Банята - 31-ва тема

• 114 142
  • 837
  •   1
Отговори
# 210
ММ е нещо подозрителен за линейния сифон. Ще видя кандидат-майстора какво ще каже по въпроса. Хич не искам квадратни плочки.
Ще правим цялостен ремонт и мисля за коридор и кухня пак такива плочки, но в друг цвят да бъдат.Първо мислех и всичко един цвят, но зависи какво ще харесам за стените в банята.

# 211
  • София
И аз си бях харесала плочки 30 на 60 за пода и много добре се връзвах със стенните, но майстора каза да не са 60 см, понеже се разминавали често заради кривини и в крайна сметка взех квадратни. Сифон още не съм взела, че тепърва ще го умуваме.

# 212
Аз гледам размер 15,5х60,5 см. Но ще коментираме.

# 213
Момичета, след много изхабени нерви и нашата баня е готова.Стана много хубаво,но още не съм се успокоила,за да и се зарадвам.Сега започвам да я обзавеждам Simple Smile Преди ремонта имахме две мивки,а сега ще имаме една.Дължината на мястото ,където ще е мивката е 180см. и аз искам в дясната част да е мивката,а в ляво до края на стената да е плот.Задължително трябва плотът да има крачета.В магазина ,от който си купихме плочките ни казаха,че могат да ни изработят ПВЦ шкаф и цената ще е 1000лв.Тъй като ми се струва скъпо в главата ми се въртят идеи дали не мога да сложа обикновен плот и да си монтирам крачета на него?В банята имаме и голям прозорец,който през по голяма част от годината ще е отворен.Как мислите ,дали обикновен плот би издържал в баня?

Около 10 години станаха вече, с обикновен кухненски плот съм в банята. Нямам прозорец, но плота не се е надул или да е дал друг дефект. При все, че душът е близо до него, и няма параван или завеса.
Няма крачета отдолу, плотът е захванат отстрани и отзад за стената.

# 214
  • In transit
Тета а с какво е обработен? С масло или с лак? Аз си мислех като вариант да го обработя с яхтен лак.

# 215
Моят е от простите ПДЧ ли се водят, с фолио отгоре. Най-обикновен плот.

Не разбрах, че за дървен е питането. Извинявам се. Прочетох плот и помислих плот.😊

# 216
Тета,благодаря ти!
За обикновен плот питам.Това ще е при нас,а и душът ни е по диагонал и с параван,за това се надявам да няма проблеми.Сега остава да го майсторя.
Аз дървен съм виждала и много ми харесва,но правен от майстори и е струвал към 800лв.Обработван е и нищо не попива в дървото.Голяма красота.

# 217
Аз дървен съм виждала и много ми харесва,но правен от майстори и е струвал към 800лв.Обработван е и нищо не попива в дървото.Голяма красота.

Уау, какви са тези цени за дървен плот в баня?! Astonished И ние имаме масивен плот от дъб в едната баня, почти метър на половин метър и заедно с конзолите струваше малко под половината от посочената сума.

# 218
  • София
Здравейте. Искам да помоля за съвет. В банята имаме тръби, които са откакто е построен блока. От парното са. Съседите не искат да сменим цялата тръба от горе до долу, но тръбите са стари едната вече се спука. Закърпихме положението като към старата тръба навихме резба и сложихме нова. Но това упражнение не може да се направи много близо до пода и тавана, заради инструментите с които ще се работи и стои много грозно. Искам идеи как да скрия тези тръби без да слагам гипсокартон, защото очаквам в близките месеци да се спукат и другите. Много стари са и за разядени от ръжда. Чудехме се също, като сме на централно парно и в момента не живеем в апартамента, ние плащаме за банята все едно има лира, защото минавали тръби през нея. При това положение може ли да сложим (гледах в нета) някакви проточни лири, които хем да затоплят помещение, хем да поскрият тези тръби. На такава проточна лира трябва ли да се слага топломер при положение, че в момента плащаме лира на пълна мощност защото минавали тръби в банята? Ще съм много благодарна за помощта ви!

# 219
Може ли снимка на тези чудеса.Ние сме с лира( една по-широка успоредна тръба) ,която не може да сменим,тъй като включването към вертикалната тръба не е на стандартно разстояние,а посредством някакви усукани тръби. Не искам да ги скриваме,тъй като се топлим с тях,но ако има начин да стане по-симпатично.....

# 220
  • София

http://www.jov.bg/product/414/lira-za-banya-pieve-550-1080.html
https://www.vidaxl.bg/e/8718475866459/lira-za-banya-tsentralno-o … zna-600-x-1400-mm

Ето това намерих аз в интернет. Още не сме ходили на място да ги видим.

# 221
При нас разстоянието,от което излизат тръбите за лирата не е стандартно Sad

# 222
  • София
Аз гледах много модели, имаше с различни разстояния между тръбите. Даже имаше едно на което пишеше че се регулира. Потърси лира за баня с централно отопление и чети всички модели подред. Може някой да пасне. В дадените линкове от мен имаше още видове.

# 223
Потърсете някой, който се занимава с радиатори и ТЕЦ ремонти и ще ти предложи вариант за лира. Преправят почти всичко, особено пък, ако и предстои ремонт на тръбите.

# 224
Аз гледах много модели, имаше с различни разстояния между тръбите. Даже имаше едно на което пишеше че се регулира. Потърси лира за баня с централно отопление и чети всички модели подред. Може някой да пасне. В дадените линкове от мен имаше още видове.

Благодаря за идеята,ще потърся  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт