Банята - 31-ва тема

• 113 996
  • 837
  •   1
Отговори
# 180
Allian, какви са размерите на плочките? Можеш да налепиш плочките в колони по две бр. Две лилави, две бели, като долните два реда и горнитте два реда са лилави и да махнеш паното, защото тази мозайка е достатъчно атрактивна и не ми подхожда с паното.  Направи в мозайка цялата душ кабина.

# 181
  • София
Плочките са с размер 25 на 50, паното е към същата серия с плочки.

В София водата не е варовита, а от сапунена вода не се притеснявам. Предпочитам да ми е кеф да вляза в банята.

Pure_naturе мислих си и този вариант с две по две Simple Smile

papi6 мисля че само лилаво и мозайката ще стане прекалено мрачна и тъмна баня. Харесва ми с трите вида плочки, но ще променя нещо в душ кабината, нещо там ми дразни.

Като го преспя може да ми дойде някоя друга идея Simple Smile

# 182
Може тогава две от стените целите да са бели.
Тези хоризонтални или вертикални "линии" от друг вид плочки правят банята разпиляна и още по-малка.

Не мога да намеря с лилави плочки, но може да разчупите с мозайката

Скрит текст:

А това толкова ми хареса:

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 22:15 от papi6

# 183
Варовита вода личи на всякакъв цвят плочки. Може би на белите с една идея по-малко. За да не стават на капки, си искат редовно бърсане след всяко къпане.

Моето мнение за лилавата баня е, че паното и мозайката не трябва да ги има и двете. Бих избрала едното, което ми харесва повече. В тази връзка мозайката е по-модерна и с по-таймлес визия, паното е леко отживелица и ще става такава все повече. Бих обособила цялата кабина с мозайка, за да се отсече хубаво душ зоната, т.е. мозайка и на двете стени зад паравана и ще избера само един цвят плочки за останалите стени и това е. Simple Smile И само да попитам така крива ли си е реално стената с душа, както на проекта? Много странно ми стои. Thinking

# 184
Здравейте, предстои ми ремонт на банята. Двоумя се м-у душ кабина и параван  newsm78?! Кое е по практично и лесно за поддържане ?

п.п. Ако има някой от Пловдив, да ме насочи към магазини ! Praynig

# 185
Здравейте, предстои ми ремонт на банята. Двоумя се м-у душ кабина и параван  newsm78?! Кое е по практично и лесно за поддържане ?

п.п. Ако има някой от Пловдив, да ме насочи към магазини ! Praynig
Или душ кабина обаче статични стъкла и врата на панти. Или статичен параван, който много по-лесно ще се поддържа чисто и просто, защото е с по-малка площ. Душ кабина на колела НЕ препоръчвам. Никога повече няма да сложа.

# 186
Винаги бих избрала параван.

# 187
Помагайте, трябва да сложа параван и врата в банята, но мястото е 70 * 50 като 70 см. е неподвижен параван а 50 см трябва да е вратата.  Някой има ли врата с такъв размер? Идеята ми е да се сложат пантите на стената.  Или да се сложат на другия параван и да се отваря навън! Доста е тясно!

# 188
А какво е разстоянието от стената до паравана в поддушовото пространство?  Вратата може да се поръча по размер, но 50 см. няма ли да са малко за възрастен човек?

# 189
Скрит текст:
Помагайте, трябва да сложа параван и врата в банята, но мястото е 70 * 50 като 70 см. е неподвижен параван а 50 см трябва да е вратата.  Някой има ли врата с такъв размер? Идеята ми е да се сложат пантите на стената.  Или да се сложат на другия параван и да се отваря навън! Доста е тясно!

А защо не направиш паравана една права линия, достигаща до стената с вратата? И плъзгаща се врата.

# 190
А има ли проблем кухненски смесител от този тип да се монтира на керамична мивка в банята.
Технически погледнато,питам.

# 191
Банята е готова и нямам възможност за корекции. Пространството, като цяло е малко и това е най-оптималния вариант. Вчера разглеждах в Бриколаж паравани , и имаше 1, 2 с по 50 см вход. Ама не знам дали няма да се намали и с пантите.

# 192
Ако е тясно поддушовото пространство внимавайте с паравана. защото един малко по-силен лакът може да докара големи бели. Защо не пробвате с някоя красива завеса......Иначе поздравления за банята, много е красива!

# 193
Благодаря Simple Smile Поддушовото пространство е ок мисля 80 см. 
 А що се касае за завеса, не бих казала ,
 че ми допада! И съпругът ми това предложи Simple Smile

# 194
Мисля, че препоръчителното разстояние беше поне 90 см, а и като гледам мивката е към 60-70 см., може би. Според мен и който застане пред мивката, ще бъде ограничаван от паравана. Аз бих сложила някоя плоскост/картон и бих застанала от едната и от другата страна да видя как ще се чувствам и чак тогава ще реша дали ще е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт