Банята - 31-ва тема

• 114 027
  • 837
  •   1
Отговори
# 510
# 511
  • София
Здравейте, моля за мнения за проекта на банята ни. Да уточня, няма как да се разместват мивката, тоалетната и душа, това е единствения вариант. Също така шкафът-колона ще е бял. Благодаря предварително!

Снимки:
Скрит текст:

# 512
Плочките на стената на която са мивката, тоалетната и душа са ОК. Но на другите две стени бих ви посъветвала да заложите на по-светъл вариант, за да бъде по-светла банята и да изглежда по-просторна.

п.п. Това е личното ми мнение, не съм професионалист. Peace

# 513
На мен ми харесва проекта. Лира ще има ли, закачалката за кърпи къде ще е - зад вратата ли?
Аз лично душ пространството бих го затворила, за да не се мокри останалата част от банята - или с удължаване с плъзгаща врата, или да стане квадратно с врата хармоника.

# 514
  • София
Лира няма, зад вратата има тръби на парното, които ще са затворени в куфар с отвори долу и горе. Кърпи за ръце ще има над мивката от ляво. Останалите кърпи ще са зад вратата, да. Но тя ще се отваря навън.

# 515
Колоната може би бих обърнала на другата страна ако мястото позволява. Да не пръска директно срещу вратичките. Банята е широка май, но все пак.
Лично на мен ми идва доста шарено и мрачно. Цветовете от снимката не са реални въобще и съм наясно, но някак не ми се връзват плочките - шарените декори, дървото с фладер, тъмно кафяво и светло кремаво или каквото е всъщност. Иначе самата подредба на плочките ми харесва.

# 516
Подредбата е добре, но и аз съм съгласна с drago_2008, че е много мрачно и цветово (като цвят и като шарка не се връзват нещата). Декоративни елементи и аз бих оставила само на стената с тоалетната и душа.
Декоративна шарка до окачената колона-шкаф не ми се вижда добре и е някак геометрично незавършено, тъй като колоната е висяща, а до нея има верикална декорация от тавана до пода. Ако държиш на тази декорация, може би колоната-шкаф трябва да е монтирана върху нея.
Редакция: там където е монтиран паравана се застъпват по недобър начин два вида плочки и върху нищото е легнал паравана или само така се вижда от снимките?

# 517
И аз съм за други плочки...или поне да няма такова редуване на светли и тъмни плочки по стените.

# 518
  • София
Благодаря ви за мненията!
Серията плочки е тази. Виждали сме баня, направена с тези плочки и много ни харесва, затова след дълго разглеждане, все пак се спряхме на тях.
Не харесваме подовите плочки от серията и искахме нещо тъмно. Тези са единствените, които паснаха на всички плочки от серията, но не изглеждат добре на снимките.

Редакция: там където е монтиран паравана се застъпват по недобър начин два вида плочки и върху нищото е легнал паравана или само така се вижда от снимките?
Параванът е точно в края на стената, където започва нишата с душа.

# 519
Благодаря ви за мненията!
Серията плочки е тази. Виждали сме баня, направена с тези плочки и много ни харесва, затова след дълго разглеждане, все пак се спряхме на тях.
Не харесваме подовите плочки от серията и искахме нещо тъмно. Тези са единствените, които паснаха на всички плочки от серията, но не изглеждат добре на снимките.

Параванът е точно в края на стената, където започва нишата с душа.
Благодаря! Сега го видях по-добре.
Серията плочки е хубава, но вижте на сайта как са наредени, за да се подчертае красотата им. Подовите от същата серия също са красиви.

# 520
На мен ми харесва със светли плочки и декори комбинацията. Много са красиви. Тъмното не бих ползвала. Ако можете да сложите тънките фризчета-пури.
Ето една баня със светли плочки мисля пак на Тубацин. Много натурално и естествено е излъчването.

# 521
С какво мога да почистя по-лесно плочките в банята от латекса? ММ купи едни гъби със шкурка, но не съм сигурна, че е добър вариант, чудя се, дали няма ли да се надраскат плочките. Те не са с гланцово покритие де, но все пак...

# 522
С какво мога да почистя по-лесно плочките в банята от латекса? ММ купи едни гъби със шкурка, но не съм сигурна, че е добър вариант, чудя се, дали няма ли да се надраскат плочките. Те не са с гланцово покритие де, но все пак...
Ползвай шпакла. Аз моите в коридора ги чистих с парочистачка, но са грапави и не стана с шпаклата.

# 523
drago беше писала скоро в темата, че с вода и оцет се чистят най-добре, но не помня в какво съотношение. Потърси поста или тя ако се включи отново, ще е най-добре. Simple Smile Аз не съм го пробвала, нашите бани майсторът ги издаде измити и почистени от всякакви остатъци от боя, фугин и лепило, после минах плочките само с вода и някакъв универсален препарат и светнаха.

# 524
man4eva, Madeleine, благодаря за мненията. Имам парочистачка, но е верикална, и мога да чистя само под с нея. С шпакла пак не става, защото са грапави. Ще пробвам с оцет. При нас майсторите правиха само хидроизолация, плочки и други подобни работи, изчистиха след себе си фугин и друго, каквото са ползвали; най-накрая боядисваше ММ, и е окапал навсякъде, макар, че залепихме найлони.

Общи условия

Активация на акаунт