Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

• 100 764
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • 1st floor
Привет! Дали някой има гъба за подаряване? От София съм, но може и по Еконт с доставка за моя сметка.

# 706
  • София
Аз мога по Еконт да пратя.

# 707
Аз мога по Еконт да пратя.
Аня, аз също бих искала гъбка. Ще ти бъде ли удобно?

# 708
  • София
Да, пишете ми на лично. По Еконт ми е по-удобно, отколкото по Спийди.

# 709
  • 1st floor
Да, пишете ми на лично. По Еконт ми е по-удобно, отколкото по Спийди.
Благодаря ти! Пускам ЛС!

# 710
Здравейте, от известно време си имам гъбката.
Имам въпрос за слузестото нещо около гъбката.
Нормално ли е?
Гъбката иначе си е бяла и ми изглежда добре.
Но има нещо слузесто около нея, дори и като я измивам, пак си седи.
И понякога в прецедения кефир на места има малко слуз и се отделя от самия кефир.

Другото което искам да попитам е когато не искам да правя кефир, може ли просто във вода да я държа и в хладилника и да сменям водата.Четох, че с мляко може и се сменя, но и с вода пишеше в някои източници.

И запознати ли сте какви точно пробиотици съдържа кефирът?
Честно казано не открих инфо.

# 711
И аз не съм разбирач. Имам гъба от януари, ама от половин супена лъжичка сега имам половин буркан и съм замразила във фризера за всеки случай. Пия всеки ден кефир. Не вярвах, че толкова ще ми хареса. И при мен се точи, но си мирише много приятно на кисело мляко. Но никога не се газира /не че искам, де/
2 Показах клипче в тази група, казаха че всичко е наред.Това, което се точи било кефиран и било много полезно.
https://www.facebook.com/share/p/1GkgAaxLw1/

# 712
И на мен не се газира особено, просто като кисело мляко, но някак по-вкусно е.
Вече го правя малко по-рядък, установих, че така ми харесва повече.
Ами ще ги мия по-често.
Но в друга тема ми казаха, че най-вероятно е кефиран и било по-полезно даже.

# 713
Той не е мръсен че да го миеш Grinning Ако толкова не те радва да става така, ползвай по-малко гъба на същото количество мляко, тогава прави по-малко от тая слуз, евентуално.
А пробиотиците в него са много, те са десетки щамове, гледах някакви публикации като го бистрихме това в другата тема. Отделно и че не вярвам че на всички кефирът е абсолютно еднакъв, особено като съотношения между щамовете.

# 714
Моя кефир го "обогатих" с допълнителни пробиотици. Какво са взели и какво ще задържат зърната... ще видим във времето.
Факт е, че това което виждах преди под микроскоп и след 2 врътки след обогатяването е коренно различно Simple Smile

# 715
И на мен не се газира особено, просто като кисело мляко, но някак по-вкусно е.
Вече го правя малко по-рядък, установих, че така ми харесва повече.
Как го правиш по-рядък? Разреждаш прясното мляко или добавяш вода на готовия кефир? Аз съм правила и двете.
Иначе този, който ми даде ти, е по същия начин с малко слуз, обаче не ми се отделя в готовия кефир. И също (поне при досегашните температури) не ми се е газирал. С какво прецеждаш? Моята цедка е много фина. На вкус кефирът е отличен.
Другата гъбка, която имах отпреди, ми се газира. Но тя пък обича по-високи температури, през лятото газировката е топ, при по-ниски от 21-22 градуса температури не ще чак толкова. Като домашен любимец е.😂

# 716
Долче, не го разреждам, просто не го оставям да се сгъстява като преди.

# 717
Моя кефир го "обогатих" с допълнителни пробиотици. Какво са взели и какво ще задържат зърната... ще видим във времето.
Факт е, че това което виждах преди под микроскоп и след 2 врътки след обогатяването е коренно различно Simple Smile

Можеш ли да дадеш линк към пробиотиците?

# 718

Можеш ли да дадеш линк към пробиотиците?

https://amzn.eu/d/3usTM73

# 719
Дали след това ще произвеждат тези пробиотици?
А може и да си ги имат.

Общи условия

Активация на акаунт