Слънцезащита 2018

• 100 938
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
подновявам не като слагам слой след слой, а почиствам преди новото нанасяне

# 526
подновявам не като слагам слой след слой, а почиствам преди новото нанасяне
Аз на работа няма как да седна да махам и да почиствам, с какво почистваш? Тоалетно мляко не ползвам по същата причина, излизат ми пъпки.....мия лицето вечер с пяна на Виши, тя маха и спиралата и червилото!

# 527
 гледам някакви праймъри има с висок фактор. Например на Ларош, 50 фактор. Дали няма да са достатъчни и отгоре грима върху тях за през деня. Или и те трябва да се подновяват?

(погледнах, пак на 2 часа трябвало да се подновяват. Можело и върху грима. И то какво ще стане мацано д.....с тиквички. Писано там колкото да се напише нещо по тубичките)

# 528
Разберете, че няма крем който да защитава адекватно цял ден, ако ще да е безбожно скъп. Без значение колко излизате навън, филтрите се разпадат под въздействието на слънчевата радиация и изтриват механично от дрехи, кърпички, очила, подпиране на брадичка, търкане на очи, поправяне на грим и т.н. УВА лъчите минават през стъкло, така че в колата или в стая, пак сме облъчвани. Проблемът не е само в изгарянето.

Мен повече ме притесняват невидимите и неусещащите се УВА лъчи, които са основния виновник за стареенето на кожата и петната, и зиме и лете са с не много по-различна интензивност.
Сега носите грим и да подновявате е абсурд, а като станете на 40-50 години ще ви е яд, че не сте носили слънцезащита 365 дни в годината и ще се чудите как да борите пигментните петна и бръчките... като мен Crossing Arms

# 529
През годините съм си предпазвала кожата от слънцето и се харесвам повече без фдт. Слагам само на отделни места, където имам зачервяване или някоя луничка. Но кожата ми не е с лунички и петна, последната година-две се появиха няколко. Така че подновявам през два часа, но аз не стоя навън цял ден, така че реално се налага 2-3 пъти да сложа през деня.
Никакъв грим не може да ме накара да пропусна грижата за кожата, на която съм свикнала.
Ако нямам време, ще изляза без капка грим, но няма да си пропусна серумите, крема, маска или слънцезащитата.
Това се отблагодарява определено. Не подновя ли на часа, веднага ми стана нова луничка.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 01:28 от marigold_

# 530
Аз на работа няма как да седна да махам и да почиствам, с какво почистваш?

различно - с мицеларна водя, измиващ гел или пяна
преди мягане и с масла, а после с гел/пяна

в момента съм "реабилитирала" пяните на алверде - преди ги ползвах много, после "изпаднаха в немилост" и се канех дори да ги изхвърля Simple Smile
едната е с плодови к-ни /тази с лайм и ябълка, жълтата/ и е подходяща за по-серизоно почистване
другата /зелената/ е доста по-фина и е или за довърпващо почистване, или сутрин
от мицеларните води ползвам тази на филорга, класическата червена на биодема или тази за чувствителна към суха кожа на лореал със светло синята капачка
имам от измиващото олио на биодерма /приятелка ми отсипа уж за проба, но го ползвам вече месеци/, бебешки измиващ крем на мустела имах до скоро
флорални води

по принцип предпочим да почистя два пъти с нещо по-слабо агресивно отколкото веднъж с нещо брутално, защото кожата ми вече не търпи подобни продукти

# 531
Аз на работа няма как да седна да махам и да почиствам, с какво почистваш?

различно - с мицеларна водя, измиващ гел или пяна
преди мягане и с масла, а после с гел/пяна

в момента съм "реабилитирала" пяните на алверде - преди ги ползвах много, после "изпаднаха в немилост" и се канех дори да ги изхвърля Simple Smile
Да и аз ги ползвам, тази с лайм и ябълка ползвам най много....честно казано специализираните за мазна и суха кожа не ми харесват обаче! В интерес на истината най ми е добре с измиващия гел на Нюкс с мед, после кожата е вълшебно мека!
Много ми хвалеха пяната на Виши, ползвам я сега не е лоша, но нищо фрапиращо....със същото качество е на Алвердето и няма смисъл да се дава три пъти по висока цена!
Всъщност аз като не ползвам фон дьо тен мога да оптрия с мицеларна вода и да подновя слънцезащитата?Поне три води съм събрала на виши, на нюкс и на биодерма, най харесвам биодермата с розовата капачка! Винаги съм пазела лицето и тялото от слънце, петната и луничките са досаден проблем....не е за пренебрегване и вероятността от развитие на меланом! Истина е че от слънцето кожата старее адски, загрубява и добива посърнал вид, затова внимавам много!

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 08:47 от mimi.7299

# 532
  • Шотландия
Абе за носене през деня в града говорим... На мен ми се налага да съм навън доста, пътувам с кола между клиентите, та през работно време не ми се вижда реалистично на всеки два часа  си махам грима,  да подновявам слънцезащитата и наново да слагам грима? Ако на вас ви е възможно, ви завиждам искрено, но за мен не е реалистично. Веднъж хайде как да е, но на два часа... забравИ.

Може ли да помоля още веднъж в тази част от дискусията да ми отговарят само дами, които са в моето положение - носят грим (на мен ми се налага) и нямат възможност да си махат грима, да си подновяват слънцезащитата и да се гримират наново на всеки 2 часа, когато са на работа. Не искам да обидя никого, но мнения от типа на "аз не нося грим и не смятам за необходимо, затова си подновявам слънцезащитата на 2 часа" никак не ми помагат.

Разберете, че няма крем който да защитава адекватно цял ден, ако ще да е безбожно скъп. Без значение колко излизате навън, филтрите се разпадат под въздействието на слънчевата радиация и изтриват механично от дрехи, кърпички, очила, подпиране на брадичка, търкане на очи, поправяне на грим и т.н. УВА лъчите минават през стъкло, така че в колата или в стая, пак сме облъчвани. Проблемът не е само в изгарянето.

Мен повече ме притесняват невидимите и неусещащите се УВА лъчи, които са основния виновник за стареенето на кожата и петната, и зиме и лете са с не много по-различна интензивност.
Сега носите грим и да подновявате е абсурд, а като станете на 40-50 години ще ви е яд, че не сте носили слънцезащита 365 дни в годината и ще се чудите как да борите пигментните петна и бръчките... като мен Crossing Arms

Аз СЪМ на тази възраст и пигментните петна, и бръчките, са ми проблем, също имам и познати с рак на кожата, затова отдавна съм престанала специално да се пека на слънце и не се стига до изгаряне. Проблемът ми е точно този, който описваш, в ежедневието, при шофиране и ходене из града и т.н. но няма как да си напусна работата, за да мога да си подновявам слънцезащитата на всеки 2 часа, затова търся следващото най-прилично решение. Някои има ли лични впечатления от някой от продуктите в тази група или подобни, които се рекламират за "веднъж на ден"? Знам, че няма продукт, който да осъществява равномерна защита през целия ден, но дори и от ф-р 50 да остане 8 или по-малко, е по-добре, отколкото нищо. Въпреки че няма идеално решение на въпроса, бих искала да обсъдя поне някакво, максимално удовлетворително или прилично такова. Убедена съм, че в моето положение има милиони жени по света, затова търся да обменя мнения с такива. Някой беше препоръчвал спрей, който да се пръска върху грима, може ли да ми припомни кой беше, че не го намирам из страниците? Купих си този на Филорга, но му видях бронзовата опаковка и надписа "bronze" и сега не съм сигурна дали става за това и дали всъщност не е за тяло? Благодаря предварително за всички отговори по зададения от мен въпрос.

# 533
Всъщност аз като не ползвам фон дьо тен мога да оптрия с мицеларна вода и да подновя слънцезащитата?Поне три води съм събрала на виши, на нюкс и на биодерма, най харесвам биодермата с розовата капачка! Винаги съм пазела лицето и тялото от слънце, петната и луничките са досаден проблем....не е за пренебрегване и вероятността от развитие на меланом! Истина е че от слънцето кожата старее адски, загрубява и добива посърнал вид, затова внимавам много!
Аз не отмивам нищо, направо слагам нов пласт отгоре, но ако ти е по-мазна кожата, може и с мокра кърпичка да избършеш, ако намериш такива със съставки, които ти харесват.

Факт е, че като съм се връщала от море, кожата на лицето ми винаги е изглеждала ужасно - дехидратирана, сбръчкана и с петна.

*Мила*, малко по-горе в темата предложих вариант за подновяване на слънцезащита върху грим, погледни дали ще ти свърши работа, но щом имаш проблемите, които описвам, намери начин да подновяваш преди да излезеш навън. Слънчевото  лъчение ни заобикалят от всякъде, лъчите се отразяват от повърхности и не е нужно само да те пече, че да си получиш дозата увреждане.

Не им се връзвай на тези "един път на ден", маркетингов трик. Четох за тях - нито един специалист не препоръчва да се доверяваш на тези претенции, даже е възможно да стане по-зле, защото ти ще разчиташ на цял ден защита, а всъщност е "мижи да те лажем" и хората разчитащи на целодневна защита стават безразсъдни, сигурни че са защитени, а всъщност не са. Не знам дали успях да се изкажа смислено - надявам се.

# 534
Може ли да помоля още веднъж в тази част от дискусията да ми отговарят само дами, които са в моето положение - носят грим (на мен ми се налага) и нямат възможност да си махат грима, да си подновяват слънцезащитата и да се гримират наново на всеки 2 часа, когато са на работа. Не искам да обидя никого, но мнения от типа на "аз не нося грим и не смятам за необходимо, затова си подновявам слънцезащитата на 2 часа" никак не ми помагат.

няма да те моля от своя страна да се върнеш и да прочетеш темата отново, защото и на това е отговаряно - спрей със спф, който можеш да ползваш върху грима - Биодерма /имам, не съм доволна и не бих препоръчала/, Ла рош, Юсерин и вероятно на други фирми предлагат
но за мен това е мазало и запечатване на боклуци върху кожата и за ежедневно ползване според мен е абсурд, при нужда по изключение - бива
слънцезащитна пудра със спф 50 също би помогнала, ама сега да не кажеш, че не можеш и пудра да подновяваш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 535
  • Prismatica Aerie
За подновяване могат да се използват и продукти от този тип.
Подновяването е въпрос на лична преценка, на който както му е удобно, всеки трябва да пробва различни начини и си преценява.. Няма правила, нито задължителности....

Аз лично, ако ми се налага да повтарям - избърсвам лицето с 2-3 мокри кърпи, защото очите са ми гримирани и не искам да си мия цялото лице. После нанасям отново слънцезащитен. Имам и слънцезащитни пудри, но не разчитам на тях.

И всъщност тая тема никой не я чете. Flushed  Пишем едно и също, на всяка страница.
Хем искам да съм полезна, хем се чувствам нелепо да повтарям описания на Неострата и Златото.

Австр. злато - горната точка, Неострата долната.

Снимах на пряка сл. светлина на част от ръката ми, под палеца.

# 536
Съгласна, че никой не чете, но всеки очаква отговор на въпроса си и аз лично се втрещявам на търпението и добрите маниери на 2-3 момичета в темата, които не спряха да си губят времето да пишат, защото видите ли, някой нямал  време да прочете. Ако звучи заядливо наистина е! Grinning

# 537
  • София
Ето от този съм страшно доволна и отговаря на вечната дилема на повечето - как да хвана тен без да изгоря:
https://images-eu.ssl-images-amazon.com/images/I/415pogmummL._AC … 46_SR190,246_.jpg

Текстурата не е на някакво лигаво спрейче, не е и мляко, доста гъста е, но пък това позволява да се разнесе добре навсякъде, а не да се поразмаже само и човек да си мисли, че е нанесъл навсякъде и накрая да е с неизбежните червенини до ръба на банския, примерно.
Наистина предпазва, върнах се от близо 40 градуса в Египет без грам зачервено или дори напрегната кожа, за сметка на това със страхотен тен.
Истински съм впечатлена от работата, която свърши за любимия обаче, а той е по славянски бял. Само на раменете изгоря, но там при него спасение няма, а и се гмуркахме много.
Аз ползвах този крем миналото лято за морето на Сицилия и за пръв път допуснах член на семейство ми да се зачерви, за малко да изгори.  #Cussing out
На първо четене, е -както ти казваш -лесно се нанася и размазва, няма проблем.
Проблемът идва от това, че никой не прочете, че не е водоустойчив! #Cussing out ooooh!
Излизаш от морето и мазни, бели дири се разтичат в деколтето ми! Все едно съм се намазала с крем за лице и съм влязла да се изкъпя с него! Същата работа.
Лошото е, че си разчитах че пише 50 СПФ и не мажех след всяко излизане от водата. А то всеки път, когато влезеш в морето, защитата се мие. Ужас! Вечерта разбирам грешката си, като видях червените тела на моите хора ooooh! ooooh!, щото аз обикновено пазя чадъра и не се потапям често, като тях.
Едно е да носиш крем слънцезащитен за чувствителна кожа на сушата и при 50 градуса, даже, друго е когато си на море. За това чета повече етикетите вече. И търся само със водоустойчивост! Naughty

