(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 36)

• 89 676
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
И по-малки колтуци се вкореняват. Тази година пробвах няколко размера и различни сортове. По-дребните на сенчесно място забодох през 10-15 см. Искат ежедневно поливане. После се наложе да изскубя някои, че стана пренаселено.

# 571
  • София
Градушката - почистете утре всичко безнадеждно, закършено, продупчените плодове. Да няма вероятност за загниване.
После напръскайте с листен тор, това е лекарството на растенията.
Ще се случат чудеса,  ще видите колко много от тях ще дадат плод, въпреки връщането назад!
Раните в зелени плодове се затварят! И узряват с белези.

Миналата година Дъждец беше пуснала снимка на пипер - наистина само пръчките... Нашият имаше 100% накъсани листа и се възстанови. Дините бяха с прекъснати стъбла,  но родиха (листата бяха като салата)

# 572
Днес извадих 6-те гнезда картофи които бях сложила от остатъци в шкафа. Всичко изгнило. Хем ги видях, че са тръгнали. Миналата седмица извадих един корен за манджа и видях едно две петънца. Малко ме е яд ама айде. Доматите и те май ще заминат, а са вързали огромни домати. Казаха ми да ги обера зелени, защото и те ще изгният. Иначе корнишоните станаха огромни. Краставиците и тиквите и те се радват на водата. Започнах да вадя и моркови.
За градушката със сигурност растенията ще се възстановят. Гадното куче поне два три пъти оглозгва чушките и ги прекършва и те упорито пак тръгват. И краставиците и тиквичките ги пречупва и те се възстановяват, че даже берем вече тиквички.

# 573
  • в полите на Балкана
При нас е поредната градушка. Този път не много, само доматите и патладжана са ми хубави за сега. Тиквички сях  безброй пъти, или  охльовите или градушката ги унищожават. Сега имам един цъфтящ корен чиито листа са като салата. Дано поне той оцелее. Краставиците по същия начин. до вчера бяха ок, днес са вече маносани оцелелите. В неделя сложих корнишони за по-късно ми водата ги е отмила. Сутринта пресаждах. Магданоз също нямам, за срамотиите днес сях поредното пакетче. Добре че има самораслеци та не съм съвсем без.
С природата не може се борим, пък и ние сме си виновни до някъде за това, което ни се случва. Здрави да сме, всичко друго на заден план.
Хубав ден, градинари!

# 574
  • Перник
Поли миналата година по същото време градушка унищожи и моята градина. Но наистина растенията се възстановиха и имах и домати, и краставици,  и тиквички след това.
При нас вчера се размина само с проливен дъжд. Имало е и град, но съвсем малко. И понеже онзи ден ме размързя да вържа доматите и краставиците, има полегнали. Днес, ако не вали пак довечера, с тях ще се занимавам.

# 575
Здравейте, за първа година мисля да посея броколи. Пише, че това се прави юни, но като се има предвид, че с тези дъждове вървим 2 седмици назад, мисля, че не е късно. Някой има ли опит с отглеждането му?

# 576
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
защо не си вземеш разсад?
ние засадихме брюкселско зеле преди два месеца.
опит нямам.

# 577
Взела съм разсад за патладжан (бял, син, шарен Simple Smile ) и зеле, но за броколи не съм виждала.

# 578
Взела съм разсад за патладжан (бял, син, шарен Simple Smile ) и зеле, но за броколи не съм виждала.

аз купих от женския пазар. жената си има сергия там. даде ми и визитка.
Simple Smile
Скрит текст:
след половин час изтривам Simple Smile
Скрит текст:
съжалявам, половин час мина.
получавам ЛС и ги чета редовно Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 14:10 от st. Dobri

# 579
Писах ли как търсих на Женския пазар разсад за бял алабаш и как на три места ми предложиха червен, ама твърдят, че е бял. А белият алабаш по нищо не се различава от зелето, когато е разсад. С други думи, очакват, че всички, които купуват, нищо не разбират. На другите места просто нямаха разсад. А ходих да търся, защото засях семена за алабаш и зеле, обаче не надписах, отгоре на всичко нещо го ядеше отгоре. Засях наново и макар дребничък разсад, вече расте в градината. Добре, че валеше почти всеки ден, та са се прихванали.

# 580
По този повод се сетих първата година градинари с мъжът ми, той търсил на пазара бамя и си купил разсад  Laughing Гледам - пипер, ама той не и не, купил бамя, бабата казала... А то било някакви чушчици бамички, така им казвали тук бабите. Не че не го е разбрала какво иска, ама що да не му го продаде  Laughing

# 581
интересно.
и двете години, когато купувахме разсад от там всичко си беше надписано и етикирано и не ми се  е случвало някой да ме лъже.
продавачката, от която купуваме предлагаше всякакви екзотики: патладжан - бял, зелен, раиран и лилав (взехме от всички), цвекло бяло и червено (и тези), брюкселско зеле, броколи, карфиол и няколко вида зеле... всичко надписано и подредено само да посочиш с пръст.
и алабаш купихме миналата година, тази година моите не ми дадоха. Simple Smile редът им трябвал за нещо друго - не разбрах за какво. още не са засадили нищо там. 

# 582
  • София
Добри, какво си крила, какво си трила, дай публично и завинаги контактите на жената с разсади Simple Smile
Искам бледозелен алабаш, не е популярен в България. В Австрия, Германия, Унгария го "открихме" и беше с нежен вкус,  нежна твърдост и нямаше вкус на химия като всичко останало.
Но моят разсад не стана.

# 583
не крия, просто не съм питала жената да пускам данните в нета.
а съм подписвала, че ще спазвам ГДПР Wink

# 584
  • София
Помислих обратното, че не искаш да нарушаваш форумните правила за реклама, та затова в скрит текст.
Щандът й косо ли е разположен и в близост до църквата? Млада и усмихната?
А в магазина в двора на църквата всяко нещо е по-скъпо и са много апатични.

Общи условия

Активация на акаунт