Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 100 742
  • 756
  •   1
Отговори
# 750
  • Мнения: 32 111
Става добре с овесени трици, чия, горски плодове (примерно), ако ядеш такива неща. Можеш да го желираш също така. Да добавяш канела, какао, разни такива неща.
Ами Долче, аз като я пресипвах преди да ти я пратя и казах, че отиваш при Долче и да работиш хубаво Joy
😁
Яла съм го с лъжица, ако го направя тип мюсли с разни добавки. Или, ако е по-гъст.

# 751
  • Мнения: 3 655
Аз си имам порцеланова лъжичка за него, но предимно го пия с малко сол, като айран. Не може да ми замести обаче киселото мляко и него си го квася сама.

# 752
  • Мнения: 40 656
Хм, с трици мога да пробвам.

# 753
  • Мнения: 24 765
Нищо му няма от лъжицата, едва ли ти е някаква калаена или желязна като на пра-пра-бабите ти. Сегашните от неръждаема стомана са инертни, с нищо не си пречат с кефира. Нито лъжица, нито цедка го бърка.
Вардих го и аз отначало, само пластмаси, дето толкова да ги мразя... От много време изобщо не го пазя от стомана специално, нищо си му няма на кефира.
При мен също. И добре, че така стана. Бях предубедена за кефира, взех гъбата, заради стомашни проблеми и дадох шанс. А, той взе че ме изненада. От януари не съм търсила бг кисело мляко. Кефира замести нуждата ми от него. Само, дето го пия като айрян и не мога да го ям като кисело мляко, с мед и плодове, примврно. Идва ми течно и лигаво.
Пробвай да му сложиш чия, примерно в чаша кефир една супена лъжица семенца, така от вечерта. Става си много хубав пудинг, тя чията го сгъстява. А пък тя си няма неин си вкус, после пак си го овкусявай с каквото си искаш, от нея е само текстурата. Хем сгъстено, хем хрупкат семенца примерно както когато ядеш киви.

# 754
  • Мнения: 37 263
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 755
  • София
  • Мнения: 1 921
Как замразявате гъбата?

# 756
  • Мнения: 40 656
Явно на никой не му се пуска тема

https://www.bg-mamma.com/?topic=1754598.new#new

Общи условия

Активация на акаунт