# 538
Интересно, в сайта dm.de пише, че е водоустойчив.
https://www.dm.de/sundance-sonnenbalsam-med-ultra-sensitive-lsf- … 010355254085.html
Да не са му сменили формулата?
Миналата година ползвах този за тяло:
https://www.dm.de/sundance-sonnencreme-gel-med-ultra-sensitive-l … 010355505620.html
и този за лице:
https://www.dm.de/sundance-med-ultra-sensitive-sonnenfluid-lsf50 … 010355253927.html
и съм безкрайно доволна - никакво изгаряне и за първи път от няколко години насам не получих слънчева алергия. Подновявах през около 2-3 часа и след всяко излизане от водата. И не се обелих въобще, даже и кожата не ми се изсуши, както обикновено. Тази година със сигурност пак ще си взема този за тялото.

# 539
На всичките ми продукти, които са Water Resistant пише до 80 МИН! И на тези, на които пише Water AND SWEAT RESISTANT (SWIM & SPORTS) пак пише 80 мин! Също така искам да обърна внимание, че water resistant съвсем не е същото като waterproof Simple Smile В крайна сметка на 1-час-час и половина трябва да се подновява, ако искаме да сме защитени. Което, както добре знаем, малко от нас правят редовно и религиозно и много от нас си носим последствията!

PS Това с минутите не зная дали е е някакво специфично американско изискване, защото като кликнах на линка към немския сайт не видях подобно по опаковките на предлаганите продукти! Много интересно, трябва да се проучи!
NB
Мдаааа, FDA изискване било! Не съм знаела, че има разлика м/у Европейските и Ам изисквания какво да пише по етикетите на слънцезащитите. От темата знам, че има различни изисквания за филтрите...

On June 14, 2011 the U.S. Food and Drug Administration (FDA) announced new requirements for sunscreens currently sold over-the-counter (OTC) (i.e. non-prescription).

"Reapplying sunscreen, even if it is labeled as water resistant, at least every 2 hours. (Water resistant sunscreens should be reapplied more often after swimming or sweating, according to the directions on the label.)
Consumers should also be aware that no sunscreens are "waterproof" because all sunscreens eventually wash off. Sunscreens can only be labeled as "water resistant" if they are tested according to the required SPF test procedure. Sunscreens labeled "water resistant" sunscreens will also be required to state whether the sunscreen remains effective for 40 minutes or 80 minutes when swimming or sweating, and all sunscreens will be required to provide directions on when to reapply."
https://www.fda.gov/drugs/resourcesforyou/consumers/buyingusingm … nes/ucm258468.htm

И още:
""Waterproof," "sweatproof" or "sunblock" claims. Manufacturers cannot label sunscreens as "waterproof" or "sweatproof," or identify their products as "sunblocks," because these claims overstate their effectiveness. Sunscreens also cannot claim to provide sun protection for more than 2 hours without reapplication or to provide protection immediately after application (for example-- "instant protection") without submitting data to support these claims and obtaining FDA approval."

"The SPF value indicates the level of sunburn protection provided by the sunscreen product. All sunscreens must be tested according to an SPF test procedure. The test measures the amount of ultraviolet (UV) radiation exposure it takes to cause sunburn when a person is using a sunscreen in comparison to how much UV exposure it takes to cause a sunburn when they do not use a sunscreen. The product is then labeled with the appropriate SPF value indicating the amount of sunburn protection provided by the product. Higher SPF values (up to 50) provide greater sunburn protection. Because SPF values are determined from a test that measures protection against sunburn caused by ultraviolet B (UVB) radiation, SPF values only indicate a sunscreen's UVB protection.

However, sunscreens that pass the new broad spectrum test will have demonstrated that they also provide ultraviolet A (UVA) protection that is proportional to their UVB protection. To pass the broad spectrum test, sunscreens with higher SPF values will provide higher levels of UVA protection as well. Therefore, under the new label requirements, a higher SPF value for sunscreens labeled "Broad Spectrum SPF [value]" will indicate a higher level of protection from both UVA and UVB radiation."

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 17:54 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт