Дневникът тема 88 - Да отслабнем всички заедно!

• 55 693
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Системата —60 много я хвалят, но аз там имам 2 препъни камъка. Първият е че казват хранене до засищане. Ко туй? Ами аз засита нямам. Мога да ям 24/7. Вторият е, че ние вечеряме към 7. Не ми е проблем да е само мръвка със зеленчук или каквото там е позволено. Не знам доколко ще работи ако не се вманиачаваме.

Това е режимът, с който съм сваляла 18 кг за 3-4 месеца. Дълги години задържах постигнатото и не съм си качила обратно всичко. Вечеря може и в 7 ч., стига да има 3 часа до лягане. Месото не се смесва със зеленчуци, но може да се яде отделно, а също и яйца, млека, салати, дори някои плодове. По-лесен режим не познавам и затова го препоръчвам. Единствено човек трябва да е постоянен. Дори да кривне, до 1-2 дни се изчиства плюсът, но не е за хора, които искат да свалят 10 кг за 2 седмици. Simple Smile

# 676
То пък дали има диета, в която се яде и се свалят 10 кг. за две седмици? Защото аз не съм попадала на такава, а не е като да не съм търсила и пробвала.

# 677
Nuclear!!!  Heart Eyes Наминавай по- начесто!!!  Hug
От Януари до сега първоначално, много набързо разкарах 3- 4 кг, но те си бяха чиста вода, това ми е повече от ясно. Тъпото е, че оттогава кантарът тотално е стопирал, а на мерки да имам по около 1 см разлика в талия и бедра, малко повече- около пъпа. Но аз не мога да нося на глад, на лишения. Яде ли ме се- ям, като се уча да контролирам лакомията. Всъщност, като се замисля-отдавна не съм се натъпквала само както аз си знам. И е факт, че явно имам напредък. Ето, откакто си въвеждам храненията във ФитнесПал мога да видя РЕАЛНО какво съм изяла и напоследък задобрявам в самоконтрола. Другото, което обаче леко фанатично следя, е видът на храната, която поемам. Например- торта, млечен шоколад, сладолед, вафли, бял хляб, въобще печива и сладкиши от магазина е абсурд да хапна дори. Затова пък всякакви сирена, прошута и въобще хубави, качествени мезета са ми болното място. Също така, като голям напредък отчитам и почти пълното изключване на алкохола /вино и рядко малка кайсиева ракия вечер/. На което и основно отдавам факта, че "спихнах". Но имам много какво да боря, много се разплух аз, че и се омързеливих, та сега се взимам в ръце. Процесът е бавен, няма да е лесен, но важното е, че съм твърдо решена този път да постигна целта си.

# 678
Хубаво е , че идва пролет. Пролетта е много добре за начало и дава много възможности за повече движение Simple Smile

# 679
А проблем ли е, че след тренировка нямаме мускулна треска? Аз все си мислех, че си е в реда на нещата да нямам след първоначалните мъки във фитнеса, ама сега като ви чета не знам трябва ли да се стремя към МТ или не.Rolling Eyes

# 680
Sivi какъв проблем според теб би могло да е? Но всеки спорт засяга само определени мускулни групи. Не гледай, че на картинките на фитнес уреда изглеждат всичките муслули. Не са. Ако си решила да тренираш максимален брой муслулни групи то сменяй спортовете.
Имам много примери, но една случка един приятел, спортист , който се занимава със спорт > ами лятото на село хвана моторната резачка да очисти една подивяла градина и на сутринта не можеше да отлепи от кревата и само оу се чуваше. Мускулна треска ама каква . Охо  Simple Smile  
Та няколко различни спорта целогодишно не бяха докарали нивото на резачката . Не подценявайте физическия труд. Ако има градина за прекопаване ...

# 681
  • София
Ми аз не вярвам да е чак проблем, но си спомням, когато започнах във фитнеса и бях с треньор (Господ здраве да му дава на Ники от Атлетик!!). Та всеки следващ път ме питаше къде ме боли, дали и как съм усетила тренировката (беше сравнително различно всеки път). Един ден просто му признах, че последните два-три пъти не усещам ни-що. Той каза "а, това е много добре". Последва тренировка, след която бедрата ми бяха на баница и треперех докато слизах към съблекалнята..Аз не искам тялото ми да свиква, а реално това става при липса на МТ. Ще вкарам я повече кила, я още няколко нови упражнения за крака и дупе.

