Банята - 31-ва тема

• 113 306
  • 837
  •   1
Отговори
# 630
  • In transit
Не съм се замисляла за чистенето. Може би защото тези неща са ми някаква рутина. По-досадно ми е почистването на банята след къпане...въпреки, че всеки си чисти сам у нас.

# 631
Здравейте, чета ви от известно време, т.к. взехме апартамент в строяща се сграда и кажи речи Юли- Август трябва да имаме яснота всичко къде ще бъде, за да може директно да ни направят ВиК и канализацията както ще ни е удобно.
Та вече 10 години имаме тоалетна с биде, 2-1 и за нас няма нищо по-добро от това. Не виждам нищо нехигиенично, защото дефакто това биде е все едно вграден хигиенен душ, но вместо струята да е отпред е отзад. Извинявам се за натурализма, казвам го само за информация на дамите, които се притесняват от това. А относно почистването- ами чисти се както си чистиш тоалетната, няма нищо по различно. За нашия първи апартамент сега съм се спряла на конзолна чиния с вградено казанче и вградено биде Simple Smile
Банята ни ще е минимистична буквално и нямам никакво място за отделни уреди, добре че имаме поне втора тоалетна с мокро, за да компенсира размера на основната баня (163 см/170 см)

# 632
  • София
Здравейте, момичета!!! Моля кажете какви ревизионни вратички монтирахте в баните при водомерите. Навсякъде ми предлагат или тези евтините пластмасови или пък някави за по 70-80 лв, нещо до към 30 лв и да е здрава и удобна, горе долу размер 30/30 см

# 633
намерих тези металните:  http://moby-bg.com/product/979/metalen-revizionen-otvor-europlast-rlm.html
Знам че за да не се виждат може да се залепи върху нея плочка и така си става част от интериора без да ти бърка в очите Simple Smile

# 634
Как ви се виждат като комбинация тези цветове?

Идеята е банята да е бяло, само ъгъла на душ кабината да е тюркоазеното. Плочките са 25/50...метър на метър синьо, другото в бяло. Това кафяво пасва ли си добре според вас? За шкафче под мивката съм избрала това:
http://www.ikea.bg/bathroom/Bathroom-sink-cabinets/Wash-stands/g … n-41737/80226199/

Тюркоазените плочки от къде са?

# 635
  • София
Здравейте, момичета!!! Моля кажете какви ревизионни вратички монтирахте в баните при водомерите. Навсякъде ми предлагат или тези евтините пластмасови или пък някави за по 70-80 лв, нещо до към 30 лв и да е здрава и удобна, горе долу размер 30/30 см
Миналата година в Керамо си поръчвахме хубави ревизионни отвори с рамка от неръждаема стомана  и стъкло боядисано в цвят по избор. Има и други опции.

# 636
Преди 15 г. взехме мъдрото решение да сложим обикновено прозорче с PVC дограма. Само така напълно се изолира всичко. Миналата година съседи правиха ремонт и беше влязъл прах през всички видове вратички, освен при нас. Прикрито е с огледало.
Скрит текст:

# 637
При ремонта на банята и тоалетната сложихме PVC прозорец в тоалетната с водомерите и в коридора за кухнята естествено без стъкло. Подобно на НСЧ, но не сме ги закрили с нищо.

# 638
  • София
Преди 15 г. взехме мъдрото решение да сложим обикновено прозорче с PVC дограма. Само така напълно се изолира всичко. Миналата година съседи правиха ремонт и беше влязъл прах през всички видове вратички, освен при нас. Прикрито е с огледало.
Скрит текст:

добре замаскирано, но при мен се пада над бутона за вграденото казанче, трябва да е по-дискретно......къде да намеря такава на която се лепи плочка ?

# 639
  • In transit
Манчева, в Керамо ги има, след поста, който си цитирала има друг, където съм сложила линк към магазина и модела.

# 640
  • София
Ние сложихме обикновена вратичка, но огледалото ще бъде отгоре. Веднъж годишно като отчитат водомерите огледалото ще се сваля. Надявам се днес или утре да покажа снимки.

# 641
Ето такива слагаме или само магнити, но тази ревизия е по-добра 25/30 см - 27 лв. Отгоре върху ламарината лепите плочката.
https://siko.bg/obzavezhdane-za-banya/revizionni-reshetki/metaln … plochka-mobi.html

# 642
Скрит текст:

Еха супер решение, но е валидно само за панел. Щом прах така е минала при другите кой знае какви други неща им пристигат през ревизиите.

# 643
...но е валидно само за панел...
Офисът ни е в стара тухла, там направихме същото, даже без огледало, като лавица остана, защото се получи перваз около 10 см.
А тук отворът беше по-голям, изградихме с итонг и реално в него е захванато, не в панела.

# 644
Не знаех че съществуват стари тухли с отворени шахти. Ако не е шахта аз бих сменила щтранга и си затворила тавана.  Peace
Вчера теч при съседа ми наводни окачен таван с минерална вата. Според вас колко време да почакам да изсъхне преди да повикам някой да провери дали ватата вътре не е останала мокра. И втори въпрос, ако искам да си сложа радиатор има ли изискване за дължина на тръбата, която ще е необходима за свързване, трябва ли да е открита и ако не как ще бъдат сигурни че между общите тръби за парното и радиатора не съм направила подово с 30 метра тръба например.

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 05:36 от Alcarin

Общи условия

Активация на акаунт