Слънцезащита 2018

• 100 863
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • Шотландия
Миоки, благодаря за отговора. Както казах и преди, вероятно всичко е писано, но не може да се намери, опитах с търсачката, преди да задам въпроса...

И аз да добавя по въпроса със солариумите. Изобщо не разбирам защо се коментират в тази тема, тук говорим точно за обратното - как да избегнем въздействието на слънцето върху кожите ни.

Добавка от мен по въпроса със солариумите
Скрит текст:
и каква вреда нанасят - видеото е правено в дерматологична клиника за богаташи. Докторът казва - "ако спрете придобиването на тен сега, имате шансове да възстановите пораженията, които вече са нанесени на кожата" - на снимките с ултравиолетовия апарат се виждат като тъмни петна - "и най-важното, да избегнете меланома (рак на кожата)". Обърнете внимание - имате шансове да възстановите пораженията - не казва "ще ги възстановите". Обяснява и за временния ефект от солариума с временно по-малко бръчки, които след 10-тина години стават многократно повече, когато пораженията излязат на бял свят. Това е много ясно видно тук, където живея, в Шотландия, традиционно страна с многократно по-малко слънце от България. Жените изглеждат много по-млади от връстничките си в България - просто защото природната им среда не ги излага на толкова слънце. Щеше ми се да знаех тези неща, които обсъждаме в тази тема, когато бях на 15 г. Наскоро разговарях с една по-млада жена, която ми обясняваше, че не се била излагала на слънце много - когато й показах тъмното петно като голяма луничка, но не кръгло, което ми е излязло на вътрешната страна на дланта, където НИКОГА не съм се пекла, спря... С друга жена бях в дерматологична клиника, която плати 150 паунда за консултация, на която й казаха, че няма как да се отърве от слънчевите петна по гърба и по краката й, защото площта е прекалено голяма. Ако бяха само на лицето, може би можеше да се приложи някакво лечение, но при нея е невъзможно. Докторът всъщност й показа, че тя има същите петна по цялото тяло, но не са толкова изразени другаде. Тя излезе разплакана, като обясняваше, че никога не е прекалявала с печенето на слънце и със сълзи на очи ми каза - "това значи, че никога вече не мога да сложа рокля с гол гръб"...  Аз й съчувствах разбира се, но си помислих, че това е най-малкият от проблемите й...

По темата, днес се намазах с новия си крем, от който се похвалих, че не ми люти на очите - но не бях мазала на самите очи.
Скрит текст:
Piz Buin Allergy Sun Sensitive Skin Face Cream Spf50
Днес се намазах и на очите, както гледам, че се мажат тези на видеото, отначало - нищо, но след известно време ми залютя и се наложи да слагам капки. Някой мазал ли се е така с крем, който не дразни очите и с кой?

# 661
  • някъде под слънцето...
Специална формула, която не дразни очите.

Тониран вариант

# 662
  • Prismatica Aerie
Днес се намазах и на очите, както гледам, че се мажат тези на видеото, отначало - нищо, но след известно време ми залютя и се наложи да слагам капки. Някой мазал ли се е така с крем, който не дразни очите и с кой?
Никой от кремовете, които използвам не ми дразни очите, но и не се мажа така. Това прилича на миене на лице Simple Smile

# 663
  • Бургас/Пз
Извинявам се, че споменах солариума. Имах предвид ексфолирането не само при солариум, а и при слънчев тен. Както и да е нека да не продължаваме повече по темата. Благодаря на всички, които се включиха.

На въпроса за Неостата - подновявам без да махам предния слой. Засега нямам проблем. Само гледам да са ми идеално чисти ръцете. Ако случайно ми е изпотено лицето - първо попивам с матиращи листчета и чак след това нанасям крема Simple Smile

# 664
И аз не се мажа така като на клипа. Мажа и клепачите, но гледам да не ми влиза в очите крем.  Peace

# 665
Може ли линк на слънцезащитния на Неострата?
Само не разбрах той дразни ли очите, че аз и с това имам проблеми от някои слънцезащитни... Например последно от един на Неутрогена 55+ фактор.. Много приятен за ползване, но на мен ми сълзят очите от него. Ето този е

# 666
Момичета, искате да кажете, че крема с фактор мажете и под очите ли?
Разбира се, ако е хидратиращ, нали?

# 667
Аз слагам навсякъде, включително под очите и на горния клепач.

# 668
Ами по принцип се маже навсякъде, за да е стабилна защитата... Хубавия слънцезащитен крем за мен е този, който не дразни очите и не прави пъпки, не омазнява кожата и не лъщи, не прави кир ефект... Smile

# 669
При мен няма как да стане - ползвам матиращи. Освен..... да си взема слънцезащита за суха кожа и с нея да мажа околоочния контур.

А бях решила нищо вече да не купувам..... Smile

# 670
Е, че кой ще дойде такъв - за суха кажа и да не дразни очите? На мен всичките ми пресушават. За под очите едва ли има нещо подходящо освен околоочен крем.

# 671
При мен няма как да стане - ползвам матиращи. Освен..... да си взема слънцезащита за суха кожа и с нея да мажа околоочния контур.

А бях решила нищо вече да не купувам..... Smile

По-добре слагай добър околоочен крем първо и после твоята слънцезащита... Предполагам ще ти е добре без да изсушава кожата под очите... Или да ползваш някаква пудра с висок фактор или тези стиковете, които ги дават точно за очи, нос и уши....

vici75, Дразнене на очите имам в предвид не самото пресушаване на кожата и да се виждат бръчките... По-скоро след слагане на слънцезащитния крем и след известно време започва едно смъдене, лютене, парене и сълзене на очите, като при алергия.... Много неприятно... Даже не става въпрос да попадне крем в окото, просто от самото намазване на лицето и леко под очите (никакъв контакт със самото око или клепача)....

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 23:42 от lunna pateka

# 672
за това предпочитам минерални филтри независимо, че поизсушават кожата, мазнеят и белеят - не ми дразнят очите
от химичните /дори от новите/, редовно имам дразнене, сълзене, зачервяване, размазване на погледа ...
по тази причина винаги първо питам за даден крем дали дразни очите

# 673
*Мила* , това мазане на клипа е все едно 3 годишно дете както се маже.
Крем се нанася по съвсем друг начин - по масажните линии.
Аз лично крем протев слънце не нанасям около очите, тъй като винаги съм с очила.
Но ако ес нанася, той също би трябвало да е по масажните линии, а не така варварски.
Имам от същият крем и нямам оплаквания.

# 674
  • Шотландия
*Мила* , това мазане на клипа е все едно 3 годишно дете както се маже.
Крем се нанася по съвсем друг начин - по масажните линии.
Аз лично крем протев слънце не нанасям около очите, тъй като винаги съм с очила.
Но ако ес нанася, той също би трябвало да е по масажните линии, а не така варварски.
Имам от същият крем и нямам оплаквания.

Абе то и аз не съм се намазала точно така, както на клипа, ами нямах време да пиша по-подробно преди.  Embarassed  Аз съм със сухи очи, ползвам капки и внимавам, никога не мога да се намажа точно така. Първия ден се намазах нормално по лицето, но по-обилно от обикновено, намазах и под очите, но не и под веждите - и нямах никаква реакция. На втория ден разликата е, че намазах и клепачите, е, не точно като на клипа, но намазах повече под веждите, съвсем мъничко на самия клепач. Не ми е влизал крем в очите, то и затова първият половин час и може би повече даже нямах никаква реакция, тя дойде после, предполагам, когато вече от топлината на тялото кремът се е поразнесъл и някакви количества са влезли в окото..

Общи условия

Активация на акаунт