Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 66

• 80 409
  • 720
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Усмивка, направете изследване на плода. Плаща се допълнително, но пък дава информация.

# 421
При това положение най-вероятно става въпрос за некачествени ембриони без потенциал, а причината за това възможно да е лошо качество на Я или С или и двете. А може да става въпрос и за хромозомни аномалии, но при тези случаи обикновено се получава мисед, а тук доколкото разбирам няма такъв, само неправилно развитие на ембриона.

# 422
  • тук-там
Усмивка, при два миседа според мен е наложителен ПИД преди следващ трансфер.

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 23:02 от mtz

# 423
  • София
Всяка ситуация, в която организма на майката не изхвърля ембриона след спиране на развитието му, е мисед (missed abortion).

ПИД също е добра стратегия за следващия път. Не всички клиники предлагат ПИД обаче. И не всеки ембрион може да се изследва.
Изследването на плода (абортивния материал) ще даде информация защо е спрял развитието си текущия ембрион. И като цена е по-достъпно.

# 424
  • София
Мерси, момичета. Мисед се води и 2та пъти, просто не го чакаме да се изхвърли само, а правим вакуум абразио. Предния път пуснахме изследване на материала - основен пакет (който се изследва на пренатестовете) и нищо не излезе. Сега пак ще пуснем, може би разширен..не знам. Иначе говорих с лекарката ми за Пид/pgd/ и тя е скептична за местата, където го предлагат - доста скъпо, много се чака за резултати, неопитен достатъчно персонал, поради малкото желаещи изследването, намаляване на шансовете на ембрионите ако са малко (в нашия случай само 1 стига до финал 5 ден и 2та пъти)...А и с 1 ембрион има ли смисъл от изследването като може да се трансферира и да видим ще стане ли чудото?

# 425
  • София
Ако няма проблем в ембрионите, пусни тромбофилия и имунологични изследвания.
Някои лекари отричат имунологията (вкл. Димитрова, ти при нея ли беше?),
но има момичета които успяват да забременеят и износят единствено след терапия.

# 426
  • Бургас
Усмивката, правили ли сте спермограма/дали има фрегментации/. Имам над 10 подобни забременявания и след 10-14 дни ми идва.....Мъжки фактор сме тежичък и това е много характерно за този проблем, когато опложда кофти сперматозоид и съответно се получава кофти ембрион, с фрагменти и спира да се развива на единият момент.

Хубавото е , че сме късметлии и си забременях естествено и родих, ама през колко БХ минах, само аз си знам.....

На ин витрото всички се оплодиха перфектно уж....и на 3-4 ден почнаха да се скапват, върнаха ги де, резултат от ин витрото- биохимична....

# 427
  • София
Имунологични трябва да пусна да. Спермограми много - и ние сме с Мф, но фрагментации не сме пускали. Казаха ни, че ще ни даде само инфо..но после при избора няма как да се избере без фрагментации и казаха, че е безмислено. Та не сме пускали...Благодаря ви!

# 428
  • София
Усмивка, методът на оплождане при вас е важен. Пуснете и SDI тест.
(при нас например морфологията е ниска, но фрагментациите са в норма, тоест морфологично неправилни сперматозоиди имат читаво ДНК).

Пускам линк, където се обясняват подробно различни методи на оплождане - ICSI, IMSI, MACS, PICSI, SDIA - това последното е именно след флуоресцентен тест, чрез който се отсяват сперматозоидите с фрагментации.

# 429
  • Бургас
Ами щом сте с МФ....и аз не съм пускала тест за фрагментации, но на ин витрото лъснаха.....та освен усложнен МФ, се оказва че имаме такива.

Нищо не можеш да направиш, чакаш просто късмета, това от опит. Аз имах шанса, след доста опити и доста подобни забременяване без успех. Сега се боря за второ детенце. Ще успеем. МФ не е лесен за преборване.

Пробвайте да пиете пчелен прашец, ние имаме доста сериозно подобрение от това.

На нас ни отказаха подобна селекция, освен всичко останало сме и с много ниска бройка и не става. След последната доста подобрена спермограма от пчелният прашец, трябва да се занеса до ембриоложката отново да обсъдим дали можем да ползваме някой от методите за селекция.

Мъжкият фактор е абсолютно тото, това го заявявам категорично, молете се да попадне добър сперматозоид и ще стане работата. Аз шестица веднъж ударих, не е невъзможно/

# 430
  • тук-там
Както делисардели е писала - има решение за всеки проблем. Тото е само, ако не знаем с какво се борим. Аз съветвам Усмивка да си направи всички необходими изследвания, след което ще се намери подходящия метод за нея!

# 431
  • София
Мерси! А тези методи в кои клиники в Сф ги практикуват, освен Надежда?

# 432
Момичета въпросче, ФСХ 16.1 / реф.с-ст до 13/ дали е проблем за подготовка за инвитро ?  ЛХ е 4.9, Е2 99.4 на втори ден от цикъла.

# 433
Натали, високо ти е ФСХ, може би е хубаво да изследваш и АМХ и след като видиш и резултата от него, ще може да се прецени по-точно какво е положението ти. Успех!

# 434
  • София
Усмивка,
Доколкото виждам по сайтовете, MACS правят в Надежда, Щерев,  Репробиомед, Владимиров също има като гледам. SDI правят в Малинов, SCD в Репробиомед. Теоретично ако правят SDI като изследване трябва да могат да правят и SDIA при инвитро - то е същия метод.

Общи условия

Активация на акаунт