Слънцезащита 2018

• 100 866
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Миоки, този, който коментираха по-назад в темата ли? Ако е той да дадеш отзиви.
Не, взех един друг който е 50 фактор, но ще пиша непременно като го пробвам.

Catalano, мерси, ще го потърся. Има ли го в блъгарските ДМ, че тук нямаме тези магазини и ако го има в България да поръчам да ми го вземат.

# 616

Продуктите за лице на PIZ BUIN  на мен ми щипят
Скрит текст:
ползвам третиноин

Аз си получих крема за лице и лосиона на PIS BUIN ,само веднъж съм нанасяла ,не почуствах парене,пощипване...Дано така е занапред.За пръв път ползвам продукт на марката.

# 617
Аз си получих крема за лице и лосиона на PIS BUIN ,само веднъж съм нанасяла ,не почуствах парене,пощипване...Дано така е занапред.За пръв път ползвам продукт на марката.
Щипането е заради другата съставка, която Aev спомена в скрития текст, не е проблем на крема персонално, а на комбинацията от двете.

Дойде кремчето, намазах се, не щипе  Grinning
При намазването, оставя леко бял филм, който изчезва след няколко минути. Кремът не е dry touch така че, не мисля, че ще става за мазни кожи.
Филтрите са Octocrylene, Tinosorb M, Avobezone, Tinosorb S и Uvinul A Plus
На първо четене ми харесва.

За този става въпрос Piz Buin Allergy Sun Sensitive Skin Face Cream Spf50

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 14:57 от Миоки

# 618
Миоки, моля те, сподели дали люти на очите

Но исках да я мажа с натурална козметика и точно на тази марка се бях спряла.
Ако не те затруднява, може ли да снимаш как стои нанесено върху кожата?

От този блог се запалих...ама сега виждам, че 30ти фактор е изпробван, не 50ти.

опитах се да снимам, на живо е много по-бяло

Скрит текст:

много малко количество, добре разнесено 5 минути след апликацията

Скрит текст:

кремът е обещан вече

# 619
Миналото лято ползвах два флуида - La Roche-Posay Anthelios XL SPF50 и Eucerin SPF30. Предпочитам флуиди не защото кожата ми се омазнява лесно, имам нормална (през зимата малко по-суха) склонна към дехидратиране кожа. Но в жегите кремообразните формули ми тежат и ми дразнят и без това чувствителната кожа. Флуидът на Ла Рош ми беше добре като текстура - лек, попива бързо и не ми белееше, но за съжаление някоя от съставките не се разбра с кожата ми. Флуидът на Юсерин пък в един момент започна да ми пресушава кожата, което предполагам трябваше да очаквам при положение, че се води матиращ флуид. Накрая си взех Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF30 който за мен е идеален за пролетта и по-хладните летни дни. В момента приключвам поредната опаковка, ориентирайки се към по-лека формула. Много ми се искаше най-накрая да тествам слънцезащитния флуид с кисело мляко и SPF30 на Korres, но уви на местата които преди го бях срещала вече не се зарежда. Ще продължавам да го издирвам, но засега ще дам шанс на Piz Buin Ultra Light Dry Touch SPF 30 като мисля за подновяване през деня, когато няма да се задържам особено навън, да ползвам отново прозрачната минерална пудра на Physician's Formula със  SPF 30. Обмислям да си взема и термален спрей/ мъгла със SPF.

# 620
  • Prismatica Aerie
Catalano, мерси, ще го потърся. Има ли го в блъгарските ДМ, че тук нямаме тези магазини и ако го има в България да поръчам да ми го вземат.
Да, от бг ДМ е. И цената му е смешна. Аз не държа на много висок фактор за устните, защото слагам достатъчно често. Даже прекалявам.

Това е добро. За разлика от този крем на марката!

Попрочетох и за някакъв нов хит, който се спряга за много успешен - но напоследък не ми върви с експериментите със слънцезащити и всичко, което купя - подарявам /дори ултралайт флуида на Ла Рош, който освен, че ми мирише на алкохол - белее, при повторно нанасяне Sad/  Та се удържам за момента, ще видим докога.

