Банята - 31-ва тема

• 114 013
  • 837
  •   1
Отговори
# 525
  • Под Сините камъни
Аз почиствах плочките в кухнята и коридора с телче за чинии.Грапави са не са се надраскали или поне аз не виждам.
Проекта за баня ми харесва.Според мен с по добро осветление няма да е тъмна.И нашата баня е основно с тъмни плочки и тъмен под,малка е  3м2, но имам 3 лед панела от средните,които осветяват добре и въобще не е тъмна.ММ много се притесняваше да не е тъмна,аз се наложиш и сега е супер доволен че ме е послушал.

# 526
Пробвай все пак някъде на незабележимо място с оцетения разтвор, сигурно няма да има проблеми, но при такова разнообразие от материали и финиши в днешно време, човек никога не знае. Принципно латексът нали е на водна основа, би трябвало да може и само с вода и гъба да се почисти.

# 527
Здравейте! Върви и при нас ремонта, банята не е започната още. Но купихме осветлението три LED панела от малките квадратни 4 000 K. Надявам се да не е тъмно.

# 528
Здравейте, четох темите назад и видях чиния, която ще ми свържи идеална работа за малко ъглово пространство. Писах на потребителката, но в магазина от, който я е взела вече нямат тази марка - http://bg-mam.ma/p/934694/33487281.

Ако някой я види някъде ще съм благодарна да ми пише.

# 529
  • София
Моля за мнение от запознатите от вас - коя от тези две структури за вграждане е по-качествена - WC Schell и  WC Viega?
Благодаря!

# 530
С какво мога да почистя по-лесно плочките в банята от латекса? ММ купи едни гъби със шкурка, но не съм сигурна, че е добър вариант, чудя се, дали няма ли да се надраскат плочките. Те не са с гланцово покритие де, но все пак...
Няма как да се надраскат плочките от гъба тип домакинска при търкане с твърдата част. С метални предмети рискувате да остане метална следа по плочката при определени обстоятелства ако ви се отплесне ръката, а тя е трудна за премахване, иначе като се работи внимателно става.
Боя чистя с домакинска гъба намокрена в сапунен/веров разтвор. Строителен прах и прах след фугиране на плочки - с оцетена вода.

# 531
Joinar, не знам коя е фирмата и модела на тоалетната чиния, но на мен ми прилича малко на Connect Space на Идеал Стандарт. Те имат добър магазин на Дондуков до Дарик радио.
Иначе, ако парите не са фактор, ето и още един вариант

# 532
drago_2008, благодаря.

# 533
Здравейте!
И аз съм почиствала следи от латекс с домакинска гъба и сапунен  разтвор.
Издирвам компактна мивка за банята на сносна цена. Моноблок избрахме на Видима Корона Елеганс също като компактен вариант. Остават ми смесителите и душ окачването. Вероятно пак на Видима ще бъдат.

# 534
Joinar, не знам коя е фирмата и модела на тоалетната чиния, но на мен ми прилича малко на Connect Space на Идеал Стандарт. Те имат добър магазин на Дондуков до Дарик радио.
Иначе, ако парите не са фактор, ето и още един вариант

Благодаря много Flowers Hibiscus, модела е Wind на Vitruvit. Не са фактор парите, но мястото не става за типична ъглова чиния, а заради долното оттичане става още по трудно. Connect Space е супер, даже с по-къса проекция, но задния край е предвиден за стена.

# 535
  • София
Нашата баня е в процес на правене в момента. Майстора обещава до уикенда да е готова. Ако стане хубава ще постна снимки. Simple Smile

# 536
Нашата баня е в процес на правене в момента. Майстора обещава до уикенда да е готова. Ако стане хубава ще постна снимки. Simple Smile
Остава и да не стане!  Simple Smile  Ще чакаме снимки.

# 537
Какво мислите за вана и отделен душ в стандартна панелна баня? Някой правил ли е такова нещо?
Не ми се иска ежедневно да влизам във вана, за да си взема бърз душ:))
Аз лично не искам вана, но децата мнооого настояват.

# 538
Ако има място защо не. Много практично решение. Ако има как сложете нещо, което би могло да се демонтира лесно, без много къртене и купете някоя плочка отгоре. Ако ви писне, да може да я разкарате с лекота без да правите нов основен ремонт.

# 539
  • София
В къщи имам душ в душкабината.Но също така и извън нея до тоалетната чиния.2 го оставих.че няма да сме все млади и недай се боже се разболее човек може да седне на тоалетната чиния и да се изкъпе.

Общи условия

Активация на акаунт