Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява разкритието и какво означава, че плацентата е узряла?
Какво представлява контракцията и какво означава, че тя е безболезнена?
Какво представлява болничният отпуск преди раждането и как се определя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява разкритието и какво означава, че плацентата е узряла?
Разкритието се отнася до разширяването и изтъняването на шийката на матката, което е един от признаците за предстоящото раждане. Узрялата плацента означава, че тя е достигнала пълния си размер и функционира ефективно за осигуряване на бебето с хранителни вещества и кислород. В случай на узряла плацента бебето може да бъде напълно хранено, но все пак е важно да следвате съветите на лекаря за по-внимателно наблюдение и грижи.
-
Какво представлява контракцията и какво означава, че тя е безболезнена?
Контракцията е съкращение на маточните мускули, което може да бъде признак за предстоящото раждане. Безболезнените контракции са нормални и не предизвикват болка, което обикновено означава, че те не са свързани с началото на процеса на раждане. Те могат да се появят през целия период на бременност и често са свързани с упражнения за подготовка на маточните мускули за раждането.
-
Какво представлява болничният отпуск преди раждането и как се определя?
Болничният отпуск преди раждането е периодът, в който бременната жена може да си почине от работа преди очакваната дата на раждане. Този отпуск се определя от лекар въз основа на здравословното състояние на бременната жена и е необходим за осигуряване на необходимата почивка и грижи преди раждането.
-
Какво представлява видеозона и защо се изисква плащане за нея?
-
Какво представлява зрялата плацента и какви са нейните последици?
качих три снимчици, да се разпиша и аз при сватбите...ох още не мога да повярвам!иначе днес ще обикалям да сменям лична карта и открих, че снимката за тази и снимката на старата не се различават почти по нищо...луда работа..ох..Ба ритна клавиатурата - аз щото лежа и съм я сложила върху шкембака да пиша, та...да не я ядосвам повече...
Моята бебка е на периоди,1,2 дни е спокойна,едвам я усещам,а друг път направо ме боли от въртенето й

Стискам палци на всички! 

и коремчето се мести много смешно, понякога малко ме боли, ама по-добре да го усещам, та да не се притеснявам.
за да съм готова и с дрешките на малкия юнак.

/това е към мене/. Е, никога не е късно, само бебо да не превари работата.
, пита ме 100 пъти за какво съм и едва ли не ме изкара виновна, че съм отишла ей така без нищо. Попитах какво трябва да нося като влизам за раждане,и тя пак ме пита, ама ти раждаш ли, че в кой месец си.
Започнах да се изнервям и тя вика,чакай аз ще ти кажа: и изброи 4 неща: памперси-4броя,после ще си вземеш още,