Банята - 31-ва тема

• 113 206
  • 837
  •   1
Отговори
# 135
Не залепвайте мивката с шкафа до стената, оставете малко място, че ако започне да мухлясва няма да има изчистване. Колко е широка вградената тоалетна?
Аз пък мивката я залепих до две стени в ъгъла. Стори ми се странно да оставя една педя от стената празно и сякаш трудно за почистване.

# 136
Не залепвайте мивката с шкафа до стената, оставете малко място, че ако започне да мухлясва няма да има изчистване. Колко е широка вградената тоалетна?
Аз пък мивката я залепих до две стени в ъгъла. Стори ми се странно да оставя една педя от стената празно и сякаш трудно за почистване.
Точно така стои при мен мивката в момента, има една педя от стената, и наистина е дразнещо.

В новата баня няма да е така. По-малка ще е, надявам се до понеделник да е готова. Вече параван ще правим по-късно, когато пристигне прагът. Поръчахме този:
, такъв ни препоръчаха майсторите. Надявам се, 90 см*90 см да е достатъчно място, че сега съм с по-голям параван, и се притеснявам, да не е тясно.

# 137
  • София
Да се оплача и тук: залепиха ни плочките на стената в банята и точно на централната, най-голяма и видима стена... хоп - криви, 1-во качество са, испански и много, много се разочаровах... очаквах проблем с гранитогресът за коридорът/кухнята/балконите, защото е 2-ро качество, но нямаше никакъв! Сега мисля варианти за замаскиране на разминаванията, тип лепенки за стена, закачалки за кърпи и други такива. С всичко се свиква, не е болка за умиране, но е доста неприятно.
На пода и нишите сме с орнаменто - проблем няма, макар и да се измъчи майсторът, защото са ръчно правени, дебели, циментови и адски трудно се режат.

# 138
  • София
Значи все пак да я залепя мивката до стената... Всъщност така ще ми останат почти 80 см за тоалетната, т.е. би трябвало да се ползва съвсем спокойно...

# 139
mishoto, наистина е много гадно Sad

Благодаря за препоръка на вентилатори на Ммоторс. Искам да питам, как преценявате каква мощност ще е подходяща за банята с определена квадратура? Моята баня е малка, не помня точно, но около 2,50 на 2,50, според вас, каква мощност да гледам за тези размери?

# 140
Здравейте момичета, утре започвамваме да къртим старите плочки в банята и започват да ме тресат трески. Избрахме тези плочки: https://baniamechta.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0% … d0%bd%d1%8f-nero/
като за пода реших да са само бели за по-практично. Ако нещо бъркам моля да ми кажете. Вчера ги показах на една колежка и тя ми каза, че върху черните плочки ще си личи много котления камък. Angry  Вие как мислите? Питам, защото все още не сме ги взели  само сме ги капарирали, та ако нещо не съм предвидила да се поправя докато е време. Решихме да сложим плочки само в душовото пространство и на пода а всичко останало само с мазилка, но още не сме решили каква . Това ще го уточним с майстора. Банята ни не е голяма 1,65 - 2,30 м., в която ще поберем пералня, тоалетна, PVC шкаф с мивка 50 см. и стъклена душкабина 80 на 90 см.

# 141
Не е далеч от истината. А на белия под ще се вижда всеки косъм.

# 142
  • София
Много обичам черни бани, но точно това ме спря. На черното всичко личи. Опитът ми не е личен, но съм виждала в наши познати, а и те са споделяли.

# 143
  • Бургас
Има препарати за баня, които оставят филм и отблъскват котления камък. Напр. на А1, продават го в Кауфланд.
В кухнята си сложих под от черни плочки. Харесват ми, пък! Смятам да го мия с чиста вода с оцет.

# 144
Благодаря ви момичета, но сега вече наистина се стреснах. Сегашните ми са цвят (нещо между розово и червено ) и страшно си личи сапунената вода засъхнала по тях, а също и космите. Аз затова си мислех, че върху бялото поне следите от мокри чехли няма да личат.

# 145

На пода и нишите сме с орнаменто - проблем няма, макар и да се измъчи майсторът, защото са ръчно правени, дебели, циментови и адски трудно се режат.
Това звучи много интересно! Има ли линк?

# 146
Здравейте момичета, утре започвамваме да къртим старите плочки в банята и започват да ме тресат трески. Избрахме тези плочки: https://baniamechta.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0% … d0%bd%d1%8f-nero/
като за пода реших да са само бели за по-практично. Ако нещо бъркам моля да ми кажете. Вчера ги показах на една колежка и тя ми каза, че върху черните плочки ще си личи много котления камък. Angry  Вие как мислите? Питам, защото все още не сме ги взели  само сме ги капарирали, та ако нещо не съм предвидила да се поправя докато е време. Решихме да сложим плочки само в душовото пространство и на пода а всичко останало само с мазилка, но още не сме решили каква . Това ще го уточним с майстора. Банята ни не е голяма 1,65 - 2,30 м., в която ще поберем пералня, тоалетна, PVC шкаф с мивка 50 см. и стъклена душкабина 80 на 90 см.

Мога да споделя опит само с черни  плочи: ужасно стоят само след няколко месеца, ако водата ви е варовита Sad
И сапунена вода, ако има , пак много  си личи  Sad

# 147
Според мен в банята най не личат мръсотия, варовик, косми и т.н. на плочки, имитация на дървесина или гранит, но това не означава, че не трябва да ги чистите. Simple Smile Иначе аз имам и тъмни и чисто бели плочки в едната баня, но водата ни е мека и следи от варовик не остават никакви. Нямам проблеми с почистването и на едните, и на другите - белите плочки с белите фуги са си все така бели, а тъмния тюркоаз е просто приказка! Heart

Оставете я тази работа с практичността - плочки, които не ви харесват на вид, колкото и да са практични откъм чистене и колкото и да ги чистите, за вас пак ще са си грозни и ще им се дразните всеки път, когато влезете в банята. И съвсем добронамерено ще направя уточнението, че "практични откъм чистене" и "наистина чисти" са две различни неща - като си вземете плочки, на които нищо не личи с очаквания банята ви винаги да бъде чиста - ами няма да стане, напротив, дори точно обратното ще се случи - точно тези бани с грозните практични плочки обикновено са най-мръсни и изключително неприятни за чистене, защото мръсотията, която не личи, се натрупва с месеци. Затова си сложете плочки такива, каквито са ви на сърце - само тогава няма да ви е неприятно да ги чистите редовно, само тогава ще ги пазите повече и само тогава ще ви е истински хубаво всеки път, като влезете в банята. Blush

# 148
Благодаря ви момичета за споделеното. Две коренно различни мнения, които са ми от голяма полза. Madeleine, благодаря ти! Имах нужда да чуя всичко това, което ми написа.

# 149
Аз и преди съм писала, че най-лесни за поддръжка са дървесните. Капки личат и на светлите и на черните. Освен космите и прах много им личи на светлите. Мен лично повече ме дразнят май капките. Пръски от котлен камък и сапунка няма да имате ако изплаквате стените и пода с вода за няколко секунди и минавате ссъс стъклочистачка. Няма да жулите и да ви мухлясват фуги и бяната и по-бързо ще съхне. Отнема минути, аз и децата съм обучила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт