Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 фев. 2018, 17:58 ч.

Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 47 843
  • 495
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 539
Мисля да вадя гъбката от фризера. Как се процедира? Веднага ли я заливам с мляко или я оставям да се отпусне?

# 481
  • Пловдив
  • Мнения: 1 470
Бенчита ,в фризер не съм е слагала .
Само в хладилник за около 1 година .
След това два до три пъти съм и слагала мляко и ми беше ок .

# 482
  • Мнения: 1
Здравейте, ако някой има гъба за даване ще съм много благодарна. От Разград съм но може и с куриер.

# 483
  • в прекрасна къща в уютна градина
  • Мнения: 2 686
И аз търся гъбка. От София съм, може и по Еконт или Спиди с доставка за моя сметка.
Много благодаря!

# 484
  • София
  • Мнения: 5 659
Мога да пратя по Еконт следващата седмица. Ако не намерите до тогава, пишете ми на лични.

# 485
  • Мнения: 539
Някой има ли идея, дали от едногодишно пиене на кефир може да се дигне калций в кръвта? Rolling Eyes

# 486
  • Мнения: 212
Мога да дам на някой гъба, ако иска. От София съм

# 487
  • Мнения: 63
Здравейте,

От седмица отглеждам гъбата, но все още не съм наясно по някои въпроси,
Засичам противоречива информация и искам да ви попитам за разяснение.

Всички източници са категорични, че гъбата не трябва да се допира до метални предмети, тъй като металните йони убиват бактериите, които действат в кефира.
Обаче след отделянето на гъбата, някои използват пасатор за хомогенизиране на сместа. Това ме обърква, защото нали готовия кефир е пълен с живи и полезни бактерии?

Моля споделете мнение, вие ползвате ли пасатор?

Благодаря!

# 488
  • София
  • Мнения: 5 659
За пръв път чувам за пасиране на кефира. Аз използвам от тези каните за айрян с бутало и с него разбърквам. И спазвам правилото да не се допира до метални предмети.

# 489
  • Мнения: 4
Здравейте! По медицински причини използвам пробиотик, но ми препоръчаха да консимирам повече кисело мляко и кефир. Купувам си този на марката Олимпус, но не знам дали има общо с истинския домашен кефир. Тук виждам, че кефирената гъба се подарява/продава, а може ли да се закупи от магазин или начинът да се сдобиеш с нея е чрез такъв тип предаване?

# 490
  • Козлодуй
  • Мнения: 3 067
Denitsa.S., мога да ви изпратя гъба по Еконт ако ми напишете на лична данни за офис на Еконт и вашия телефон Simple Smile
Да гъбата се подарява за здраве Simple Smile

# 491
  • Мнения: 4
Denitsa.S., мога да ви изпратя гъба по Еконт ако ми напишете на лична данни за офис на Еконт и вашия телефон Simple Smile
Да гъбата се подарява за здраве Simple Smile

Много благодаря, ще Ви пиша на лично! Simple Smile

# 492
  • Козлодуй
  • Мнения: 3 067
Утре ще ви я изпратя, защото днес не работи нашия офис на Еконт Simple Smile

# 493
  • Мнения: 74
Привет, дами!
Преди години имах тибетска гъба и кефира много добре ми се отразяваше. Сега след антибиотично лечение се сетих отново за нея, но уви приятелката, която ми я беше дала също я е загубила.
Бихте ли ми препоръчали откъде мога да я намеря? Ако някоя от вас има желание да я сподели мога да я взема лично от Източните квартали или да си платя за доставка по Еконт..
Предполагах, че по био магазине ще разполагат с такава гъбка, но уви не са и чували за нея..

# 494
  • София
  • Мнения: 5 659
Мога да пратя по Еконт, пишете ми на лични.

Общи условия

Активация на акаунт