# 621
Миоки, моля те, сподели дали люти на очите
Не ми люти на мен. Намазах се хубаво около очите и не ми дразни.

# 622
  • Бургас/Пз
Момичета, да ви питам вие през колко време ексфолирате кожата на тялото, когато ходите на плаж или солариум??

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 21:06 от ani_d

# 623
Някой да е пробвал това, пише че е срещу пигментни петна

Или това:

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 20:39 от lunna pateka

# 624
 Всъщност нали това е идеята на слънцезащитните, да ни пазят от пигментни петна. Или тези имат допълнителни предимства?
Аз влизам да попитам имате ли добър опит с бебешка слънцезащита, използвана обаче на вашите лица и да сте останали доволни? Мисля, че попадам на отзиви за такива продукти, неоставящи "бял филм" /в iherb например/. Или зрялата кожа се нуждае от друг тип съставки/филтри?

# 625
Ползвам фактор 50 на Ла Рош Anthelious Comfort с фактор 50. Ползвала съм го предишни години и беше с желязна защита. С него оставах бяла колкото през зимата, като се разхождах доста навън.
Сега хващам лек тен с него, но основно ме притеснява, че се бели и прави много силен кир ефект. Дори и да махна всичките люспи от крема, си мисля, че така всъщност махам самия крем и не оставам с надежна слънцезащита. Не е от прекомерно количество със сигурност. От флуида на Ла Рош пък ми излизат пъпки.
Тази пролет си купих и Eucerin с фактор 30 за лице, от който бях много доволна преди, но сега има нова формула. С новата формула ми станаха лунички и едно петънце. Така че категорично не е надеждна и кремът е развален.
Не знам какво да си купя, предни години не ми се е случвало да купувам по два-три различни крема и да не ми вършат работа. Проблемът не и от неподновяване, защото минат ли два часа и слагам пак.

Catalano и другите, които ползвате Неострата, на снимката ми изглежда като BB или направо фон дьо тен. Наистина ли на лицето стои като нетониран крем и не придава цвят?
Заглеждам го, а не обичам тонирани продукти. ФДТ не ползвам на цяло лице, цапвам на 1-2 места, където имам зачервяване.

Пак прочетох всичко, писано назад за Неострата, макар че пемнех отзивите. А за море дали е надеждна слънцезащита, не се пека, стоя под чадър и все пак си е сериоцно излаганане на слънце?

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 08:41 от marigold_

# 626
  • Prismatica Aerie
Catalano и другите, които ползвате Неострата, на снимката ми изглежда като BB или направо фон дьо тен. Наистина ли на лицето стои като нетониран крем и не придава цвят?
На мен и да ми придава цвят - аз не съм критерий. Тониран флуид е, но няма никакво покритие. Слива се с кожата, не скрива несъвършенства при мен. ФДТ или ББ не ползвам по принцип.

# 627
Да не ставам досадна, но ако придаде леко цвят, той не изчезва ли примерно след 15-20 мин.?

# 628
  • Шотландия
Marigold, това с кир ефекта на Ла Рош Anthelious Comfort само за този крем на Ла Рош ли е или за всички?

Дойде кремчето, намазах се, не щипе  Grinning
При намазването, оставя леко бял филм, който изчезва след няколко минути. Кремът не е dry touch така че, не мисля, че ще става за мазни кожи.
Филтрите са Octocrylene, Tinosorb M, Avobezone, Tinosorb S и Uvinul A Plus
На първо четене ми харесва.

За този става въпрос Piz Buin Allergy Sun Sensitive Skin Face Cream Spf50
И аз от вчера съм с него, но понеже беше неделя и не ходих никъде, не съм слагала грим върху него. Много нежен аромат, наистина остава лек бял филм, като се намаже, но изчезва скоро и кожата си усещах добре с него. Не знам как ще се държи под грим, днес ще го пробвам и ще докладвам.

# 629
  • Варна
При мен Неострата изобщо не си личи на лицето. Нищо общо няма с тонираните кремове на Биодерма например.

Общи условия

Активация на акаунт