Щъркел, мартеничка, цвете, за ОКТОМВРИйското човече! - Тема 5

• 75 130
  • 820
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз лично варя в тенджерка с приставка за варене на пара. Още един уред ми е излишен вкъщи.

# 346
Аз също съм с такава приставка за няколко лева от домашни потреби и по принцип предпочитам задушените зеленчуци. Но сигурно за бебето ще купя нова, само за него, да му е новичка. Имаше някакви бамбукови уреди май, дали не е по-подходящо от металното?!
Тъй като буквално изяжда всяка наша хапка с очи и придъвква заедно с нас, вчера купих едно пюренце на Хип и днес ще му дам 1-2 лъжички след кърменето на обяд. Ако му хареса, ще му приготвям картофче. Малък е, но много му се иска явно.

# 347
Доста съм изпуснала от 1 2 сед немога са седна да ви прочета 😆. Влязох да ви разкажа за моя провал със захранването. Реших да почна с картоф голяма грешка мъчих се 3 дни даа му давам, но просто е толкова отвратен и се измъчихме и двамата та днес съм решила да дам тиква дано я приеме по добре от картофа. Спането през деня е вече мираж голяма мъка само мрънка. От 2 3 дни започна да издава странни звуци все едно не му достига въздух и го прави през устата званях на педиатъра тя каза че се мъчил да издава нови звуци просто и да не се притеснявам, но някак е много плашешто на някой да му се е случвало. Иначе докато спи си диша нормално.извинете за дългия пост с допуснати хиляди грешки сигурно 😆😆

# 348
Да кажа че натъртените ми ребра се обаждат та сега мъжа ми ще се прибере да ми помага че много се изморявам освен че ме боли, но малкото зло, можеше много по-зле да стане, радвам се че съмси вкъщи и се движа:)))
Аз захранването с големия го почнах с тиква ама после какво правих изобщо не си спомням...Simple Smile Знам че цял месец замествах едно хранене щото той беше на 4 м, после на следващия замествах второ харнене вече с плодови пюрета, ама с кво почнах пак не си спомням...Знам че ябълки, круши,картоф,морков,тиквичка си ги правех сама с една приставка към тенджерата за пара. Варях си мисля по 20 минути и после пасиране. Зеленчуковите ги смесвах с кърма, а отначало при захранването си му додавах кърма докато не стиган максималния грамаж за възрастта. Не го насилвах да яде всичко...

# 349
Тони, мисля, че трябва да му дадеш пюрето преди кърменето. По принцип е така-пюре, кърма/АМ

# 350
Да, и моята педиатърка така каза- първо пюренцето и после колкото АМ си хапва

# 351
  • София
А моята лакомия изяде вчера 60гр батат и 150мл АМ с 5 лъжички. После лежа 30мин и не можеше да мръдне..

# 352
  • Варна
Martss, едни септемврийски мами коментираха същото, че бебчетата издават такива звуци все едно не могат да дишат

# 353
Аз понеже доста четох и доколкото разбрах ако не искам да замествам хранене, да му го давам 30-40 мин след кърмене. Рано му е за заместване на цяло хранене още. Ако не се получи така, ще пробвам наобратно, както казвате.
Ема, може би е добре да отидеш за снимка и да ти изпишат лечение. Представям си как боли Sad

# 354
Явно има такъв етап и не е от захранването.
Никой друг ли не захранва още? То и аз мислех още да поизчакам, но педито още на 8-ми искаше да започвам. Аз задържах до 20-ти. Дала съм картоф и тиква и сега не знам какво даа правя. Освен да си седя на тях, докато и другите започнете, че да обменяме опит! Thinking

Кейти, ще споделя по-късно резултата. Днес ще захранвам с картофче Simple Smile
Моят мъник днес прави 5 месеца Simple Smile Колко бързо лети времето. И по този повод е киселяк от 4 дни, нощем не знам какво е това чудо, но последните 2 нощи яде на 2 часа, постоянно мрънка, не спи спокойно. Аз съм вече ходещо зомби, не знам какво да го правя. Не се е будил толкова на често от новородено бебе. Дигнах му и дозата а АМ, много-много не ще и да суче от гърда.

# 355
  • София
Честита месечинка на мъника. Бързо минава за съжаление.

# 356
Тони, мерси, то снимка сега неможе щото нали кърмя а се облъчва на скенера. Ама няма и какво да направят, то натъртени и дори спукано ребро само си минава, а и аз като цяло гледам да мисля позитивно че попринцип съм си хипохондричка, и от едно известно време съм много ок и преди нямаше да отида на лекар затова когато бях на 18 съм имала къде къде по екстремни падания и на глава съм си падала и въздух съм си изкарвала:) На лекар не съм ходила:)

Моя вечер пак спи обаче сега денем като неможе да излиза е тих ужас, е са реве в другата стая в леглото. Еми на ръце неще, на гърда неще....да си реве тогава и да се оправя сам. Няма смисъл да го друсам и да се дере в ръцете ми, по-добре да си се дере сам в леглото...иска той навнка на разходка ама няма как то вали зверски тя количката няма да може да се движи

# 357
Ангела тук във форума ли

# 358
Моето напослдък следобед заспива с рев Sad Много е инатест с това пълзене, направо лудвам. Страх ме е да го оставя на равна повърхност,че веднага с еобръща по корем и вирва дупарата, за да пълзи..

# 359
Дадохме посявка и чакаме резултат от ПКК. Дадоха ми направление за хоспитализация и ми казаха АКО ПРЕЦЕНЯ да я заведа там, ако продължава да ака кръв, защото е възможно да е вирус, дори да няма Т. Питах ги как да преценя, те ме гледат ококорено.
Иначе минахме на някакво мляко без мляко? Не знам как се води, на НАН и Хумана някакви специални са, яде ги, дано продължава да ги яде... Ама докато се разбере какво е ще откача. а не ми се ходи в Инфекциозна, ако е за хоспитализация, сиг ще бягам в Токуда или нещо от рода...
Ъгрх. Полудявам. Сега отиваме към ВМА, стискайте палци...

Общи условия

Активация на акаунт