Банята - 31-ва тема

• 113 200
  • 837
  •   2
Отговори
# 150
  • София
Според мен в банята най не личат мръсотия, варовик, косми и т.н. на плочки, имитация на дървесина или гранит, но това не означава, че не трябва да ги чистите. Simple Smile Иначе аз имам и тъмни и чисто бели плочки в едната баня, но водата ни е мека и следи от варовик не остават никакви. Нямам проблеми с почистването и на едните, и на другите - белите плочки с белите фуги са си все така бели, а тъмния тюркоаз е просто приказка! Heart

Оставете я тази работа с практичността - плочки, които не ви харесват на вид, колкото и да са практични откъм чистене и колкото и да ги чистите, за вас пак ще са си грозни и ще им се дразните всеки път, когато влезете в банята. И съвсем добронамерено ще направя уточнението, че "практични откъм чистене" и "наистина чисти" са две различни неща - като си вземете плочки, на които нищо не личи с очаквания банята ви винаги да бъде чиста - ами няма да стане, напротив, дори точно обратното ще се случи - точно тези бани с грозните практични плочки обикновено са най-мръсни и изключително неприятни за чистене, защото мръсотията, която не личи, се натрупва с месеци. Затова си сложете плочки такива, каквито са ви на сърце - само тогава няма да ви е неприятно да ги чистите редовно, само тогава ще ги пазите повече и само тогава ще ви е истински хубаво всеки път, като влезете в банята. Blush

Много точно казано!
В апартамента, в който живеем в момента, коридора ни е с черни плочки. Холът ни е с тъмен, много тъмен ламинат. Като го направихме, и на първото ни "гости" баща ми изкритикува настилките с думите- всяка прашинка ще личи.
Да, така е! В коридора, всяка стъпка с мокри обувки си личи, в холо-трапезарията-кухнята, да, всяка троха се вижда!  Ние сме и с малко дете, което непрекъснато рони бисквити, капе със сок... имаме и котарак, чиито косми виждам  с  орлово око и ме подлудяват, нооооо в крайна сметка, ако е мръсно, то си е мръсно, независимо дали се правиш, че не го виждаш.... Да, всеки ден прахосмуча, минавам с парцал (даже някои дни ми се случва да го правя два или три пъти) , но като влезна в апартамента и знам, усещам, че това е моето място, моят дом, харесва ми, чувствам се уютно и не съжалявам за решението си.

Сега ни предстои ремонт (основен) на ново жилище и всички настилки пак ще бъдат тъмни! Защото така ми харесва, това ме кара да се чувствам уютно, а като е мръсно, просто изчистваш...

# 151
  • Варна
Аз и преди съм писала, че най-лесни за поддръжка са дървесните. Капки личат и на светлите и на черните. Освен космите и прах много им личи на светлите. Мен лично повече ме дразнят май капките. Пръски от котлен камък и сапунка няма да имате ако изплаквате стените и пода с вода за няколко секунди и минавате ссъс стъклочистачка. Няма да жулите и да ви мухлясват фуги и бяната и по-бързо ще съхне. Отнема минути, аз и децата съм обучила Simple Smile
Ето това е истината Peace Вече една година имам баня, която е почти бяла и няма следа от мухъл и капки, Но послушах съвета на drago 2008 и си закачих стъклочистачка на паравана. След всеки душ минаваме, дори пода, и нямам никакъв проблем, а във Варна е може би най-варовитата вода. Другото важно нещо е батерията да се забърсва след употреба с памучна кърпа /аз имам специална тривка за целта/.  bouquet

# 152
Пръски от котлен камък и сапунка няма да имате ако изплаквате стените и пода с вода за няколко секунди...

И ние правим така, като drago_2008, наистина нищо не коства преди човек да излезе от банята да мине с душа по стените и пода за секунди буквално. Така не засъхва сапунена пяна по плочките, паравана и фугите, а стъклото най-добре се чисти със стъклочистачка, също става за по-малко от минута от двете страни. Hands Ok Hand

Просто когато банята е хубава и сте си я направили с кеф и желание, вие сами няма да искате да я цапате, ще я чистите максимално често и тя винаги ще блести. Мога да ви дам личен пример с баните в другия ни апартамент, стария. Него го купихме завършен до ключ, за нас остана да внесем само мебелите. Ами какво да ви кажа  - баните там така и не ги заобичах. Да, чисти бяха, светеха, защото аз съм малко маниак на тази тема (много мразя мръсни бани, повдига ми се направо като видя такава и ако банята в нечий дом е мръсна, за нищо на света няма да ям от храната там), но на мен все ми стояха едни такива като използвани и захабени, и в момента, в който спреше да ми мирише на почистващи препарати, влизах да чистя пак, просто такова усещане ми създаваха. Някой слънчев ден, като им дойде реда, лично ще ги натроша, преди да влязат майсторите да ги кърят, ама с огромен кеф ще го направя..

Така че имайте го това предвид, не пестете средства и лични предпочитания специално що се отнася до баните, подовите настилки и кухнята. Всичко останало може да е компромисно и не първа любов, защото винаги бързо и лесно може да се подмени, но тези три неща ги мислете като за цял живот. Не е нужно цял живот да живеете с тях, разбира се, някои хора правят основен ремонт през 5 години, жилище се сменя и т.н. Но по-добре да имате нещо качествено и красиво с перспектива за далечното бъдеще, което след време да не ползвате, отколкото да пльокнете сега нещо временно с идеята по-натам да го смените - статистиката сочи, че  няма по-вечно нещо от временните неща от този мащаб.

