Слънцезащита 2018

• 100 854
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • близо под тепетата

опитах се да снимам, на живо е много по-бяло

Скрит текст:

много малко количество, добре разнесено 5 минути след апликацията

Скрит текст:

кремът е обещан вече

Много ти благодаря, bubanka. Отказа ме напълно да го вземам, иначе маскирана ще ходи Simple Smile

# 676
Питах преди няколко страници за слънчевата защита за лице на Skincode,но не получих отговор...та я купих естествено Grin
Много странен продукт,пише,че е флуид,но е с плътна текстура,малко трудно се нанася в началото,въпреки,че малко количество стига за цялото лице.Хареса ми,че е oil free,много бързо попива и когато се поизпотя,не става мазен филм на лицето ми,дори не се свлича.Дали предпазва,не мога да кажа,предполагам,марката е висок клас.Ароматът е леко медицинския в началото и се усеща леко щипене като се нанесе за 10-15 секунди,след това кожата става много гладка и приятна на допир.Може да се каже,че съм доволна,също и от фактът,че е двойна опаковка на цената на една,което е още по-добре! Grinning

# 677
Nivea също пуснаха матиращ слънцезащитен за лице без мазнини. Не съм го пробвала още.
https://www.nivea.de/neu-von-nivea/nivea-sun-uv

# 678
При мен няма как да стане - ползвам матиращи. Освен..... да си взема слънцезащита за суха кожа и с нея да мажа околоочния контур.

А бях решила нищо вече да не купувам..... Smile

По-добре слагай добър околоочен крем първо и после твоята слънцезащита... Предполагам ще ти е добре без да изсушава кожата под очите... Или да ползваш някаква пудра с висок фактор или тези стиковете, които ги дават точно за очи, нос и уши....

Днес пробвах първо с околоочен и след малко с моя матиращия. Слава богу, не ми залютя, но пък така ми пресушиии....С много сух контур съм макар и с мазна кожа и на всичко отгоре много късогледа - до сега съм се чувствала добре само с два крема за под очи - всичко друго ми щипе, пари, че и сърби. Ще си карам по стария начин - обилно околоочен и обилно слънцезащита.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 21:14 от Did-ko

# 679
Някой да е ползвал този крем?

URIAGE BARIESUN SPF 50+ FRAGRANCE-FREE VERY HIGH PROTECTION CREAM

# 680
Аз днес да запълня една поръчка, поръчах един слънцезащитeн лосион 50+ фактор на Lancaster. Имат от марката и мист (мъгла), който е за подновяване. Ако ми хареса лосиона ще поръчам и миста и така ще имам комплект... Иначе за подновяване върху грим и разни ФДТ, пудри става мазало.... Мисля и стик да взема, някой го ползват за подновяване на по-чувствителните места и са доволни... Оххх какво ли не клепам и пак нови петна си намирам...Smile

# 681
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:

Ползвала съм това, май са им сходни съставите. Мазнееше малко, но тогава не ползвах третиноин. Simple Smile

# 682
  • близо под тепетата
Скрит текст:

Ползвала съм това, май са им сходни съставите. Мазнееше малко, но тогава не ползвах третиноин. Simple Smile

Горе-доле, но не съвсем Simple Smile
Във флуида има оctinoxate(който не е за препоръчване) и оctocrylene , който може да дразни кожата/очите + филтрите гледах, че са им различни. Но и във флуида на Ла Рош се съдържа, та той ако не ти дразни и този не би трябвало.
Кремът, който Миоки е показала, е с филтри Увинул А +, Унивул Т150, Тиносорб С. Докато във флуида има авобензон и octisalate, малко по-назад в състава Тиносорб С.

Аз да дам още един глас за флуида на Ла Рош - голям плюс е, че не ми мазнее кожата....дано не ми направи пъпчици; досега бях с един от ДМ , но се опъпчих по бузите Disappointed Relieved

Някой има ли наблюдения за този крем на Мустела. За детето търся с какво да го мажа, че вече в яслата ги извеждат на двора.

Ползвали ли сте на Bio G SPF 50 със сребърна вода? Уж не белеел много. Дали да не взема 30 фактор? При положение, че дъщеря ми си има тен по рождение.

# 683
  • Prismatica Aerie
Така е, съвсем различни са съставите. Моя грешка.

# 684
Търся кремове с висока UVA защита и нормална цена, а за този четох, че е с Р20, което е сравнително високо.
spf е само за UVB лъчи, а UVA фактора на защита, рядко е описан на опаковката, а именно те са ми големия проблем. По принцип, по регулация в ЕС, UVA трябва да е поне 1/3 от spf описан на опаковката, но това не ми говори много реално.

magito1986, този на Мустела изглежда добре като описание. Тиносорб покрива UVA 1 и 2 както и UVB и титаниев диоксид, който покрива само UVA2.

Вторият ми звучи като на мазен и бял крем. Добри съставки, но формулата до колко е "носима", е трудно да се прецени.

# 685
А Неострата дали ще е достатъчна и ще ми спаси кожата на лицето, когато отида на море? Аз не се пека и стоя на сянка, но само стигането до плажа в пек стига и  разходките по плажа.

# 686
  • Prismatica Aerie
Никой слънцезащитен крем не е броня и не може да те предпази 100%.
Обилно мазане, поне 20 мин. преди излизане, подновяване, слънчеви очила, шапка с широка периферия и имай предвид, че на плажа UV лъчите повишават активността си с около 25% поради отразяването от пясъка, а във водата с 50%.

# 687
Да, ще си купя шапка, досега не съм носила, тъкмо си избрах една. Толкова обичам морето, а хич не обичам щетите от слънцето. Вчера ми направи впечатление масово какви петна имат и млади и по-възрастни жени тук и по ръцете, и по лицата. Но тук се пекат много, слънцезащите се ползва само на морето нисък фактор какъвто крем хванат в магазина.

# 688
И най-добре да ходиш на плаж сутри преди 11 часа и следобяд след 16 поне. Реално кремовете предпазват на 98%, ако са качествени, 50 фактор и сложени в достатъчно количество, коуто значи, че 2% винаги преминават.

Винаги съм си мразила лицето след море, за това и не обичам да ходя, но ми трябваше доста време да осъзная причината.

# 689
Да, рано трябва, но ми е трудно да се намотам сутрин. Аз се връщам бяла обикновено от море, защото се мажа и се крия. Но последната година се мъчат да ми стават лунички тук-там и затова ме притеснява малко морето.

Общи условия

Активация на акаунт