяне отгоре става запечатване на много неща върху кожата, това и мен ме притеснява. Пудра, както правилно си предположила също (почти) не слагам поради възрастта на кожата ми, ако слагам, тя е една определена, минерална, в много минималистични количества, колкото да запечати грима при нанасянето, и дума не може да става щедро да наръся за покривност, за жалост. На времето можеше, но вече - не. Аз по-скоро ще пробвам спрейове.

Параход, аз не работя на открито, но не работя и в офис, а шофирам между клиентите, с които имам срещи, като сутрин пътувам по час-час и половина до работата, същото време и на връщане, вечер, но живея на север и вече се стъмва доста късно, така че може да грее слънце и сутрин и вечер, а и между клиентите ми пътуването варира между 10-тина минути и половин час, до час понякога. Добави и ходенето от сградите до колата, която понякога е паркирана на 10-тина минути пеша. В почивните дни се стараем да прекарваме повечко време сред природата или пък градинарствам -  ето ти защо се интересувам живо от подновяването на слънцезащитата.

Да попитам и дали има някой пишещ или четящ в темата, който да има времето, желанието, а и познанията да обобщи някои от основни моменти в слънцезащитата и важни препоръки в първото мнение на темата оттук нататък, както става в други теми? Така ще може да се чете на едно място и такива като мене няма да питат неща, които са писани сигурно много пъти. Тази тема дотук вече е 36 страници, а предишната - 51. Ако няма - няма, разбира се, аз също нямам достатъчно време.

# 542
Абе за носене през деня в града говорим... На мен ми се налага да съм навън доста, пътувам с кола между клиентите, та през работно време не ми се вижда реалистично на всеки два часа  си махам грима,  да подновявам слънцезащитата и наново да слагам грима? Ако на вас ви е възможно, ви завиждам искрено, но за мен не е реалистично. Веднъж хайде как да е, но на два часа... забравИ.

Може ли да помоля още веднъж в тази част от дискусията да ми отговарят само дами, които са в моето положение - носят грим (на мен ми се налага) и нямат възможност да си махат грима, да си подновяват слънцезащитата и да се гримират наново на всеки 2 часа, когато са на работа. Не искам да обидя никого, но мнения от типа на "аз не нося грим и не смятам за необходимо, затова си подновявам слънцезащитата на 2 часа" никак не ми помагат.

Аз ходя с грим.
Ако ще излизам през деня не срагам ФДТ и пудра, а СС крем. Него го подновявам на 2 часа.
Ако стоенето навън е само докато отивам и се връщам от работа - сутрин под ФДТ слагам крем със СПФ (в момента използвам Piz Buin, а преди City Block на Clinique), а вечер като си прибира слагам от пудрите със СПФ. Не съм доволна обаче от тях, след края на работното време лицето ми все пак е лъснало в някаква степен и полагането на пудра отгоре придава малко маска ефект, но ако не отивам другаде преди ад се прибера - става.
Иначе използвам СС-то на Chanel и съм много доволна.
Накои потребителки в темата споделиха, че няма да дадат толкова пари за крем, но аз вече 3-то лято съм със Шанел и нямам оплаквания. Отначало слагах СС-то им с 30 СПФ, но сега май вече го няма и взех това с 50. Малко има разминаване в цветовете. Тези на СС-то с 30 СПФ повече ми харесваха, светлият цвят имаше розов подтон, а сега гледам, че този с 50 СПФ има малко по-различен, леко блатен цвят но на лицето не личи толкова.

# 543
Мила, единственото, което ми хрумва за теб, е шапка с широка периферия като помощно средство, но и тя май не е удобна за ежедневието ти
спрейове разбираш защо не харесвам /и не мога да препоръчам на някого нещо, което самата аз не одобрявам/, но за статистиката - днес видях, че приятелка ползва на Виши /т. е. и тази марка предлага/, но е изключително ароматизиран

# 544
И шапката не пази добре.
Понякога ми идва да си вържа един шал под очите и шапка на главата, но да не вземат да ме объркат за някой, гласящ обир на банка... Joy

# 545
  • Prismatica Aerie
Да попитам и дали има някой пишещ или четящ в темата, който да има времето, желанието, а и познанията да обобщи някои от основни моменти в слънцезащитата и важни препоръки в първото мнение на темата оттук нататък, както става в други теми? Така ще може да се чете на едно място и такива като мене няма да питат неща, които са писани сигурно много пъти.
Въпросите пак ще ги има и пак ще се повтарят. Статистиката показва, че обичайно никой не чете и първа страница.  Попадам на теми, в които някой ядосано препраща новодошъл на първа страница и следват няколко страници обяснения, нищо общо с темата.
Но да, няма лошо, който пуска следващата тема да го направи, ако иска. И после да се нервира, че никой не го чете Simple Smile

Melany99, това на аватара ми не ти ли харесва Joy

# 546
  • София
Интересно, в сайта dm.de пише, че е водоустойчив.
https://www.dm.de/sundance-sonnenbalsam-med-ultra-sensitive-lsf- … 010355254085.html
Да не са му сменили формулата?
Къде точно виждаш да пише? Не се заяждам? Немският ми е втори основен език след българският, но не виждам никъде това на сайта, нито на опаковката, най-вече? Къде да гледам? newsm78 Thinking

# 547
Не можете да си представите колко хора се пържат нарочно с часове, и то тук в емирствата на 35 градуса и нагоре. Мажат каквото е по-евтино в Карфур, примерно.

# 548
И шапката не пази добре.
Понякога ми идва да си вържа един шал под очите и шапка на главата, но да не вземат да ме объркат за някой, гласящ обир на банка... Joy
Това е много добро решение, при нас го правят много от работещите на открито, които определено не са местни жени, но също трябва да се предпазват, и то за без пари. Аз също имам желание да се увия така. Всъщност на хората не им пука. Други пък ходят с чадър. За съжаление в Бг никой не би те разбрал 😂

# 549
  • Шотландия
Благодаря за разбирането и за тона на дискусията, момичета, наистина. Днес имам повечко време и чета, образовам се, гледам видеота, с две думи - наваксвам. Взех да се чудя дали не прекалявам в паниката си за предпазване... Гледам това видео на много харесвана от мен известна професионална гримьорка Лиса Елдридж. Видеото е от 2015 г., та сигурно са излезли и нови продукти, но пък прави нелош преглед на основни моменти в слънцезащитата и ми направи впечатление, че казва, че фактор 50 е наблъскан с много химикали, а осигурява съвсем малко повече защита от фактор 30, например, затова тези с чувствителна кожа може би да заложат на фактор 30. Обяснява доста добре защо има разлика в съставките на продуктите за Щатите и за Европа (в Щатите се водят лекарствени средства без рецепта, а в Европа - козметика, съответно процесът на одобрение на съставките е различен). Хареса ми това, че е разговаряла с дерматолози подробно. Извинявам се на тези, които не говорят английски, на мен ми беше полезно видеото, като обща информация.

Да не забравя - купих слънцезащита на Дермалоджика, безумно ми люти на очите, добре че взех размер за пътуване. Има слаба вероятност да е от друг продукт, но чак през уикенда ще опитвам без него, просто не се търпи.

# 550
  • Prismatica Aerie
... фактор 50 е наблъскан с много химикали, а осигурява съвсем малко повече защита от фактор 30, например, затова тези с чувствителна кожа може би да заложат на фактор 30.
SPF 50 може да бъде постигнат с изцяло физични филтри...

kopche, в описанието на продукта -> Mehr lesen - там пише, че е wasserfest. Hug  Oбаче аз бих предпочела, ако един продукт е такъв - да ми го пише на опаковката!

# 551

Вярно, че на mehr lesen пише, че е водоустойчив - много странно, според мен е грешка от страна на ДМ - ако беше водоустойчив, би било огромен плюс и щяха да си го рекламират и на самата опаковка.
Абсолютно нищо не се усеща на кожата след излизане от водата, та според мен не е водоустойчив.
Купих го, защото е сензитив (друг въпрос колко е сензитив с този състав), а възлюбеният е класическо славянче и успява да изгори и на немското слънце.
Подновявах на всяко излизане от водата и си свърши работата, в Египет бяхме, 35-37 градуса, не е като да не е добър тест.
Потвърждение на идеята ми, че рядко продуктът е виновен, защото от продукт до продукт разликата всъщност е минимална - в ползването е ключът за бараката.
Аз примерно най-редовно зачервявах на горната страна на стъпалото и по ръба на бикините - ами, като се замислих, аз там кажи-речи никога не съм се мазала старателно. Намазах се - не изгорях.
Ето, потребителката горе го е третирала като водоустойчив, нормално да е поизгоряла.

На мен много ми допадна и консистенцията - стабилничка, мазничка, иска се втриване за разлика от разните му спрейчета и млекца и някак предразполага към по-старателно нанасяне, следователно и по-добра защита.

За да съм абсолютно честна обаче, не ме спаси от слънчевата алергия - или поне аз това си мисля, че имам. На ръцете ми се появяват червени обриви при продължително излагане на слънце/солариум. Но аз и не подновявах така усърдно както при мъжката половинка - оттам и тена ми.

За лицето ползвам под грима водоустойчив с надеждата, че така по-малко ще се трие и ще се размина без подновяване.

# 552
Потвърждение на идеята ми, че рядко продуктът е виновен, защото от продукт до продукт разликата всъщност е минимална - в ползването е ключът за бараката.
И аз отдавна споделям теорията, освен това в Европа както и в Щатите има изисквания на които трябва да отговаря един слънцезащитен продукт, че да се позволи продажбата му, не е като да може всеки да си го забърка у дома.

За да е широкоспектърен (да покрива и UVA освен UVB лъчи), защитата срещу UVA трябва да е поне 1/3 от spf-а описан на опаковката.

# 553
... отново да напиша, за всички, които не са изчели ферманите на английски от предишния ми пост, че НЕМА ТАКОВА ЖИВОТНО  като слънцезащита, която да е "напълно водоустойчива" = "waterproof"! НЯМА! И американците са си го написали в прав текст, че ако се потите и влизате във вода трябва да ползвате продукт, който е водоустойчив (water resistant!) И ПАК ДА ГО ПОДНОВЯВАТЕ НА 80 мин!

# 554
  • Шотландия
За лицето ползвам под грима водоустойчив с надеждата, че така по-малко ще се трие и ще се размина без подновяване.
Какво ползваш за лицето и каква ти е кожата?

Общи условия

Активация на акаунт