# 682
Чела съм, нееднократно, че добрата и качествена тренировка не провокира мускулна треска.
МТ е симптом на претоварване или неправилна тренировка.
С уточнението, че аз все пак в зала за инквизиции не стъпвам....  Laughing

# 683
Аз споделям мнението на ТиЛи, боли работил мускул. Ако не се усеща натоварване след тренировката или по време на самата тренировка, за мен не е била достатъчно ефективна.
Спомням си нещо, което Руми каза в едно от клипчетата си, не помня точно, но посланието беше, че и с малко може да се постигне много, но 90% от хората не дават "малкото", като тя имаше предвид, че трябва да е до отказ на мускула, просто да не може да направи повече повторения.
Не я разбрах тогава, докато не започнах 21 дей фикс - Бога ми, тогава схванах какво е истинска мускулна треска, не можех да ходя, да сядам, да се навеждам дори. И разбрах какво е "до отказ".
Вече не я усещам така, сигурно и за това програмата е 21 дни, след нея се надгражда с нещо малко по-екстремно.
Всъщност, в общи линии, всичко което целим се случва извън зоната на комфорт - и с храненето и с тренировките. С тренировките най-вече.
От както си следя показателите с гривната, имах "събуждане за добро утро".

# 684
  • Бургас
Бийпс Joy Пък аз си мислех да те провокирам да чакаме до 11-ти.
Че до тогава не знам дали ще източа водата. Ама, ако не можеш да стискаш, ще си ги мерим в неделя. Такова... Мерките де Stuck Out Tongue Winking Eye

# 685
Аааа, значи да не се притеснявам аз от липсата на мускулна треска. По време на тренировките си усещам напрежение в групата мускули, които тренирам. Винаги увеличавам тежестите, просто вече нямам тази треска, която бе първите седмици когато започнах да тренирам.
Bandiera rossa и градински фитнес имам, само да се затопли времето и мотиката мен чака Joy

# 686
Духче, програмата на Румяна, с която тренирах последните 3 седмици се казва Нискоинтензивна- Високоефективна и в нея дори тя работи с гири от 1.5 кг. Сиреч- супер леки, особено като за нея. Може би защото е снимана след раждането и докато още се възстановява ли- идея нямам, но самата аз работех с 2 кг, като на места дори с 3 кг гири. Повторенията варират от 30 до 50.  Wink

Чела съм, нееднократно, че добрата и качествена тренировка не провокира мускулна треска.

Ще си позволя категорично да не се съглася.  Mr. Green
Но пък и невинаги наличието на МТ е признак за добра и качествена тренировка.  Peace

Последните ми тренировки не доведоха до абсолютно никаква МТ, отделно- вече ми се струват леки и недостатъчно натоварващи, затова и от Понеделник  сменям програмата аз. Вчера реших, че ще се поглезя и правих само дълга, около 60 минутна уин йога. Няма да ви казвам днес на какви невероятни места усещам брутални болки и дискомфорт, причинени именно от МТ.  Crazy

# 687
  • София
Че до тогава не знам дали ще източа водата. Ама, ако не можеш да стискаш, ще си ги мерим в неделя. Такова... Мерките де Stuck Out Tongue Winking Eye

Aйде компромисно на 8 март!  Satisfied

# 688
...
Bandiera rossa и градински фитнес имам, само да се затопли времето и мотиката мен чака Joy
а, идеално! Сменя; мотиката с бела, греблото, трион4ето, вилата, ножицата ъа храсти ... навсякъде разгряват .
... Ако не се усеща натоварване след тренировката или по време на самата тренировка, за мен не е била достатъчно ефективна...

Не би трябвало. Освен ако не е друга тренировка или по-ударна.

# 689
  • Бургас

Aйде компромисно на 8 март!  Satisfied

Носиш цялата отговорност обаче, ако ни се скофти празника Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт