Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 66

• 80 376
  • 720
  •   1
Отговори
# 510
И ние с док се разбрахме да пробваме едно инвитро на ЕЦ. Цикълът ми обаче нещо се бави и се чудя дали е заради Дуфастона, който спрях преди три дни, или заради цветната снимка, която правих на 8-ми ден.

# 511
  • тук-там
И мен сигурно ще ми канселират в сряда за естествен цикъл. На 3-ти ден естрадиола ми беше 91 pg/ml. Казаха ми, че вероятно имам задържан фоликул и доктора ще ме преглежда все пак да види какво е положението.
Не ми звучи толкова много. На прегледа колко фоликула се видяха?

# 512
  • Varna
Може да е  и от снимката.Макар че аз като правих си ми дойде на датата. На 10ти ден я правих аз.

# 513
Скрит текст:
И мен сигурно ще ми канселират в сряда за естествен цикъл. На 3-ти ден естрадиола ми беше 91 pg/ml. Казаха ми, че вероятно имам задържан фоликул и доктора ще ме преглежда все пак да види какво е положението.
Не ми звучи толкова много. На прегледа колко фоликула се видяха?
Прегледът предстои... Но като се има предвид, че ще е на 9-ти ден, не знам какво ще се види. На 9-ти ден ме викат, когато ще стартираме опит.

# 514
Момичета,да ви питам , предстои ми инвитро за втори път .Имам направена цветна снимка преди две години (проходими тръби) ,според вас дали важи или е по добре да направя нова за да отхвърлим евентуално новопоявили се сраствания  и т.н
По принцип всичко ще обсъдим с доки и ще видя какво ще ми каже.
Но четох ,в друга тема за момиче ,което е с три неуспешни опита ,а  Ц.С последно е  правена преди 6 години ......
Нали ,при хидросалпингс в тръбите,оптитът е обречен....

# 515
Аз правих ЦС преди вторият опит въпреки ,че имах правена около 1 година по-рано преди първия опит и честито запушени тръби Sad ,а на предната всичко и беше наред.

# 516
Скарлет, задължително си направи ЦС. Несериозно е да се пропуска това. Хидросалпингс и инвитро са несъвместими. Аз също съм правила три ЦС. Две от тях бяха перфектни (тогава си имах спонтанна бременност) и последната показа хидросалпингс. Така че, снимка по-стара от 6м макс 1г е абсолютно невалидна. Не е страшно да се повтарят така нужни изследвания.
Шанел, запушените тръби имат шанс да се възстановят с пластика, стига да не са увредени. Какво са ти казали на теб в този случай?

# 517
Здравейте, искам да ви питам след пункция имали ли сте много подут корем, твърд и с болки все едно сте изпълнени с въздух. Утре ще ходя да ме погледнат, но то не се търпи вече, направо болките отиват към гърба Disappointed

# 518
  • тук-там
Звучи като хиперстимулация. Има доста инфо за нея във форума.

# 519
Скарлет, задължително си направи ЦС. Несериозно е да се пропуска това. Хидросалпингс и инвитро са несъвместими. Аз също съм правила три ЦС. Две от тях бяха перфектни (тогава си имах спонтанна бременност) и последната показа хидросалпингс. Така че, снимка по-стара от 6м макс 1г е абсолютно невалидна. Не е страшно да се повтарят така нужни изследвания.
Шанел, запушените тръби имат шанс да се възстановят с пластика, стига да не са увредени. Какво са ти казали на теб в този случай?
Бяхме вече се насочили към инвитро и д-р Стаменов ,каза че може да ги оправи ,но така или иначе бяхме решили да си направим втори опит.Забременях и живот и здраве дай боже до финал.Смятам след като родя да ги погледне и да види дали може да направи нещо .

# 520
Потвърждавам, че цс трябва да е отскоро преди опит именно заради риска от хидросалпингс. Само дето и при мен се отнесоха несериозно и приеха цс правена 1 год и 4 мес преди н-тия опит. Слава богу, оказа се успешен и скоро влизам в 8 месец, но тук е било по-скоро въпрос на късмет, че тръбите ми са били все още читави.

# 521
Благдаря Ви момичета:hugs:
Със сигурност ще направя Ц.С

# 522
  • In transit
Момичета а този хидросалпингс от какво се появява?

# 523
Момичета а този хидросалпингс от какво се появява?
То е съвкупност, например от хламидии, стрептококи, стефелококи, e.coli, след аборт и др. Почти всички жени около мен, които познавам (и които правят инвитро) са с премахнати тръби, често след хламидии или след спонтанен аборт също така. Жалко но е факт.

# 524
Само за цветна снимка не бях мислила преди поредното трето инвитро!! Миналата година август имах имплантация, октомври мисед прекратен  с медикаменти, януари хистероскопия, април ЗЕТ. През това време не съм имала никакви инфекции и оплаквания. А ЦС е отпреди 3 години... В Щерев съм и след като показа проходимост повече не сме я коментирали. Знам, че в Надежда я искат преди процедура, но не знам с каква честота при неуспехи. Ако правя инвитро през месец-два пак ли трябва?
И ако знаете повече - хидросалпингса пречи на имплантацията или на развитието на ембриона? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт