Банята - 31-ва тема

• 114 073
  • 837
  •   1
Отговори
# 255
Мерси, много!

# 256
  • София
Invisible_ колко голяма е банята? Прилича ми на панелна на тристаен, но все пак.
Вие ли си избирахте комбинацията или ви правиха проект? Душ зоната колко ви е широка от стената до пакета?
drago_2008 можеш ли да питаш за квадратния сифон освен наклон към него в едната посока за правоъгълни плочки като на Invisible_ трябва ли и страничен наклон? Аз довечера ще питам старата мозайка дето лъсна след къртенето смятат ли също да я махат.
Спорим дали ще щръкнат плочките на пода заради наклона.
Аз си представям дървесните плочки налепени по дължина на помещението при нас, ако все пак те останат. ММ вчера залепна за едни в магазина Simple Smile
При дълги плочки които се разминават е добре да има линеен сифон.При друг сифон се получават ръбчета.

# 257
  • София
Трапезица ето останалите части на сифона
А това се получава след употреба на химия

# 258
Нашата баня не е готова съвсем, но ме сърбят ръцете да покажа, а и стана дума за под имитация на дърво. А от последната снимка може да се види с какви светли плочки сме комбинирали. Ще се опитам да ги намеря и в нета.

Invisible_,
Може ли да споделите модела на бойлера? Благодаря.

# 259
Много хубава баня! Поздравления!

# 260
Бойлера като гледам е Аристон Велис Simple Smile. Новия модел.

# 261
  • Варна
Благодаря и аз много си я харесвам. Simple Smile
Бойлера: https://www.tehnomix.bg/boyler-ariston-velis-evo-80-eu
Devil_Rose, идея си нямам нов ли е, стар ли е. ММ го избира. Simple Smile

# 262
Благодаря!

# 263
Нашата баня не е готова съвсем, но ме сърбят ръцете да покажа, а и стана дума за под имитация на дърво. А от последната снимка може да се види с какви светли плочки сме комбинирали. Ще се опитам да ги намеря и в нета.  Simple Smile
Скрит текст:

Много е хубава банята. А без гърне ли е?

# 264
  • Варна
Нашата баня не е готова съвсем, но ме сърбят ръцете да покажа, а и стана дума за под имитация на дърво. А от последната снимка може да се види с какви светли плочки сме комбинирали. Ще се опитам да ги намеря и в нета.  Simple Smile
Скрит текст:

Много е хубава банята. А без гърне ли е?
Благодаря! Simple Smile Тоалетната е в отделно помещение, но нямам снимки. Simple Smile

# 265
drago_2008 можеш ли да питаш за квадратния сифон освен наклон към него в едната посока за правоъгълни плочки като на.....

Прави се разбира се наклон от трите ъгъла към четвъртия където се монтира сифонът във вариант 1 или съответно от 4-те към сифона във варианти 2 и 3. Ето вариантите за редене като вариант 3 е най-труден за изпълнение. И разминаването трябва да е минимално за най-добър резултат. Ако плочките са изтумбени както и да ги редите ще са зазъбени.
Най-хубаво ще стане ако направите сифона под душовото пространство. Така може да сложите само един статичен параван повдигнат на стъклодържачи без уплътнение към пода и всичката вода в банята да отива в него. Има и ъглови сифони за този вариант, но не знам какви са центите. При този монтаж банята трябва да е измазана и да се сметне дебелината на плочка плюс лепило, за да не захапят плочките решетката на сифона.
Добре ще се получи и при вариант 2 ако ги редите като дюшеме без разминаване.

Всичко може да се направи, не искате невъзможни неща, само майсторът трябва да е добър. Ако е и плочките не са дъговидни ще стане супер.

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 20:15 от drago_2008

# 266
drago_2008 Благодаря!

# 267
  • София
Вече мога да се похваля с изцяло залепени плочки орнаменто😁Борбата с рязането им беше успешна (само 1 пукната и то при обикновено рязане, а не водно). Споделям спецификата на рязане, за да се има предвид от хора, които биха се захванали с такъв тип плочки.
Извинявайте за оффтопика, но: по- нагоре прочетох за гърне и цял следобед се чудех какъв е проблемът, защото имам малко дете и местя гърнето в хола, стаята и т.н. и чак сега загрях за какво става дума😊

# 268
  • София

Да, комплект са. Ето тези са: http://sima.bg/bg/komplekt-mira/p1034.html , но взехме последните. Даже беше останало само горното шкафче и 2 седмици чакахме да ни донесат и долното с мивката от София, което също беше последно. Иформацията, която имам е, че са ги спрели от производство (по-стар модел са).

Ех, точно този комплект харесах Sad Потърсих го в други магазини в нета и не го намерих, явно наистина го спират

# 269
  • Варна

Да, комплект са. Ето тези са: http://sima.bg/bg/komplekt-mira/p1034.html , но взехме последните. Даже беше останало само горното шкафче и 2 седмици чакахме да ни донесат и долното с мивката от София, което също беше последно. Иформацията, която имам е, че са ги спрели от производство (по-стар модел са).

Ех, точно този комплект харесах Sad Потърсих го в други магазини в нета и не го намерих, явно наистина го спират
Така ми казаха от магазина. Ако искаш пиши до фирмата производител. Мисля, че е тази: http://www.gera-bg.com/bg/

Общи условия

Активация на акаунт