Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвя кефир с тибетска гъба?
Как се грижим за тибетската гъба?
Какви са ползите от консумацията на кефир?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвя кефир с тибетска гъба?
За да направите кефир с тибетска гъба, ще ви трябват около 2 супени лъжици и половина гъба и приблизително 200 мл студено сварено прясно мляко. Първо изплакнете гъбата под студена вода и я поставете в пластмасова дълбока чиния с млякото. Оставете го да престои около два дни, докато кефирът е готов. След това прецедете сместа и я оставете да ферментира допълнително в хладилника. Консумирайте кефира преди лягане, по няколко супени лъжици или на вкус.
-
Как се грижим за тибетската гъба?
Тибетската гъба се поддържа, като се изплаква с хладка вода при всяка смяна на млякото и се съхранява в хладилник в мляко. След 5-7 дни млякото се сменя, а прецеденият кефир се оставя да ферментира допълнително в хладилника. Гъбата не трябва да влиза в контакт с метални прибори и често се предава от човек на човек, вместо да се продава.
-
Какви са ползите от консумацията на кефир?
Кефирът действа като пробиотик, съдържа полезни бактерии, които се заселват в червата. Той е по-богат на пробиотици, фолиева киселина и други от киселото мляко. Ползите включват подпомагане на стомашно-чревното здраве, подмладяване на организма и дори лечение на акне. Кефирът е богат на полезни микроорганизми, които подобряват храносмилането и имат антибиотични и противогъбични свойства. Той е полезен при кандидоза, сърдечно-съдови заболявания и ХИВ/СПИН.
-
Какви са разликите между купения и домашно приготвения кефир?
-
Как влияе топлото време върху тибетската гъба?