# 153
  • София
Черни плочки харесвам, но не и в моята баня. Аз реших едната да е в розовата гама, другата в лилавата. Минах пред Баня стил, казах подробно какво искам, записаха си, изпратиха ми снощи проект - ами малкото помещение е ок, ама голямото - ужас, нищо не са спазили от изискванията ми - нито преобладава лилаво, нито мебелите са тези, които искам, паното го няма, душ кабината не се вижда, мозайката на гърба на душ панела е грешен цвят и е несиметрична - абеее, да им имам и 3д проекта. Аз ли имам много завишени изисквания, или просто не им се е занимавало?

Ще се опитам да прикача да  видите проекта. Ще ги тормозя да го оправят.

# 154
Не само, че не им се е занимавало, ами направо потресаващо нескопосано изглежда този проект. Confused Тормози ги да ти го оправят веднага, имаш пълното право да си недоволна. Подай оплакване, ако трябва, та тези консултанти губят клиенти - мен поне нищо на света не би ме върнало в този магазин, ако ми представят нещо съвсем различно от това, което очаквам от тях.

# 155
О, не само не им се занимава, но и нямат компетенцията да го направят, както трябва! Изключително неадекватни са, там и аз няма да се върна повече.

Настоявай да видиш това, което искаш, а не да ти мажат очите с претупаната си работа. Ако не получиш адекватен проект отиди в друг магазин, Баня мечта например, не че там са много адекватни, но поне консултантите мислят и ръцете им не са наврЯни в четирибуквието. Как пък ще искам лилава баня, а те ще ми правят проект на бяла баня с лилави акценти!

# 156
От Баня стил избягах в момента,  в който получих и то със закъснение,  проекта на желаната баня.  Просто ми стана ясно,  че дори и с много тормоз от моя страна няма да се получат нещата. На служителките от всякъде им личи не само,  че са некомпетентни,  а и че работят с досада. Насочих се към Студио сенс и не съжалявам за секунда. Купихме всичко през сайта им и съответно всичко сме обсъждали по телефон и и-мейл. Получих 6 варианта на проект,  получих внимание и полезни за мен съвети,  получих реални снимки на плочките в различни комбинации,  получих и безплатна доставка,  тъй като в нашия град нямат магазин. Е,  какво повече да желае един клиент?!

# 157
  • София
Проблема е, че гледам и ценово да ми излезе поносимо, тъй като съм се хванала с генерален ремонт - 2 бани, кодидор, и хол след това. Затова гледам и по-изгодна цена.
Свързах се с консултанта с който бях коментирала изискванията ми, той погледна проекта и се извини. Каза че в понеделник ще го направят така както сме коментирали и ще ми го изпрати. Надявам се втория опит да е по-сполучлив. Ако вече не стане ще търся друго място. Имам 10 дни до започване на ремонта.

# 158
Ще си повторя пак питането - според вас дали ще е проблем към канализацията в банята да се свърже сифон от терасата? (тераса тип лоджия)

# 159
  • Бургас
Няма да е проблем.

# 160
Ще си повторя пак питането - според вас дали ще е проблем към канализацията в банята да се свърже сифон от терасата? (тераса тип лоджия)

А как ще закарате до банята тръбите, целия под ли ще къртите? Нещо не мога да си го представя и според мен не си заслужава хамалогията, ако е така. Други опции няма ли?

Ние имаме вградени сифони на терасите, с клапи и всичко останало, голямо удобство са си, особено за такива като мен, които всяка седмица без значение зиме, лете, ги мият. В другия ни апартамент оттичането е външно, с изградени специални улуци ли са, не знам какво се казва, но пак вършат идеална работа. Голямата драма настава, когато има само апокрифна тръбичка за оттичане, все има някой съсед, който мрънка, че му капе вода.

Ако ще връзвате външен сифон към канализацията в банята, трябва да го поддържате идеално чист, да не се задръства с боклуци, че ще имате големи проблеми, поне така си мисля аз.

# 161
Сифоните на терасите се правят директни, което ще рече, че не задържаът вода, за да не замръзва вода зимата и да спука не както ако се монтира рогов! Вържете ли го към канализацията на банята от него ще Ви лъха смрад на канал.
Сложите ли клапи пък пак са предпоставка за задържане на боклуци и зимата пак е предпоставка за замръзване.
Има стандарт и той е директен сифон свързан с водосток или при старите сгради тръба навън (чучур).

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 12:36 от drago_2008

# 162
При нас тези клапи някак си се махат. Simple Smile Не съм много наясно, не аз се занимавам със сифоните вкъщи, просто имам такъв спомен, че със съседите го кометирахме този въпрос преди да дойде зимата. Ако някой се интересува, ще питам, стига да не забравя. Боклуци не се задържат никакви, имаме хубави гъсти решетки, всичко остава горе.

# 163
Мда, и аз се притеснявам малко, затова питам. Блокът е стар и идеално саниран с еднаква изолация отвън, която обаче е закрила дупчицата (тръбата е отрязана). Останалите тераси са остъклени. Ако пробия нова дупка с тръба, да не е малко грозно, а и ще тече на прозорците на съседите? Водосточната тръба не е в близост. Канализацията на банята е на вътрешната стена на същата тераса, свързването не е проблем. Притеснявам се: да не влизат боклуци, да не замръзва, да те духа, да не мирише и не знам аз какво?

# 164

Сифоните на терасите се правят директни,...
Има стандарт и той е директен сифон свързан с водосток или при старите сгради тръба навън (чучур).
Тоест права тръба, а не такава, дето държи вода вътре, а отгоре е с клапа?

Общи условия

Активация на акаунт