Хората търсят лесно разрешение с вълшебното хапче и масово смятат, че всички болести са материални и лекуват с хапове и хирургия. Хомеопатията е метод на индивидуализацията и така би трябвало да се подхожда към всеки пациент, а не като към "гарстрит", "тонзилит" или каквато и да е диагноза. А и самите пациенти е добре да разберат, че диагнозата не е основание за едно и също лечение по протокол.
Така че факти тук няма. Но ето това са например факти - от книгата „Лекарствена болест“ (става дума за фармацевтични синтетични медикаменти, не за хомеопатия) на известния български токсиколог, проф. д-р Александър Монов: "Лекарствената болест е… отражение на голямото противоречие в съвременния свят, а именно: средства и препарати, които медицината е изградила и създала за борба срещу разнообразните болести в човешкия организъм, при определени условия причиняват разнообразни и в редица случаи много тежки болестни състояния. Отнася се за патология, която заема ежегодно все по-големи размери в целия свят. Тя си формира собствена епидемиология със собствени качествени и количествени измерения, в зависимост от вида на лекарствата, времето и региона.... Наблюденията, извършени от мен и други изследователи установяват, че през последно време лекарствената болест се разширява с нови нозологични единици, нови уврежсдащи механизми в нейната патогенеза... Лекарствената болест включва разнообразни увреждания у човека от различни медикаменти, прилагани в общоутвърдени терапевтични дози. Тези увреждания възникват в хода на лечебния процес при правилно или погрешно поставена диагноза. Болестните промени при такава патология се колебаят в много широк диапазон от едва проявени единични симптоми до крайно тежки поражения в различни органи и системи с неблагоприятна прогноза...
Само няколко дена гладуване решиха трайно проблема й.
Друга медицинска сестра, на която беше предложена евентуална катетеризация и стентове, отделно медикаментозното назначение поради съответни оплаквания, се освободи от всичко това само за 1 месец - със съответен начин на хранене и с десетина килца надолу.
Нищо сложно или свръхестествено. Организмът има заложена способност да се самолекува, стига да му се даде възможност.
Друга медицинска сестра, на която беше предложена евентуална катетеризация и стентове, отделно медикаментозното назначение поради съответни оплаквания, се освободи от всичко това само за 1 месец - със съответен начин на хранене и с десетина килца надолу.
причините предизвикващи рефлукс все още не са открити та такава е картината ...
Но имам много добра представа какво може и не може да се постигне с нейна помощ. Що се отнася до т.нар. гастрит, не съдете само по своя частен случай. Имал съм "гастрит", и сега се проявява, ако се храня безобразно, баща ми също имаше, Бог да го прости. Никога не съм приемал каквото и да е по този повод, нито той се беше лекувал освен да пие сода при нужда.
Пак ще го напиша - това е просто диагноза, а причините за наличието и поддържането на проблема са различни и определено има значение какво го е предизвикало, всеки случай е индивидуален и повлияването е индивидуално - от пълно излекуване или до трайно подобрение, до слаб или липсващ ефект, но зависи и от използваните методи и дали са прилагани по правилния начин и дали са били подходящи. И воденето на здравословен начин на живот не означава непременно отсъствие на оплаквания. Има хора с конституционални слабости, значение може да има приемът на антибиотици или други медикаменти като малък и последствията да стоят, независимо от сегашния добър подход към здравето... Имам предостатъчно наблюдения не само върху "гастрита".
Отново обръщам внимание на различните фактори от страна пациента - фамилна обремененост, прекарани заболявания и предшестващи терапии с различни медикаменти, тип психологическа реакция на стрес и характерови особености, начин на хранене и съответни физиологични липси или конституционални слабости, основни заболявания, които могат да доведат до гастрит, карма и проблеми, които носи човекът от предишен живот и др. Та нещата невинаги са прости. И дали терапията от е от подходящия специалист, дали изобщо е подходяща в случая... и така нататък
Нямаше да си губя времето да пиша това, ако не исках да Ви обърна внимание на множество фактори и че не трябва да се гледа опростено, аз си имам своя доста голям личен опит по темата. Та не става дума за лаладжийство