ЮЛИ месец е далече, ти не бързай мъничко човече!

• 14 790
  • 305
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте на всички  bouquet  bouquet  bouquet
Доста време не съм писала но пък ви преглеждам на бързичко Rolling Eyes

Стискам палци на Рени дано всичко при нея бъде добре  Praynig

И другите мамита да се пазите финала е близко вече  Hug

Колкото до водата ние вкъщи имаме кана БРИТА и аз пия само от нея Party
Преди 2 дена бяхме на ЖК и тежим вече 2300г. малко сме големич
ки  Rolling Eyes иначе всичко с бебка е добре
Целувки на всички и да се пазите много Heart Eyes

# 136
  • Варна
Здравейте мамчета. lovekiss
Тиция и Равия умната.още малко остана.точно сега трябва да сме най внимателни.нашите малки съкровища newsm32 имат голяма нужда от нас baby_neutral
Ivka76 спакойно мила.да не ти казвам на мен какви ми минават през главата.и аз като не го усетя някой път почвам да го ръчкам,бутам да трепне поне...то милото си спи, а аз се психясвам.нали казват че бременните жени оглупявали Joy
BuNNy пиши как мина при др.Скочев
пазете се всички, топете крачетата в студена водичка   bathкато се надуят и си мислете само хубави неща kiss
поздрави и целувки от нас

# 137
Здравейте мами аз малко изчезнвах , понеже бях 3-4 дни в болница под наблюдение. То малко сама се вкарах вътре ама кво да се прави като се притеснявам много... Причината беше да се установи дали ми изтичат околоплодни води на малки порции, щото доки каза че е напълно възможно и не е шега работа, аз ви бях писала за моите опасения... Според докторите всичко е ок, просто става дума за по-обилно вагинално воднисто течение, което ми се появява от време на време. Малко съм разочарована от условията и подхода в нашата многопрофилна болница и не съм убедена дали ще раждам там Rolling Eyes. Още като влезнах и ме зачаткаха със системи и папаверини, а аз шах и мат и ги питам вие знаете ли за какво съм тук, нямам нито болки нито контракции, нищо такова. На първата сутрин ми вараха папаверина в системата още докато се оцъкля в 6.00 часа и на обяд като видях акушерката със спринцовката и и викам има няква грешка тука, а тя каза имаш изписан. Направо побеснях и отказах инжекцията, под предлог, че не съм за задъжне #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ами то сега като ме тъпчат без причина за задържане, после ще ми тикат окситоцин пък за предизвикване #2gunfire
Друго че вътре е голяма лудница, няма миг тишина и спокойствие, циганки колкото щеш, патологии страшни, направо голяма депресия... Първата нощ една циганка 120кг хърка и кашля като магаре до леглото ми и се молех да не ми лепне някоя зяраза, помалих да я изместят да поспя поне втората вечер. Но уви една жена раждаше през нощта на етажа и виеше като куче ей много се наплаших не мигнах отново, едва третата нощ поспах 3-4часа. И като ме изписваха тоновете на бебето бяха на моменти завишени ами как няма, те там ми изпънаха нервите.
Иначе казват, че бебка е голямка и е готова за излизане, но аз си искам още поне 2 седмички да си остане на топло!!! И май се поолях ама исках да ви се оплача bowuu

# 138
  • София
Въпросче към мамите с кани Брита- смятате ли да изварявате водата, която вече е пречистена в каната? Т.е. от каната да я изварявам и чак тогава на бебо?

# 139
здравейте,
аз днес не се спрях., а като се има предвич,че снощи не спах добре може да си представите как се чуствам.
относно д-р Скотчев днес бях при него той каза,че излиза наистина в отпуска . Но предполага,че секциото ще ми е най-късно на 15 юли (токаз ще може да ми го направи)защото матката ми нямало да издържи очаквало се едричко бебе, а ми е 2-ро секцио. Отделно вляза ли в 9-тия месец ще ми спре хапчетата за контракциите. Уффффф катото чух тази дата 15 юли и ми се стори доста скоро  #Crazy
Днес записах баткото на Детска Градина и най-хубавато,че лятото нямали да излизат в почивка  Wink което ще ме улесни покрай раждането.

# 140
ivka76 : с баткото бяхме  с Брита, първо минавах водата през каната и след това изварявах. Така до 8-мия месец след това само с Брита.

# 141
Още малко за флуора

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103464.0;topicseen

Но не съм сигурна къде е истината, струва ми се малко пресилено... newsm78

# 142
  • на правилното място, в точното време
   Оле, какви глупости могат да се изпишат. Хората си умират да четат за велика конспирация , в която и те са замесени по някакъв начин.  ooooh! Може и да има нещо подобно, но колкото повече четем подобни щурави неща, толкова повече ще им се връзваме.
  Ама, който му е интересно, да си се рови из тия неща  newsm78
  Добро утро да кажа сега  bowuu
  Пак не спах цялата нощ и към сутринта вече издивяла от какви ли не мисли, си дадох сметка, че  имаме , аз поне де и мамите,които сме в началото на месеца още няколко дни. Нали като влезнем в деветия и вече почваме да чакаме  ylinfant 
  Все ми се струваше далечно, ама и лентичката си като погледна и  #Crazy то не останало.
  Айде сега и вас да втреса, да не съм само аз #Shocked #Shocked
 Усмивки от нас все пак  newsm03 newsm68

# 143
Линкът на Biboshka ми беше много полезен. По-склонна съм да вярвам на нещата, които пише там, отколкото на реклами /за необходимостта от флуора и какво ли още не/. Благодаря!
И пак във връзка с "полезностите", сетих се за олекотените завивки за бебенца. Нещо да знаете за тях? Когато аз съм ползвала такава завивка, съм се чувствала определено зле. Вярвате ли че тези за бебета са толкова специални, че чак полезни? Лично аз залагам само на памука и вълната.
Е, не че трябва да се увличаме чак толкова, но и не бива да сме безкритични, нали?
Хубав ден на всички! Hug

# 144
Добро утро и от мен.какво да ви кажа-няма нищо ново,само имам да се похваля със свършен ремонт,който продължи 3 месеца #CrazyСега вече ми е по-спокойно и се радвам,че вече няма да очаквам майстори вкъщи. Peace
За съня какво да ви кажа-по-принцип спя добре,ставам един път само до тоалетна.Дано това положение не се промени.Хей,Ивка 76не се притеснявай толкова,то на бебчето му остава малко местенце вече,не може да мърда толкова активно. HugА за вдигането на тежко-много се пазете,не е шега работа,на мен дори и 5 кила ми се струват много и ги надигам с напън. Sick
Гледам,че говорите и за болници.sugar_lady това не е нищо,вие поне имате право на избор,а я елате в Стара Загора да видите нашата болница...Там свободно си щъкат хлебарки и бълхи,стените са олющени,леглата изпайдушени,отношението-никакво #Cussing out...Да не изпадам и в други подробности,че....няма къде другаде да се роди,дори и да искаш!
Ама дано да издържа няколко дни...Хайде,че много се впуснах да разказвам,желая ви лек и приятен отново горещ ден.  Peace

# 145
добро утрооо и от нас!  Hug

ей сега се връщам от преглед при д-р Радев, който ми води ЖК. уговорихме се да ми пусне 45-дневния болничен по-рано и утре ще ходя да си го взема. нося им го в офиса и "шапка на тояга"  Laughing
гледахме и бебето... всичко му е ок - плацента, околоплодни води. той вече е 2,400 кг. без малко и си е истински мъж. "достойнството" му е големичко, с много добре оформени тестиси. обърнал се е в правилната посока и според доктора няма шанс да реши и да се врътне седалищно. според ехографа терминът ми е на 7 юли, което е още по-скоро... лелеее, не остана!!! дръжте се момичета!!!
чакам да ми доставят легълцето сега, че пътува чак от фабриката на Мебел Джен в Шумен и всичко е готово. другата седмица започвем с прането и гладенето... ура!  wash  1ironing
относно водата за бебета, мисля да давам преварена водичка от чешмата и то само в краен случай... е, всичко зависи от това колко кърма ще имам, дали ще му е достатъчно.   Praynig
пазете се!
до скоро

# 146
  • Варна
Здравейте мамчета.днес във Варна е един приятен прохладен ден newsm44само за разходки.
мислех си вече да започвам с пазаренето за бебчо/че още нищо си няма милото/и вчера татито заяви че било още рано.верно че терминът ми е чак за края на юли ама #Crazyчак пък да е рано newsm78стана ми много гадно.така исках да обиколим магазините и да накупим сладки малки неща за бебчо....като гледам снимките с вашите покупки чак ми се насълзяват очите от умиление smile3518но ще се наложи да почакам още малко
Prascho,би ли споделила какво имаш в предвид като казваш че не си се чувствала добре като си използвала олекотена завивка? newsm78определено ме заинтригува
мами от Варна някой от вас чувал ли е нещо за др.Николов от Окръжна болница?препоръчаха ми го горещо,но все пак искам да чуя и други мнения.благодаря ви предварително lovekissЖелая на всички лек и спокоен ден  bouquetпазете се

# 147
Здравейте скъпи мами

При нас пак е натърпима жега, ще се крием на хладно вътре и това е. А вечер ще си правим разходките. Днес имах много странно преживяване сутринта като се събудих имах само полових корем Simple Smile т.е. бебчо се беше свил някакси и горе нямах изобщо корем а долу ниско беше огромен. Така си постоя може би 5-10 мин и тогава пак си се върна в нормална позиция. От няколко дни получавам прерязващи болки тук там в корема, но определено не ми приличат на контракции защото нямам втвърдяване на корема а само болка на определено място. Нямам търпение към края на седмицата да отидем на ехограф за да се видим с бебока.  Hug
Явно мамите които сме в края на юли сме най-суеверни и ние нищо не сме купили на малкия бебок и нашия тати твърди че е рано а като сме решили за 1 ден сме щели да накупим всичко. Той по принцип така обича отиваме по магазините и купуване всичко на куп. Но все пак ми се искаше да се поразходим и да поогледаме да се ориентирам какво искам и какво не. Иначе списъка съм си го приготвила от преди месеци но кога ще стане пазаруването не се знае.  Naughty
Хайде приятен ден и си почивайте повече още ние  е рано за първо бебче нека да дойде поне 20ти юни. Целувки на всички

# 148
Мами, здравейте и от мен!
Аз малко се поизгубих, ама и нищо ново не се е случило при мен.
Сега на 5-ти съм на преглед и докторът ще ми каже за кога ми насрочва секциото-най вероятно ще е към средата на юни, така че може и да съм първата родила мама от "юлки"!
Иначе съм си нагласила легленцето и вече нямам да правя никакви покупки-даже малко ми доскучава!
Сутрин и аз се събуждам с леко подути крайници, но лекарят каза, че всичко е ок.
Качвам малко снимки с последните покупки в албумчето, само количката не съм снимала май.
Поздрави на всички!

# 149
Jorjito, имах предвид че с тези завивки се изпотявам, и всъщност чувството, че с тях е топло е в резултат на невъзможността кожата да диша нормално през тях. И като се знае, че дишането се осъществява в немалък  дял и през кожата... просто не мисля, че единствения проблем е в моята глава Mr. Green
С покупките и нашето тати е много спокойно, вече какви ли не тактики приложих, вчера и ревах, ама на- и ние ще чакаме.
Цунки на всички тумбачета! newsm51

Последна редакция: вт, 30 май 2006, 12:00 от prascho

Общи условия

Активация на акаунт